Hodnotenie TRENDU

Boutique Hotel Dubná Skala – reštaurácia

95
Dubná skala
ročník hodnotenia: 2016
Hurbanova 345/8, Žilina
041/5079 100
Denne: 11.00 – 23.00
medzinárodná
Jakub Šouc
3cenová úroveň

Ambície reštaurácie žilinského boutique hotela Hotel Dubná neprekvapujú: tak ako patrí na špičku v meste hotel, snaží sa o to aj hotelová reštaurácia.

Hotelová reštaurácia, ktorá v meste pôsobí svojbytne ako kulinárska inštitúcia, má vchod z ulice, z pohľadu recepcie je v podzemí - v skutočnosti je to niekde na pomedzí. Priestor napríklad nemá okná, ale snaží sa to zamaskovať dômysleným nasvietením. Ak vám to niekto nepovie, možno si chýbajúce denné svetlo ani nevšimnete.

Podobná kaviarni je vináreň, priestor s dlhým barom, stoly sú menšie, jednoducho prestreté. Servírujú sa tu tiež hotelové raňajky. Hlavná stolovacia časť reštaurácie je pivničnými klenbami rozdelená na dva priestory - o úrovni reštaurácie tu už svedčí plné nastieranie - obsluha prichádza v rukavičkách.

Reštaurácia má čistý, jednoduchý dizajn. Nad tmavým kobercom na stenách je veľa bielej, holého kameňa či tehál. Ozvláštňujú ju svetelné panely s plagátmi historických rytín či vitríny s keramikou. Obsluha nám bohužiaľ nevedela priblížiť, odkiaľ presne pochádzajú, neskôr sme sa dozvedeli, že ide o historické rytiny sú fotografie z priečelí historických budov v Žiline. Priamo vedľa priestorov reštaurácie je aj salónik - tých je však v hoteli viac.

Menu je moderne jednoduché a stručné, postavené na mäsových hlavných jedlách (od 10 do zhruba 20 eur).

Začali sme kačacím rilettes s tekvicovým chutney (3,80 EUR), podával sa so konfitovaným cesnakom. Hydina bola súčasťou aj ďalšieho predjedla, restovanej husacej pečene podliatej portským vínom (5,90). Hoci naše doterajšie skúsenosti s hotelovou kuchyňou boli väčšinou dobré, tentoraz sme si na predjedlo veľmi nedochutili – nedojedli sme ho, lebo pečeň bola horká, placky studené a spálené, gaštany v konzistencii surových zemiakov. Toto jedlo ale už z menu vyradili, ako sme sa dozvedeli, aj kvôli tomu, že husacia pečeň bola klasická a nie foia gras, čo spôsobovalo, že ľudia zvyknutí na foia gras ju vnímali ako horkú.     

Chutný bol Vývar z kukuričného kuraťa (3,20), ale bylinkové halušky nedovarené. Sezónny Krém z maslovej tekvice (4) nám chutil, bol výdatný a hustý, podával sa s tekvicovými semiačkami, tekvicovým olejom a fritovanou šalviou. 

Skúsili sme jedinú rybacinu - lososa (11,90). Podáva sa pošírovaný, zaujalo nás chutné kvakové pyré a pečená cvikla. Na oko síce losos vyzeral vysušený, ale zvnútra zostával šťavnatý. Kačacie stehno (12,80) podávané s červenou kapustou malo zase netypickú akoby sinavú farbu, ale inak bolo chutné. Kombinácia s kelom bola výborná, najviac nám chutila zemiaková knedlička. 

Cviklové brownie s chilli a vanilkovým creme fraiche s mandľami (3,90 eur), bola to statná porcia chutného dezertu, dostali sme až tri kúsky. Chutil tradične najmä po čokoláde. Na gaštanové suflé s créme anglaise  (3,90 eur) bolo treba čakať, ale obsluha nás na to vopred upozornila. Na náš vkus bolo veľmi sladké. Väčšina jedál vyzerala opticky výborne, kuchyňa si dávala na úprave záležať. V obsluhe prevláda mladý personál.

Reštaurácia je miestnou inštitúciou pre rodinné udalosti či firemné stretnutia - je dobré si miesto rezervovať. Slušná vínna karta dáva dôraz na slovenské vína. Ako ubytovaní sme dostali bezplatne aj pohár vína podľa vlastného výberu. Reštaurácia má aj parkovisko. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel