Hodnotenie TRENDU

Bratislavský meštiansky pivovar

315
ročník hodnotenia: 2018
Drevená 8, Dunajská ulica 21, Bratislava
0948/710 888, 0944 512 265
Po - Št, Sob: 11.00 - 24.00, Pia: 11.00-01.00, Ne 11.00 - 23.00
regionálna, medzinárodná
3cenová úroveň

V centre mesta neďaleko pešej zóny v budove s členitým interiérom nájdete jednu z prvých moderných pivovarských reštaurácií v Bratislave s klasickými drevenými stolmi a stoličkami a veľkými čiernobielymi fotografiami starej Bratislavy. Čierne tabule s kriedovými nápismi ponuky z jedálneho lístka podčiarkujú dojem „trendy“ pivárne. Vzhľadom k tomu, že reštaurácia sídli v centre mesta, ideálne je prísť pešo alebo mestskou hromadnou dopravou. Varia si tu vlastné pivo Bratislavský ležiak, ktoré sme sa rozhodli ochutnať (od 1,40 Eur). Malo jemnú horkosladkú chuť a kvetinovú arómu.

Menu sa špecializuje na klasické výdatnejšie jedlá, no v ponuke sú aj šaláty. Ako predjedlo sme si objednali teplý údený jazyk s chrenom a horčicou (5,90 Eur) a grilovaný oštiepok s omáčkou z lesných kuriatok (6,90 Eur). Hovädzí jazyk bol nakrájaný na tenké plátky a chutil skutočne výborne. Sklamal nás len domáci chren, ktorý bol mdlý a vôbec neštípal, tak ako by pravý čerstvo nastrúhaný koreň mal.

Oštiepku nemáme čo vytknúť, akurát krémová kuriatková omáčka by sa nám skôr hodila k mäsu ako k syru. Obsluha nám priniesla k predjedlám košík s „domácim“ chlebom, o ktorom sme sa ale od obsluhy dozvedeli, že bol dovezený z prievozskej pekárne.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli vyskúšať Spare ribs, teda grilované pikantné rebierka  (16,90 Eur) a klasiku, vyprážaný syr s hranolčekmi a tatárskou omáčkou (7,50 Eur). Hlavné jedlo nám priniesli skôr ako sme dojedli predjedlo, čo by sa stávať nemalo.

Porcie boli neskutočné veľké, na čo by asi mala obsluha hostí upozorniť, porcia rebierok by stačila aj pre dvoch. Boli naservírované na drevenej tácke spolu s dvomi omáčkami a nakladanou pikantnou zeleninou. Mäso sa ľahko uvoľňovalo od kosti, pôsobilo však viac uvarene, ako prepečene.

Syr bol klasika, trochu viac vypražený, hodilo by sa porozmýšľať o jeho modernejšou servírovaní, ktoré by sa hodilo k štýlovej pivárni. K syru sme si objednali kapustový šalát s chrenom (2 Eur), výraznejšia chrenová chuť mu chýbala.

Zo sladkých jedál sme si vybrali Palacinky s nutelou (4,50 Eur) a Pirohy so slivkovým lekvárom, maslom a makom (3,90 Eur). Na dezert sme paradoxne čakali dlhšie ako na hlavné jedlo, ale stálo to za to! Palacinky boli akurát tenké, vláčne a bohato plnené lieskovo-orieškovým krémom s kopcom šľahačky. Pirohy plávali v prepustenom masle s makovou posýpkou, mali vyvážený pomer cesta a plnky. Skutočne dobrá voľba. Nikdy by nás nenapadlo, že v pivovarskej reštaurácii si na sladkom tak dobre pochutnáme.

Zhrnutie:

Plus: Rýchla obsluha a ochotný personál, výnimočne chutné sladké jedlá

Mínus: Jedálny lístok by mohol byť stručnejší a ak je niečo označené ako domáce, malo by to naozaj pochádzať z miestnej kuchyne (chlieb)

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel