Hodnotenie TRENDU

27restaurant

330
Foto: Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2013
Šumavská ul. 27, Bratislava
0918 112 727
Po-So: 9.00-22.00, Ne: zatvorené
medzinárodná
3cenová úroveň

V nenápadnej bočnej uličke, odbočke z Miletičovej ulice sa nachádza jeden z novších bratislavských gastronomických prírastkov – 27Restaurant. Názov asi dostal podnik podľa popisného čísla ulice, ale majitelia sa s touto číslicou viac pohrali – v jedálnom lístku nájdete hneď v úvode celú stranu príkladov aký význam táto číslica má a akú úlohu zohrávala a zohráva v dejinách ľudstva...napríklad že prvý kozmonaut Jurij Gagarin mal práve 27 rokov keď vzlietol do vesmíru a takých príkladov je tam množstvo.

Reštaurácia sa nachádza na zvýšenom prízemí administratívnej budovy, upozorňuje na ňu výrazný vývesný štít. Interiér podniku je elegantne zariadený, dizajnové svietidlá, sedenie, látkové tapety. Zadná časť pôsobí štýlovo konzistentnejšie, v prednej je veľa všelijakých doplnkov, ktoré sem asi pribudli neskôr.

Podnik má aj dobre vybavený detský kútik a tiež dosť priestranný, stavebne oddelený priestor pre fajčiarov. Ide o vlastne o dve miestnosti, po príchode sa vpravo vchádza do reštaurácie a vľavo do fajčiarskej kaviarničky.

Jedálny lístok je stručný, je v ňom vložená na osobitnom liste ešte aktuálna ponuka. Cez obed reštaurácia profituje zrejme najmä z firiem, ktorých je v najbližšom okolí dosť, ale rušno tu bolo aj počas našich návštev v neskoré popoludnie, resp. podvečer. Keďže veľa hostí malo rezervácie a obsluha im nosila to isté, zrejme išlo o akciu v rámci niektorého zo zľavových portálov. Ponuka evidentne zaujala, lebo reštaurácia bola vždy tak do dvoch tretín zaplnená.

Podnik je otvorený už od deviatej hodiny ráno, v ponuke má aj dva druhy raňajok. Zvyšok jedálneho lístka nie je nejako originálny, je urobený tak, aby vyhovel väčšine, jeho prednosťou je, že nie je obsiahly.

Jedlo však bolo chutné, kuchyňa sa s dochucovaním celkom pohrala. Ešte pred jedlom dostane hosť hrianky z bieleho chleba s bohatou porciou naozaj výbornej syrovo-cesnakovej nátierky. Potom sme sa rozhodli zariskovať a dali sme si ako predjedlo Carpaccio z chobotnice s rukolovým šalátom (8,10 eur). Bolo výborné, mikroskopicky tenké plátky akoby parfumované limetkou, naozaj chutné.

Domáce cestoviny s parmezánom a kuracím mäsom (6,20 eur) a Hríbové rizoto s parmezánom a tymiánom (7,20 eur) sa tiež vydarili, cestoviny boli domáce, hríby čerstvé (alebo možno mrazené, ale nie z konzervy), chuťovo boli obidve jedlá tiež nad priemerom. Akurát že boli dosť sýte, nevládali sme celú porciu zjesť.

Vyskúšať sme sa rozhodli ešte Grilovaného lososa v chrenovej kruste (11,20 eur), celkom zaujímavá kombinácia, losos bol pripravený dobre, bol šťavnatý a kombinácia rybacieho mäsa s pikantnou chuťou chrenu nám celkom sadla.

Z dvojice dezertov v ponuke sme si dali Domáci tvarohový koláč s ovocím (4,60 eur), s tým sme však na rozdiel od predošlých jedál až takí spokojní neboli. Cena v porovnaní s ostatnými jedlami nám pripadala premrštená, vzhľadom na veľkosť porcie a druh dezertu by sa nám zdala férová tak polovičná. Išlo o koláčik na spôsob cheescake, a už sme jedli aj lepší. Tvarohová plnka bolo suchšia ako by bolo žiaduce a kým pri ostatných jedlách sme chválili chute, dezert sa nám zdal sa nám trochu nevýrazný.

 

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel