Hodnotenie TRENDU

Benihana

320
Benihana
ročník hodnotenia: 2017
Hlboká cesta 7, Bratislava
02/3218 6240
Ut-Štv: 12.00-15.00 a 18.00-22.30, Pia: 12.00-15.00 a 18.00-23.00, So: 18.00-23.00, Ne ,Po: zatvorené
japonská
3cenová úroveň

Zážitková. Presne takú gastronómiu zastupuje japonská reštaurácia Benihana v Bratislave. Je vhodné urobiť vopred rezerváciu a nahlásiť počet osôb.  Ako veľa reštaurácií v zahraničí, aj Benihana má otvorené utorok až sobotu. Pondelky a nedele sa u nich nenajete. Túto stratégiu veľmi oceňujeme, nakoľko je všeobecne známe, že v gastronómií sú  pondelky a nedele najslabšími dňami. Otvorené majú cez obed do tretej a potom večer od šiestej

V čom je teda kuchyňa zážitková?

Každý stôl tu má svojho vlastného kuchára. Pri každom sa nachádza veľký gril na ktorom potom priamo pred vašimi očami kuchár predvádza svoje kulinárske umenie. A nielen to!

Nám bol „pridelený“ sympatický mladý kuchár z Filipín. Pri príchode sa predstavil a show sa mohla začať. Čakajte skutočne nečakané. Plamene, žonglovanie s nožmi, potravinami a to všetko s neuveriteľnou ľahkosťou a eleganciou, vždy s trefným a humorným doplnením. Teda treba vedieť aspoň trochu po anglicky... inak by sme sa s tým našim veľmi neporozprávali.

Okrem kuchára pri stole sa o hostí stará šarmantná, milá a ochotná obsluha, ktorá je ochotná hosťovi kedykoľvek poradiť s výberom, dolieva víno, vodu...

Z predjedál nás zaujalo najmä hovädzie Tataki (5,80). Išlo o plátky sprudka opečeného  steaku so sladkou medovou omáčkou, cesnakovými chipsami a jarnou cibuľkou. Drobná porcia ideálna na štart viacchodového menu. Vyskúšali sme aj Piri Piri Krevety (5,00), ktoré boli podávané s paprikami ,hríbami a pikantnou omáčkou. Opäť veľmi príjemná kombinácia rôznych chutí. Hovädzie Tataki priniesla obsluha priamo z kuchyne, zatiaľ čo krevety začal neskôr pripravovať na grile priamo „náš kuchár“.

Tradičná Benihana cibuľová polievka (1,90) bola takmer totožná s Miso polievkou (1,90), akurát mala krémovitejšiu farbu. Nečakajte ale nejakú zásadnú cibuľovú chuť, od tej typickej francúzskej je úplne odlišná.

Hlavné jedlo Benihana Delight (22,50) bolo naozaj výdatné a chutné. Naviac, keď máte možnosť vidieť ako ho priamo pred vašimi očami kuchár pripravuje. Kombinácia šťavantých tigrých kreviet a lahodného kuraťa fungovala dokonale. Odporúčame aj vhodnú prílohu – opekanú ryžu s krevetami (3,60). Pre milovníkov morských plodov a rýb odporúčame Seafood Palace  (29,90). Mušle sv.Jakuba, kalmáre, kráľovské krevety , tuniak a losos to všetko perfektne dochutené, čerstvé a lahodné. Vynikajúco sekundovala aj grilovaná zelená špargľa (5,50). 

Sladkou bodkou bola pre nás zmrzlina zo zeleného čaju (1,80), ktorá sa momentálne v gastronómií teší čoraz väčšej popularite. Odporučiť môžeme aj Cheese cake tempura (4,30), chutný vyprážaný cheescake, ku ktorému máte na výber vanilkovú, čokoládovú alebo jahodovú zmrzlinu.

Koncept reštaurácií Benihana, ktorých je mimochodom na svete viac ako sto, je určite zaujímavý a stojí za návštevu. Predsa len je to niečo iné od toho, načo sme zvyknutí. Spojenie kuchárskej show, zábavy a chutného jedla je viac než zaujímavým lákadlom. Garantujeme vám skvelý zážitok. Teda s výnimkou, ak chcete stráviť tichý romantický, pokojný a diskrétny večer vo dvojici. Vtedy nie je návšteva tohto podniku asi pre vás to pravé orechové. Kuchárska show a reakcie hostí na ňu bývajú často dosť hlučné, najmä ak sú tam deti, ako bolo počas našej návštevy. 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel