Hodnotenie TRENDU

Al Trivio Tatracentrum

35
Foto:Al dente
ročník hodnotenia: 2016
Tatracentrum, Bratislava
0903 400 676
po-pia: 11.00 – 23.00
mediteránska, talianska
3cenová úroveň

Reštaurácia patriaca do portfólia Bencik Cullinary Group bola dlho známa pod názvom Al Dente, minulý rok sa jej názov zmenil na Al Trivio. Pôvodne sme návštevu chceli zvoliť cez valentínsky víkend, ale v momente keď sme chceli rezervovať stôl a hľadali číslo na webstránke zistili sme, že cez víkendy je zatvorené. Al Trivio v Tatracentre je najmä biznis reštaurácia, otvorená v pracovné dni, takže sme ju skúsili hneď v prvý pracovný deň.

Vchody do nej sú dva, jeden z vonku, druhý z vnútra pasáže Tatracentrum. Interiér sa nesie v duchu talianskeho vidieka – drevené patinované stoly, tehlové obloženie či autentické talianske obrazy pôsobia pravým stredomorským dojmom. Pri podobnom štýle kuchyne nie je obrus povinnosťou, v tomto prípade na stole nájdete iba príbor na obrúskoch, poháre na vodu, fľašu olivového oleja a ocot balsamico.

Z predjedla sme boli zvedaví najmä na grilované krevety (Gambieri grigliati) (8,90 EUR), ktoré boli doplnené zelerovým pyré s olejom z vlašských orechov a feniklovým šalátom. Krevety sú v celku, je potrebné pred konzumáciou odstrániť skelet. Nie je to však vôbec nič ťažké. Jemná a nenásilná chuť kreviet po cesnaku spojená s netradičnou kombináciou zelerového pyré a feniklovým šalátom bola veľmi zaujímavá a určite stojí za vyskúšanie.

Nemohla chýbať ani talianska klasika v predjedlách carpaccio (Carpaccio di manzo con rucola e scaglie di grana), (10,90) podávaná s hoblinami parmezánu a rukolou. Hovädzie plátky boli skutočne jemné a lahodné, rukoly však bolo na náš vkus veľa s ohľadom na to, že išlo o predjedlo a nie rukolový šálat.

K polievke Brodo di carne (3,90) v jedálnom lístku nájdete popis, že ide o silný vývar z hovädzích chvostov a cestovinu. Pravdupovediac však vývar nebol vôbec silný, skôr naopak, chuť bola málo výrazná, polievku sme si potrebovali dosoliť a dokoreniť. 

Zo špeciálnej ponuky sme skúsili šampiňónový krém s talianskou slaninkou a cesnakovými krutónmi (3,90). Hustá a sýta krémová polievka bola chutná s príjemnou chuťou po šampiňónoch, slaninka bola rozmixovaná v polievke.

Jahňacie mäso odjakživa neoddeliteľne patrilo do stredomorskej kuchyne, preto nás zaujalo pečené jahňacie lýtko (Stinco di agnello al forno con piselli e pancetta)

(16,90€). Lýtko (s kosťou) dostanete na tanieri aj so sladkým hráškom, restovanou pancettou a masovým jus. Ani hrášok a pancetta sa však v tomto prípade nadajú nazvať prílohou, sú skôr doplnkom k omáčke. Možno by na to obsluha mohla pri objednávke upozorniť. Doobjednali sme si teda dusenú zeleninu na masle (2,90). Kým ju však priniesli, lýtko sme pomaly dojedli. Jahňacie bolo pripravené výborne, dobre sa oddeľovalo od kosti, mäso bolo jemné a lahodné. Prílohová dusená zelenina bola žiaľ prihorená, čo prišla sama uznať aj obsluha.

Ako by to vyzeralo keby sme v talianskej reštaurácií nevyskúšali originálnu pastu. Výber cestovín majú naozaj rozsiahly a dá vám poriadne zabrať kým si vyberiete tie podľa vašej chuti. My sme si nakoniec vybrali Strozzapreti Italiani (8,90) s cherry paradajkami, mozzarellou di bufala, čerstvou bazalkou, bazalkovým pestom a rukolou. Cestoviny boli šťavnaté s príjemnou a výraznou chuťou po bazalke a olivovom oleji. Rukolou opäť nešetrili ani pri tomto jedle. Z dvoch objednaných dezertov nám viac chutila Horúca čokoládová tortička s malinovou penou (Tortino al cioccolato) (3,90). Ide o momentálne populárny dezert mnohých reštaurácií, tu oceňujeme najmä vynikajúcu textúru a chuť tekutej čokolády vo vnútri tortičky. Na kokosovú panna cottu (Panna cotta al cocco)

(3,90) sme sa tešili už po zhliadnutí menu na internete Išlo ale skôr o tuhý kokosovo-vanilkový krém s nevýraznou chuťou. „Pravá“ talianska panna cotta má úplne inú konzistenciu.

Aj keď nie všetko počas našej návštevy vyšlo, určite stojí za to navštíviť túto reštauráciu, kde oceníte osobitý taliansky štýl a v konečnom dôsledku (v mnohých prípadoch) aj kvalitu pripravených jedál. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel