Hodnotenie TRENDU

Au café

40
ročník hodnotenia: 2017
Tyršovo nábrežie, Bratislava
02/6252 0355
po-stv, ne: 10.00 – 1.00, pia-so: 10.00 – 2.00
talianska, mediteránska
Mário Žužič
3cenová úroveň

Reštaurácia, ktorú si pamätajú najmä starí prešporáci. Do tej novej sa vyplatí ísť najmä v lete. Môžete si tu posedieť na terase s výhľadom na plávajúce lode po Dunaji. Už viete, kde sa nachádzame? V Au Café – v bratislavskej reštaurácii a na Viedenskej ceste pri Tyršovom nábreží a Sade Janka Kráľa.

Stará budova z roku 1827 slúžila najskôr ako obchod s kávou. Vyše 100 rokov Au Café fungovala ako reštaurácia a aj obchod s kávou. V polovici 20. storočia začala budova chátrať, až ju v roku 1966 zbúrali. Ožila v roku 2003. A jej súčasná podoba je voľnou replikou starej budovy.

Pozícia na brehu rieky s výhľadom na hrad je veľkou devízou Au café. Interiér je zaujímavý, umožňuje vybrať si sedenie z viacerých možností, napríklad aj podľa vašej nálady alebo účelu návštevy. Môžete sa tu stretnúť na pracovnom posedení, dobrom obede či romantickej večeri.

Personál v Au Café je pozorný, všimol si nás hneď po príchode. A tak nemusíte hľadať vešiak na kabát či najlepší stôl. Vybrali sme si posedenie na krytej terase, keďže je v nej veľa svetla a pekný výhľad na Dunaj. Obsluha bola rýchla, okamžite nám doniesla jedálny lístok. Rovnako rýchlo nám servírovali aj jedlo.

Jedálny lístok je stručný, nájdete v ňom štyri druhy predjedál, dve polievky – kohútí vývar a paradajkovú, ktorá v reštaurácii s talianskym jedlom jednoducho musí byť. V menu majú, samozrejme, aj pizzu – margeritu a s prosciuttom a ďalšou možnosťou je obložiť si pizzu podľa svojho želania. Bez dobrých cestovín by to tiež nešlo – v ponuke sú lasagne s ragú, špagety, špenátové ravioly s ricottou a dve rizotá.

Pre milovníkov rýb majú dva druhy, pre mäsožravcov steak s hubovým ragú a zemiakovo-cibuľovým koláčom, pečené jahňacie lýtko, grilovaná kuracia roláda s mrkvovým pyré a bravčová kotleta plnená sušenými paradajkami. Dezerty sú klasické, tiramisu, panna cotta a gaštanové pyré.

Majú tu aj talianske regionálne menu, kde ponúkajú jedlá z jednotlivých regiónov Talianska, akúsi kulinársku Giro di Italia. Vo februári to boli pappardelle s omáčkou z paradajok, baklažánu a cukiny, dusený králik na víne s omáčkou z čiernych olív a ako dezert trený koláč limoncello.

Zo sezónneho menu sme si vybrali fazuľkovú polievku (4,90). Bola chutná ale na náš vkus trochu redšej konzistencie. Dobrou voľbou boli Grilované kalamáre podávane s rukolou a s čili-mätovou salsou (9,90).

Našim hlavným jedlom bolo Krémové rizoto s hríbami (12,90). Naservírovali nám ho predpisovo s hoblinami parmezánu a rovnako predpisovo bolo krémové.

Ďalším degustovaným jedlom bola ryba – Grilovaný halibut podávaný s ratatouille a so špenátom. I keď veľmi dobre prijíma marinádu, nie je vhodné prebiť jej jemnú chuť mäsa výrazným korením a aj ratatouille servírujú k nej v osobitnej miske.

Sladkou a bodkou našej ochutnávky bolo Pyré z jedlých gaštanov na vrchu so šľahačkovou čapicou a hoblinami čokolády (4,90) a Citrónová panna cotta (5,90). V obidvoch prípadoch išlo o klasiky bez veľkej invencie , ale poctivo urobené a treba povedať, že boli fajn.

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding