Hodnotenie TRENDU

Ashoka

71
Foto: Ashoka
ročník hodnotenia: 2019
Hodžovo námestie 2, Bratislava
02 5244 4909, 0903 251 850, 0903 460 313
denne: 11.00 – 22.00
indická
3cenová úroveň

Ashoka, indická reštaurácia pomenovaná po jednom z najznámejších kráľov v indickej histórií, je verná svojmu názvu. Nachádza sa v budove hotela Crowne Plaza, jej vstup je z Obchodnej ulice a pohľadom zvonku by ste nepovedali, že za jej dverami sa nachádza úplne iný svet. Atmosféra reštaurácie vás zoberie na dlhú cestu cez pol sveta. Zariadenie, obsluha, hudba, vôna, to všetko dýcha vzdialenou Indiou.

My sme si na našu ochutnávku vybrali piatok večer a pre istotu sme si zarezervovali stôl. Po vstupe do reštaurácie nás milo uvítal anglicky hovoriaci čašník a zaviedol nás k nášmu stolu. Odovzdal nám jedálne lístky a tým sa začalo naše indické dobrodružstvo.

Jedálny lístok bol naozaj veľmi dlhý. Ale nedajte sa tým odradiť. Indická kuchyňa je rovnako rozmanitá ako samotná krajina, z ktorej pochádza. Dominujú jej korenia všetkého druhu. Jedálny lístok však veľa informácií o koreninách v jedlách neobsahujeNám prišiel s výberom nášho jedla pomôcť majiteľ. Spýtal sa nás na naše preferencie a podľa toho nám pomohol vybrať. Pri všetkých jedlách sme zvolili variantu veľmi mierne pikantné. A bola to správna voľba. Vyššia intenzita by nám ubrala z radosti zo všetkých jedál.

Ako prvé sme si vybrali polievky, Cream of Mushroom (2,20 eur) a Cream of Chicken (2,60 eur). Obe sme mali vo verzii so smotanou, ale je možnosť objednať si ich aj číre. Polievky neboli výrazne korenené, a preto vynikla chuť hríbov a mäsa.

Ako predjedlo sme si zvolili Kráľovské krevety marinované v jogurte podávané so šalátom (9,90 eur) a Kuracie kocky s kardamonom v smotane, jemne pikantné, podávané so šalátom (7,60 eur). Obe jedlá nám priniesli na horúcich kameninových doskách, na ktorých bola nasekaná kapusta dochutená korením. Kapusta sa vplyvom tepla ohrievala a korenie získavalo na intenzite. Krevety boli veľmi chutné a kuracie mäsko šťavnaté a lahodné. 

Pri výbere hlavného chodu sme stavili na rôznorodosť. Ako prvú kombináciu sme si vybrali Baranie mäso v cibuľovej omáčke (11,40 eur), ako prílohu placku s jemne nakrájaným cesnakom (2,70 eur). Druhá kombinácia pozostávala z Kuracieho mäsa v kokosovej omáčke (8,50 eur) a ryže Basmati (3,70 eur). Jedlá a prílohy nám priniesli rozdelené. Mäso s omáčkou bolo v kovovej nádobe, ryžu na menšom tanieri a indické placky v košíčku. Mali sme tak možnosť kombinovať a ochutnávať zo všetkého.

Obe mäsá boli mäkké, šťavnaté a ponorené vo veľkom množstve omáčky. Omáčke k baraniemu mäsu dominovala chuť cibule, ktorá však neprebíjala ostatné chute. Kokosová omáčka sa ku kuraciemu mäsu výborne hodila a jej jemne pikantná chuť bola lahodná.

Ako dezert sme na odporúčanie ochutnali tradičné Gulab Jamun - mliečne guľôčky v cukrovom sirupe (4,65). Guľôčky nemali výraznú chuť, ktorú im však dodával cukrový sirup. Po korenistých hlavných chodoch to bola vynikajúca sladká bodka.

Ak ste fanúšikom etnickej kuchyne a máte radi pikantné a výrazne korenené jedlá, reštaurácia Ashoka je určite dobrý tip. Kto iný vám indickú kuchyňu pripraví lepšie ako samotní Indovia?

Zhrnutie:

Plus: Príjemná atmosféra a milá obsluha, výborné jedlo

Mínus: Počas našej prítomnosti nijaké

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel