Hodnotenie TRENDU

Al Trivio

344
Foto: Al Trivio
ročník hodnotenia: 2016
Metodova 6, Bratislava
02/20 86 46 00
po-ne: 10.00 - 22.00
mediteránska, talianska
ex. chef Michal Pažák
3cenová úroveň

Už tretí rok nájdete v obľúbenom nákupnom centre v Bratislave – Centrál, ďalšiu z dvoch prevádzok reštaurácie Al Trivio v Bratislave. Na rozdiel od reštaurácie v Tatracentre (predtým Al Dente) si tu na svoje prídu aj deti. Vyčlenený priestor pre „malých gurmánov“ nesie názov Little Al Trivio, kde je pre nich okrem zábavy pripravené aj originálne detské stolovanie, samozrejme nezabudli ani na rodičov.

Reštaurácia je priestranná, vzdušná a je otvorená aj cez víkendy. Interiér sa nesie v rovnakom duchu talianskeho vidieka, je vkusný, decentný a veľmi dobre dotvára príjemnú atmosféru.

Milý a ochotný personál nás usadil k rezervovanému stolu a ponúkol nám okrem klasického menu aj špeciálnu ponuku. Keďže niekoľko dní predtým sme boli v Al Triviu v Tatracentre, na porovnanie sme skúsili opäť grilované krevety so zelerovým pyré, olejom z vlašských orechov a feniklovým šalátom (Gamberi grigliati) (8,90 EUR). Boli šťavnaté (taktiež v celku aj so skeletom) dobre ochutené, feniklový šalát bol mierne pozmenený. Odporúčame vyskúšať „bio predjedlo“ Grilovanú papriku (Peperoni grigliati) (8,90), ktorá je marinovaná v cesnakovom oleji s bazalkovým octom a doplnená balkánskym syrom a tenkými tyčinkami grissini. Na nej sme si naozaj pochutili, bola pripravená delikátne. Hustá tradičná zeleninová polievka minestrone (3,90) je aj v chladnejších mesiacoch skvelou voľbou na doplnenie energie. Jej chuť je mierne sladkastá po výdatnom zeleninovom vývare. Zo špeciálnej ponuky sme vyskúšali hustý Hríbový krém s bylinkovými krutónmi (3,90). Oslovila nás dobrá krémová konzistencia a príjemná hubová chuť kombinovaná s bylinkami. Bola však prislaná a v podobnej situácií oceňujeme najmä prístup personálu k hosťovi. Chybu si v kuchyni uznali, ospravedlnili sa a polievku do účtu nezapočítali.

Okrem cestovín k Taliansku neodmysliteľne patria aj čerstvé ryby, boli sme preto zvedaví na grilovaný Filet z morského vlka (Branzino alla grigliata) (20,90). Chutná a vykostená ryba, ktorej chuť sa vynikajúco dopĺňala so špenátom na masle a omáčkou z pečených paprík. Opäť odporúčame voliť ľahšiu prílohu ako napríklad grilovanú zeleninu na cesnaku (Verdura alla grigliata) (3,90). Ugrilované kolieska paradajky a cukety chutili výborne, baklažán bol na náš vkus horkejší.

Ak ale uprednostňujete radšej  mäsité jedlá, určite skúste Tagliata di manzo (21,90) kúsky grilovanej hovädzej sviečkovice (v úprave medium). Na tanieri ju dostanete narezanú na tenšie plátky. Steaky boli jemné, správne pripravené. Obľúbenou prílohou kuchyne je rukola (mohlo jej byť na tanieri aj menej), podáva sa s hoblinami parmezánu.

Zvedaví sme boli na „tradičného obľúbenca“ medzi talianskymi dezertami - kokosovú panna cottu (Panna cotta al cocco) (3,90). Na prvý pohľad nás upútalo hneď servírovanie dezertu vo väčšej sklenenej miske s efektným preložením servítky. Na tento dezert sa sem určite niekedy vyberte.

Reštaurácia Al Trivio v Centráli obhájila svoj post poprednej reštaurácie zameranej na taliansku kuchyňu v našej metropole. Preto ak hľadáte chutnejšiu a hlavne zdravšiu alternatívu rýchlych občerstvení v preplnených food kurtoch v obchodnom centre, určite je  Al Trivio pre vás (aj pre vaše deti) tým správnym miestom na strávenie spoločných chvíľ pri dobrom jedle

TIPY:

© 2016 News and Media Holding