Hodnotenie TRENDU

Al Faro

237
Foto:etrend
ročník hodnotenia: 2019
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Pribinova 1/B, Bratislava
0917 344 444
denne: 11.00-24.00
mediteránska
4cenová úroveň

Al Faro je už deväť rokov jednou z najobľúbenejších reštaurácií s talianskou kuchyňou v Bratislave. Rozšírila bratislavskú gastronomickú ponuku hneď po otvorení obchodného centra Eurovea.

O tom, že je tam stále živo v ktorúkoľvek hodinu sme sa presvedčili pri viacerých našich návštevách a to aj napriek tomu, že v porovnaní s januárom 2018 im ceny išli hore. Imidž je tu takmer rovnako dôležitý ako jedlo. Je to typické miesto, kde chce hosť vidieť a zároveň byť videný. Za roky svojho pôsobenia si dokázali vybudovať okruh stálej klientely, s obľubou ho navštevujú aj viacerí slovenskí prominenti.

Počas našej návštevy manažérka neustále kontrolovala chod podniku, zastavila sa pri stoloch pozdraviť svojich známych. Od jari do jesene láka okoloidúcich letná terasa plná zelene. Posedenie tu poskytuje takmer prímorský zážitok so špecialitami na stole, vodným živlom v pozadí a tiež národnou kultúrnou pamiatkou – skladom bratislavského prístavu č. 7. Ústrednú vežičku tohto skladu využíva podnik aj vo svojom logu. Čítaním jeho histórie v jedálnom lístku si môžete skrátiť čakanie na jedlo.

Reštaurácia ponúka taliansku kuchyňu a ako je na Slovensku v podnikoch s týmto konceptom  zvykom, okrem cestovín, rizota, bohatej ponuky mäsa aj niekoľko druhov pizze. Stálu ponuku dopĺňajú špeciály sezónne a výber šéfkuchára Juraja Lacenu. Kuchyňa je postavená na poctivej ručnej práci a hlavne kvalitných a čerstvých surovinách a to v stvárnení, ktoré dôstojne reprezentuje krajinu pôvodu.

A ešte jeden dôkaz o spoľahlivosti, kvalite a láske k profesii, roky tu stretávate rovnaký personál. Nič totiž neničí aj najkvalitnejšiu reštauráciu viac ako fluktuácia obsluhy. Čiže aj obsluha rozhodne je dôvodom opätovnej návštevy tejto reštaurácie.

Zariadenie zodpovedá konceptu podniku. Dominujú mu prírodné materiály, tmavé drevo, a tehla, na stenách dobové fotografie z Apeninského polostrova. Interiér je dostatočne členený, takže zabezpečuje dostatok súkromia. Časť reštaurácie je na vyvýšenom pódiu oddelenom drevenými policami, na ktorých sú kvety. Miesto v rohu na pódiu sme si vybrali aj my.

Na úvod nám čašník priniesol na stôl košík výborného domáceho pečiva a kvalitného za studena lisovaného olivového oleja. Chlieb a cestoviny si tu robia sami. Z polievok sme si vybrali klasiku - výborný teľací vývar so zeleninou a rezancami (5,99 eur) a paradajkovú s mascarpone (5,49 eur), ktorú podávajú studenú alebo teplú. Dali sme prednosť teplej variante, bola hustá, ale ľahká, chuťovo výrazná.

Z hlavných jedál sme si vyskúšali zapekané krevety, bazalkové pesto, cherry paradajky, cesnak, čili (19,99). V jedálnom lístku je pri nich poznámka extra pikantné, ale pripravia vám ich podľa vašej chuti. Osvedčilo sa nám aj čierne rizoto s kalamármi (13,99 eur), pri ktorom ponúkajú tiež možnosť vybrať si namiesto ryže bezlepkovú quinou.

Dať si s plným žalúdkom dezert, či nie? Diskusia s čašníkom o dezerte môže dopadnúť v prospech objednávky, aj keď si myslíte, že už máte dosť. Mangová pannacotta (5,49 eur) bola skvostnou bodkou za poctou chuťovým pohárikom. Celkovo majú v ponuke šesť dezertov, ľahšie aj hutnejšie a k tomu ešte denná ponuka. Myslia tu aj na deti, ktoré majú vlastné menu.

Majiteľ vie, že k talianskej kuchyni neodmysliteľne patrí aj víno, preto je tu veľmi dobrý výber nielen talianskych vín, ktoré síce prevládajú, ale aj svetových a domácich. Veľký výber majú aj pri vínach podávaných po poháriku.

Zhrnutie:

Plus: Výborné jedlo, profesionálny personál, štýlové prostredie

Mínus: Počas našej návštevy nijaké. Samozrejme treba rátať s vyššími cenami, ktoré ale zodpovedajú štandardu podniku

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel