Hodnotenie TRENDU

Al Faro

237
Foto:etrend
ročník hodnotenia: 2016
Pribinova 1/B, Bratislava
0917 344 444
denne: 11.00-24.00
mediteránska
4cenová úroveň

Al Faro je jedna z najúspešnejších reštaurácií na nábreží bratislavského centra Eurovea, funguje bez väčších zmien už od otvorenia. Aj bez taliančiny je s pomocou loga ľahko odhadnúť, že názov znamená “maják” - hoci podľa menu odkazuje k vežičke neďalekého Skladu č. 7. Od prístavu, rieky či majáku je veľmi blízko k rybám a preto koncept talianskej reštaurácie Al Faro dáva dôraz na ryby.

Podnik zaberá priestor v tvare L na jednom z najkrajších uličných nároží v meste - jednou stranou je orientovaný do rušného centrálneho námestia, druhou k Dunaju, kde však namiesto výhľadu uvidíte obľúbenú krytú terasu.

Podnik už beží nejaký ten rok a preto je príjemne zabehnutý a útulný. Cez slnečné dni pôsobí vzdušne a svetlo, v skorých zimných večeroch až prekvapivo útulne.

Ak viete, že idete do talianskej reštaurácie, menu vás neprekvapí. Al Faro ponúka klasické predjedlá, polievky, veľké šaláty, cestoviny (penne robia domáce), rizotá, steaky, mäsové jedlá a veľký výber pizze zo špaldového cesta a samozrejme dezerty.

Okrem samostatnej kategórie rybacích cestovín v á la carte ponúkali počas našej návštevy aj špeciálny rybací jedálny lístok - okrem chuťoviek ako ustrice alebo kaviár z divého lososa je možné vybrať si z aktuálnej ponuky čerstvých rýb, ktoré vám podľa priania ugrilujú. Ak vám nestačí nechať si ponuku predstaviť obsluhou, ryby sú vystavené v priestore reštaurácie na ľade.

Jednoduchá Mozarella bufalla so cherry paradajkami (11,90 EUR) je najmä testom kvality surovín a Al Faro tu jednoznačne ukázalo, že suroviny používa prvotriedne. Z “rybacieho” jedálnička sme si mohli vybrať z viacerých nárezov (carpaccio) - napríklad z lososa, mušlí sv. Jakuba, morského vlka alebo z chobotnice (11,90), ktorú sme vyskúšali my. Nárez sa podával sa s kaparami a hľuzovkovým olejom. Ako jemné, ľahké a zaujímavé predjedlo ho určite odporúčame.

Paradajková polievka s mascarpone (4,90) sa dá objednať teplá a studená - v zimnej sezóne sme uprednostnili teplú, patrí medzi veľmi dobré a jemné verzie tejto klasicky. Najdrahšia v ponuke je rybacia polievka (9,90 eur), nesie hrdo meno reštaurácie. Mäsom bola až preplnená - bohužiaľ nebolo jemné, skôr trochu drevité. Obe polievky sa podávali vo veľmi štedrých porciách.

K predjedlám a polievkam servírujú teplé, chrumkavé domáce pečivo. Môžete si ho vychutnať aj pred servisom jedla s parmezánom a olivovým olejom, sú nachystané na každom stole. 

Pizza (väčšina stojí kolo 9 EUR, na výber aj špaldové cesto) tu stojí zrejme viac ako v sídliskovej pizzérii, ale je to jedna z mála šancí si v Bratislave vychnutnať toto jednoduché vidiecke jedlo ju s kvalitnými, autentickými surovinami.

Králičie rizoto (14,90) ponúkajú na poľovnícky spôsob bolo chutné a šťavnaté - je to prísľub toho, že na bohatú ponuku rizôt sa tu oplatí pozrieť. V tomto prípade nás ale trochu sklamal šľachovitý králik. Saltimbocca sa zvykne pripravovať z teľaciny, tu môžete vyskúšať kuraciu (14,90), podávala sa nezrolovaná a bola veľmi chutná, šalvia z názvu receptúry bola len veľmi jemne naznačená. Veľmi nám tu chutili aj Dusené teľacie líčka na červenom víne (18,90), klasicky so zemiakovým pyré, ozvláštnené hľuzovkou

Na dezerty sa oplatí nechať si miesto. My sme si dali Horúcu čokoládovú tortičku (krásne sa roztiekla, 5,90 eur) s domácou zmrzlinou a tunajšie Tiramisu (6,50 eur) s dobre vyšľahaným mascarpone. Majú tu aj samostatnú ponuku pre deti - hoci kura s hranolkami, špagety či rybie prsty asi nepatria do výkladnej skrine. 

Mimochodom, v Al Faro majú aj veľkú ponuku koktailov a príjemnú obsluhu - stretli sme sa len so skúsenými pánmi.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding