Hodnotenie TRENDU

Hotel Mercure – Signature

262
ročník hodnotenia: 2019
Žabotova ul.2, Bratislava
02/5727 7000
denne 12.00 - 15.00, 18.00 - 22.30
medzinárodná, lokálna
3cenová úroveň

O hoteli Mercure v nenápadnej uličke neďaleko Hlavnej stanice možno veľa Bratislavčanov ani nevie, u návštevníkov hlavného mesta je ale, súdiac podľa ruchu, ktorý tu počas návštevy panoval, evidentne dobre zapísaný. Rovnako ako je nenápadný hotel, je nenápadná jeho reštaurácia. Ide ale o podnik naozaj so špičkovou gastronómiou a milým, ale profesionálnym servisom.

Reštaurácia sa nachádza na prízemí hotela, susedí s lobby a lobby barom hotela, ráno sa tu tiež podávajú raňajky. Cez obed sa tu s obľubou chodí z okolitých úradov na obedové menu, my sme si ale vyberali z klasického jedálneho lístka.

Ten je rozsahom moderne stručný, ale zároveň zostavený tak, aby si z neho vedel každý vybrať – priaznivci mäsa aj niečoho ľahšieho. V úvode menu je Odporúčanie šéfkuchára inšpirované sezónnou kuchyňou, čo je vlastne trojchodové menu za 25 eur.

Rozhodli sme sa teda poslúchnuť toho najpovolanejšieho a dali sme si práve toto menu. Začali sme Letnou zeleninovou polievkou s bazalkovým jogurtom, ktorá bola ľahká, chuťovo lahodná a v horúcom letnom dni naozaj osviežila.

Teľacie ossobuco s čerstvými hríbami, polenta s vyzretým syrom síce k ľahkým letným jedlám nepatria, ale bola to chuťovo vydarená kombinácia, mäso bolo mäkké, kombinácia s hubami je overená. Aj chuťovo neutrálna polenta, zvýraznená vyzretým syrom, sa k tomu hodila.

Dezert - Pečené marhule s domácou vanilkovou zmrzlinou, čokoládový ganaché bol zase vyslovene letný , svieže kyslejšie ovocie a k nim sladká zmrzlina a sladká čokoláda sú kombináciou, ktorá nikdy nesklame. Navyše ide o dezert, ktorý si naozaj možno dať aj po dvoch-troch chodoch, bez obavy zo zabetónovania žalúdka.

Z klasického menu sme si dali Grilovaný ovčí syr, pyré z pečených paradajok a medu, nakladanú cibuľku a domáci chlieb (7,00), ľahké letné predjedlo, slaný syr a kyslo-sladká chuť paradajok spolu dobre harmonizovali a na domácom chlebe sme si naozaj pochutili.

Tiež sme ochutnali Hovädzí tatarák (50 g), 62°C vajce sous-vide, cesnakový prach a domáci grilovaný chlieb (8,50) trochu iné, sofistikovanejšie ponímanie obľúbeného tatárskeho bifteku. Vajce, tým, že bolo tepelne upravené, malo trochu inú konzistenciu a tú potom „odovzdalo“ aj celému jedlu.

Tak ako po minulé roky sme sa v Signature stretli s veľmi príjemnou a ústretovou obsluhou, ktoré je okrem jedla určite tiež silnou stránkou podniku.

Zhrnutie:

Plus: výborné jedlo, príjemná obsluha

Mínus: na webovej stránke hotela sme nenašli jedálny lístok, čo je pri tejto úrovni gastronómie škoda, rovnako aj to, že aktuálny šéfkuchár zostáva v utajení

 

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel