Hodnotenie TRENDU

Albrecht Restaurant

146
Foto: Albrecht
ročník hodnotenia: 2016
špeciálne ocenenia: Reštaurácia Pána šéfkuchára
Mudroňova 82, Bratislava
0902/333 888
Po-Pia: 11.30-15.00, 18.00-22.30, So: 11.30.-15.00, 18.00-22.30, Ne: 11.30.-18.00
regionálna, medzinárodná
Jaroslav Žídek
5cenová úroveň

Do tejto reštaurácie naozaj veľmi odporúčame urobiť si rezerváciu. Nielen preto, že sa to všade v zahraničí tak robí, ale vo vlastnom záujme. Ak sem prídete na „blind“ napríklad počas obeda, môže sa vám stať že miesto nenájdete. My sme tu boli v posledný pracovný deň  pred Vianocami, pravdupovediac očakávali sme už poloprázdnu reštauráciu , ale podnik bol počas obeda celé dve hodiny, ktoré sme tu strávili,  plný.

Chodí sa sem na výborné jedlo a kulinárske umenie šéfkuchára a majiteľa v jednej osobe Jaroslava Žídeka, ale výbornej kuchyni rovnako dobre sekunduje aj úctivá a pozorná obsluha. No a v Bratislave treba spomenúť aj ďalšie plus – dá sa tu bez problémov zaparkovať.

Jedálny lístok je zážitkovým čítaním, okrem neho si môžete vybrať z aktuálnej sezónnej ponuky, ktorá je napísaná na dvoch tabuliach. Aby ste si ju nemuseli chodiť študovať, prinesú vám ich k stolu. Keď sa neviete rozhodnúť, čo z výberu naozajstných lahôdok by ste si dali, šarmantná obsluha vám rada popíše jedlá, popýta sa na vaše preferencie a poradí.

Ponuka z tabuliach bola naozaj zaujímavá a v širokom cenovom rozpätí, siahala od Rizota s letnou hľuzovkou (15,50 EUR) po Homára na masle s dusenou zeleninou a omáčkou z kôrovcov (39,90).

Vyskúšali sme z každého niečo – skvelý Domáci bažantí vývar (5,50) a Zapekané slimáky na burgundský spôsob (6,50), pochutili sme si aj na Foie Gras terine s lieskovcovým pyré a brioškou (14,90). Jedlá ťažko popisovať, lebo podľa nás tu pri výbere nemôžete stúpiť vedľa, teda aspoň nám tu vždy chutilo. Tento krát to boli aj Slávky na bielom víne (9,60) ktoré sa síce podávajú ako predjedlo, ale nám poslúžili ako ľahké hlavné jedlo .

Za to druhé sme si zvolili Pečené jahňacie lýtko na so šafránovým rizotom (17,90) , mäsko bolo mäkké šťavnaté, rizoto krémovité a chuťovo ho dobre dopĺňalo. V Albrechte majú vždy aj skvelú ponuku dezertov, rozhodne ich odporúčame, aj keď my sme tento krát siahli po takom „obyčajnom“ z tabule – Domácim pirohom so slivkovým lekvárom, a prepraženým maslom, ktoré tu netradične podávajú s kyslou smotanou (4,50) a musíme povedať, že to vôbec nie je zlý nápad...

Veľmi sa nám tiež páči, že Jardo Žídek na webe menuje a propaguje svojich dodávateľov a pri niektorých nájdete aj poznámku, že niektoré suroviny si, keď je sezóna, môžete objednať aj domov. A variť z rovnako kvalitných ako známy šéfkuchár. Okrem umenia majiteľa tu možno vyskúšať aj ako sa špičkovo varí vo svete. Pravidelne sem chodia variť šéfkuchári ocenení michelinovskou hviezdou, najbližšie to bude vo februári Jean Luc Roca.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding