hodnotenie TRENDU

Al Trivio

344
Foto: Al Trivio
ročník hodnotenia: 2015
Metodova 6, Bratislava
02/20 86 46 00
po-ne: 10.00 - 22.00
talianska, mediteránska
3cenová úroveň

Klasická talianska ponuka, špeciálny dôraz na deti, otvorená kuchyňa, príjemná atmosféra a v lete otvorená terasa na streche s parkom. Al Trivio je prvou reštauráciou gastronomickej skupiny Becnik Cullinary Group v plnoformátovom nákupnom centre. Úspešne funguje už dva roky.

Napriek tomu, že shopping mally často charakterizujú veľké, neosobné a svetlé priestory, v prípade tejto reštaurácie architekti pretvorili prenajaté metre štvorcové na útulný, večer dokonca až intímny priestor. Hoci nemáte radi nákupné centrá, tento podnik si môžete obľúbiť. Špeciálne, ak oceníte pohodlné parkovanie, ktoré sa s takýmito miestami spája. 

Ako hlavné jedlá tu majú silný sortiment pízz a grilovaného mäsa, rýb, rizota a cestovín. Ak ste hladní, je tu výber tradičných talianskych antipasti a polievok. Vďaka otvorenej kuchyni môžete sledovať, ako vaše jedlo vzniká. A keď sa tanier od početných kuchárov presunie na barový stôl, pod vkusnou zahrievacou lampou s rozžeravenou červenou žiarovkou, delí vás od jedla už len pár sekúnd. Ak nie je v reštaurácii príliš rušno.

My sme skúsili tatarák z lososa (7,90 eur) s rukolovým šalátom, avokádom a restované tigrie krevety (8,90 eur) na náreze z paradajok a vrstvou rukoly so sušenými paradajkami. Bezchybné klasické predjedlá, dokonca chuťový zážitok sme si predĺžili čerstvým domácim chlebom, olivovým olejom a parmezánom, ktorý tu máte ako v talianskej trattorii automaticky na stole. 

Aj minestrone (3,90 eur) treba pochváliť, hubová, alebo “crema di funghi” (3,90 eur) chutila jemne a prirodzene po hríboch, neprehnali to ani so smotanou.

Zo špeciálnej ponuky, ktorú tu menia každý týždeň, sme si dali zapekané gnochi s kuracím mäsom (12,90 eur), cuketou a paradajkovo-smotanovou omáčkou s parmezánom. Jedlo prišlo zapečené v tanieri, bolo sýte a chutné. Hovädzí rump steak si môžete objednať vo veľkosti, ktorá vyhovuje vášmu žalúdku (6,90 eur za 100 gramov). Dali sme si omáčku zo zeleného korenia s pečenými novými zemiakmi a rozmarínom. Steak z kvalitného mäsa nám pripravili medium, ako sme si vyžiadali.

Dezerty chválime bezvýhradne. Nečakajte cirkusové čísla, ale taliansku klasiku - jogurtová pannca cotta s hrozienkami a medom je ľahšia a osviežujúcejšia, tortino al cioccolato (obe za 3,90 eur) tvorí krehké čokoládové cesto a jemná roztečená čokoládová plnka a bola to skôr sýtejšia alternatíva.

Oddelená časť časť Al Trivio sa volá “Little”, je plná hračiek hračky, stien s hrami a detských hýrivých farieb. Jedlá sa snažia ladiť s ich chuťami a očakávaniami. Za ochutnanie stojí smoothie – mliečny koktail z ovocia alebo čokolády, podávaný vo fľaštičke od mlieka (3 dl za 3,90 eur). Za zjedené jedlo dostávajú deti pečiatky, tie si neskôr môžu vymeniť za tričko. “Na križovatke”, čo názov v preklade znamená, sa pripravte aj na príjemnú, neformálnu a ústretovú obsluhu.

 

 

TIP: Denné menu a ďalšie informácie nájdete na restauracie.sme.sk

© 2014 TREND Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel