Hodnotenie TRENDU

Brasserie La Marine

209
La Marine
ročník hodnotenia: 2019
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Eurovea Galleria, Bratislava
0948 300 666
Ne-Po: 8.30-22.00, Ut-So: 8.30-23.00
medzinárodná, francúzska
Tomáš Klus
4cenová úroveň

V období medzi zimnými sviatkami to aj v hlavnom meste vyzerá rozpačito. Menej turistov, menej hostí, menej zamestnancov, ochotných tráviť tieto dni mimo kruhu či priateľov. Niekde radšej zavesili tabuľku „zatvorené“, inde nechcú hosťa sklamať a idú aspoň na čiastočný plyn. Nezatvoriť svoju reštauráciu, ktorá je vďaka vchodu z vonkajšej strany nákupného centra Eurovea nezávislá na jeho otváracích hodinách, sa rozhodli aj „mariňáci, teda Brasserie La Marine.

Chladné počasie nepraje špacírkam popri Dunaji, ktoré tam inak denne zavejú stovky hostí. V stálici bratislavskej reštauračnej scény nás však obsluha privítala slovami: „Po skúsenostiach minulých rokov sme naozaj nečakali toľko ľudí. Prepáčte, bude to trvať dlhšie.“ Na prvé počutie to neznie ako dobrá správa, medzi riadkami však treba nájsť potešujúci odkaz – kým iné reštaurácie v tomto období zívajú prázdnotou, Brasserie La Marine stále vyhľadáva dosť labužníkov. Ľudí z biznisu, politiky i show-biznis nevynímajúc...

Napriek tomu, že od otvorenia už ubehlo desať rokov a prevádzka prešla do iných vlastníckych i šéfkuchárskych rúk, reštaurácia si stále drží vysokú latku. Dokonca už stihla aj obnoviť svoj interiér a krytú terasu, čím ešte viac získala na atraktivite. Súčasťou filozofie reštaurácie je aj symbióza medzi „pracovnými obedmi“ a rodinnými stretnutiami. Umožňuje to členitosť priestoru, variabilné skladanie stolov, vyvýšené miesto. Ale aj detský kútik, zasadený tak šikovne, že drobizg neruší ostatných. Skrátka, hosť sa cíti nanajvýš príjemne.

Keďže do reštaurácie sa chodí kvôli jedlu, boli sme zvedaví najmä na výkon kuchyne. Ani „medzisviatkové“ obdobie jej našťastie neubralo na kvalite. Grilovaná husacia pečeň na touste  s chutney z červeného sušeného ovocia (14.50€) a tradičný tatársky biftek (12.90) nás hneď uviedli do zážitkovej gastronómie. Jedlo, ktoré s úspechom servírujú už od otvorenia bola tradičná francúzska cibuľová polievka, „uväznená“ v miske pod hrubou vrstvou zapečeného syra. Keďže sa reštaurácia od čias svojho otvorenia hlási k odkazu poctivej francúzskej kuchyne, objednali sme si aj pot-au-feu – polievku z hovädzieho mäsa, zeleniny a rezancov (6,90 €).

Testovaním kuchyne sme pokračovali Kuracím supreme so zemiakovou kašou, šampiňónovým pyré a tymiánovou omáčkou (14.90€)a  Duseným jahňacím stehnom vo figovej marináde, s pečenými batátmi a kelom (17.90€). Po kulinárskych tradíciách Vianoc padli obe jedlá na jazyk i do žalúdka ako príjemné osvieženie, navyše veľmi dobre premyslené aj navarené.

Najakurátnejšou bodkou za stolovaním bolo naozaj dobré, kvalitné espreso (2,30 €), pretože kapitola dezertov stavila na chronicky známe klasiky – palacinky, creme brulee, nie veľmi zaujímavý – i keď chutný - kokosový cheesecake či čokoládovú guľu na kokosovom základe (obe po 5,50 €). Tú od reštauračne obľúbenej slovenskej stálice odlišovala plnka - pribináčikový krém. Reštaurácia, od začiatku známa vychýrenými cukrármi, pravdepodobne počíta s tým, že v zimnom období má sladkého každý dosť.

Zhrnutie:

Plus: Stabilne vysoká kvalita jedla aj obsluhy, výborná káva

Mínus: Privítali by sme nápaditejšiu ponuku dezertov

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel