Hodnotenie TRENDU

Aquatermal Strehová - reštaurácia

413
AquaTermal
ročník hodnotenia: 2016
Hlavná 320, Dolná Strehová
047 430 88 11
medzinárodná
Ľubomír Matejka
2cenová úroveň

Elegantná hotelová reštaurácia s chutným jedlom a veľmi príjemnou a ochotnou obsluhou, to je reštaurácia v hoteli Aquatermal v Dolnej Strehovej na juhu stredného Slovenska. Mnohí hoteloví hostia tu majú polopenziu, ale majú tu aj zaujímavú a la carte ponuku, ktorá je využívaná najmä počas obedov. Rovnako dobre sa tu dá z nej aj navečerať, ak si objednáte len pobyt s raňajkami, alebo spojíte návštevu aquaparku s obedom, alebo večerou. Navyše, keďže v tejto oblasti to práve kvalitnými reštauráciami neprekypuje, je dobrým tipom aj pre ľudí, ktorí touto oblasťou prechádzajú.

Jedálny lístok je prehľadný, ako hovoríme, jedál v ňom bolo tak akurát - toľko aby vás nezahltili a dobre ste sa v nich zorientovali a zároveň aby si v ňom všetci našli to „svoje“. Nás zaujali obidve predjedlá – nie každodenné Carpaccio z jelenej sviečkovice podávané s brusnicovým džemom (4,90 EUR) a Údený pstruh na opečenej bagete s citrónovým dipom (3,90). Carpaccio bolo naozaj jemné, džem ho dopĺňal výborne, údený pstruh lahodný. Štandardne nám chutili aj obidve polievky - Domáci slepačí vývar s rezancami, mäsom a zeleninou (1,90) a hustý Špenátový krém (2,50) ktorý tu podávajú s vareným prepeličím vajíčkom a opraženou slaninou. Výborný bol Jelení steak so silnou vínovou redukciou, podávaný s gaštanovým pyré a baby zemiačikom pečeným v šupke (16,50). Mali sme naň síce chuť, ale trošku sme sa obávali, či nebude mäso tuhé a žuvacie, ale kuchyni sa podarilo, bolo mäkké.

Ako pre ľahšiu alternatívu diviny sme sa rozhodli pre Pečeného zubáča, ktorý bol podávaný s tagliatelle a jemnou citrónovou omáčkou, posypaný čerstvou mätou (13.50). Ryba zostala pod grilom asi trochu dlhšie, lebo už mala hnedú krustu, našťastie vnútri nebola ešte (až na okraj) vysušená. Zato omáčka na cestovinách bola vynikajúca, chuťovo nezvyčajná, ale veľmi lahodná, Celý čas sme rozmýšľali aké ingrediencie a bylinky jej okrem mäty dávajú nezvyčajnú chuť.

Na dezert už miesto nezostalo, zato sme si dali chutné espresso. Tiež sa nám páčilo, že zázvorový čaj tu servírovali v pollitrovom džbániku s pohárom. V Aquatermali sme sa stretli s veľmi ochotným a príjemným personálom.

 

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel