Hodnotenie TRENDU

Beef restaurant

341
ročník hodnotenia: 2013
Boženy Němcovej 6, Brezno
0901 701 255, 0911 076 520
Po-So: 10.00 - 22.00
steaky, cestoviny
2cenová úroveň

Ako priaznivcov dobrej slovenskej gastronómie nás vždy poteší, keď na cestách po Slovensku natrafíme alebo dostaneme tip na reštauráciu, ktorá sa vymyká bežnému našskému „minútkovému“ priemeru. To je aj prípad reštaurácie Beef restaurant v Brezne. Odporučili ju čitatelia, ktorí na ňu natrafili po návšteve južnej časti Nízkych Tatier a príjemne ich prekvapila. Rozhodli sme sa vyskúšať ju aj my – ale na prvý raz sme šťastie nemali. Z webovej a facebookovej stránky podniku sme sa dozvedeli, že podnik je otvorený každý deň, v nečase, ktorý vtedy vládol, sme však v nedeľu večer prišli zmoknutí k zatvoreným dverám.

Druhý pokus už vyšiel, navyše sme od domácich dostali na podnik ďalšie priaznivé referencie, chválili najmä kuchyňu – a ako sme sa presvedčili, oprávnene. Podnik sa nachádza v uličke neďaleko centra mesta v nenápadnom rodinnom dome. Interiér je zariadený účelne a jednoducho, neohúri, ale ani neurazí.

Boli sme tu už po čase obeda, takže reštaurácia bola prázdna a ani džbány s vodou a citrónom, ktoré spomínali naši čitatelia, ako súčasť obedového menu už na stoloch neboli.

Mäsové jedlá ponúkajú v rôznej gramáži a cenovej škále a podnik pamätá aj na hostí s diétnymi obmedzeniami. Ochutnali sme cesnakovú polievku (1,40 €), beefsteak z hovädzej sviečkovice (200 g – 10,90 €) so steakovými hranolčekmi (1,20 €) a grilovanou zeleninou (1,50 €), tagliatelle s cuketou a cherry paradajkami (5,10 €), porksteak so syrovou omáčkou (4,60 €). Z tradičných dezertov sme si dali lievance a palacinky (zhodne po 2,20 €).

Jedlá na obdĺžnikových tanieroch boli pekne naaranžované, omáčku k steakom nám priniesli v samostatnej nádobke. Pokiaľ ide o kvalitu jedál – aj my sme si pochutili. Cesnačka bola výborne ochutená, príjemne pálila, beefsteak, hoci sa nás obsluha na úroveň prepečenia neopýtala, bol presne taký, aký sme si predstavovali – medium. Mäkučký a šťavnatý, nôž doň vchádzal ako do masla, aj prílohy boli pripravené chutne. Zaujal nás napríklad grilovaný cesnak – na polovicu rozrezaná celá hlavička. Na dochutenie nám priniesli hrubozrnnú soľ, korenie tekuté aj v mlynčeku. Mäkučký bol aj porksteak a cestoviny boli jemne pikantné. Dezerty vizuálne neohúrili, ale pochutili sme si.

Na návštevu reštaurácie si treba pravdepodobne vyhradiť dostatok času, nám návšteva s trojchodovým menu trvala takmer dve hodiny a to pripravovali jedlo len nám. Ak je pekné počasie, dá sa sedieť aj vonku, ale skromné stolíky sú skôr vhodné pre fajčiarov na posedenie pri káve ako na stolovanie.

Ak sa latka kvality, ktorú majú v reštaurácii nastavenú teraz, nezníži, je šanca, že podnik bude prosperovať – pomer kvality a ceny má výborný. V súčasnosti zrejme prevláda klientela, ktorá chodí na obedové menu, pričom na výber má zo štyroch jedál – minimálne jedno z nich je bezmäsité. Platiť počas našej návštevy sa dalo len v hotovosti, čo bolo nepríjemné prekvapenie.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel