Hodnotenie TRENDU

Cactus Restaurant-Grill

375
ročník hodnotenia: 2014
Štefánikova 724/61, Bardejov
0904 844 443
Po-Štv: 10.00-22.00, Pia: 10.00-23.00, So: 11.00-23.00, Ne: 11.00-22.00
medzinárodná, regionálna
2cenová úroveň

Bardejov je naozaj ďaleko... teda keď tam ide človek zo západu Slovenska. Ale aj sem dorazila kvalitná gastronómia. To sme si povedali po návšteve miestnej reštaurácie Cactus Restaurant-Grill. Predchádzali jej sľubné recenzie na internete a ako sa ukázalo, oprávnené. Ak sa niekto vyberie do týchto končín, kde je čo vidieť (okrem iného je Bardejov zaradený do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO) a chce niečo viac ako minútkovú kuchyňu, Cactus Restaurant je určite miesto, ktoré sa oplatí navštíviť.

Aj keď sa nenachádza v historickom centre, skôr na okraji mesta pri hlavnej ceste na Poprad v nie veľmi príťažlivom prostredí, tvorenom rodinnými domami a firmami. Ale hneď ako vojdete bránou do areálu reštaurácie, ako keby ste sa ocitli v inom svete. Upravená záhrada s jazierkom, atrakcie pre deti, pekne zariadená terasa a rovnako príjemná reštaurácia a bar (alebo kaviareň) v ďalšej miestnosti. Neďaleko je tiež fitness – relax centrum Cactus.

V interiéri dominuje drevo. Je tam veľký gril, kuchyňa je otvorená, stoly sú pekne prestreté, látkové obrusy aj prestieranie pôsobia elegantným dojmom. Priznáme sa, že slovo cactus v názve nám evokovalo skôr mexickú kuchyňu či niečo podobné, tu sa však varí medzinárodne, hoci v ponuke sú aj slovenské a regionálne jedlá. Jedálny lístok je sympaticky stručný, kuchyňa používa sezónne suroviny a tiež také, ktoré nie sú v slovenských podnikoch až také bežné.

Z predjedál sme sa rozhodli pre varené vykostené hovädzie rebro doplnené špikovou kosťou, s domácim chlebom a chrenom s jablkami (3,25 €), ktoré sa ukázalo ako vydarená kombinácia a rovnako dobrým výberom boli crostini so sušenými paradajkami, byvolou mozzarelou, listovým šalátom a rukolovým pestom (4,45 €).

Bravčové líčka varené v čiernom pive, podávané s koreňovou zeleninou a kukuričnou polentou so slaninou (8,25 €), boli delikátne aj pekne naservírované. Mäso mäkké šťavnaté, šťava k nemu naozaj výborne dochutená, polenta bola podávaná v tvare knedličiek so slaninou, naozaj sme si pochutili. To isté však môžeme povedať aj o pečených kuracích prsiach v koži, ktoré boli podávané s pohánkovým rizotom s kozím syrom a kuriatkami na červenom víne (7,45 €). Kombinácia kuriatok a červeného vína nám pripadala trochu zvláštna, ale po ochutnaní sme názor zmenili. Koža na kurčati bola chrumkavá, mäso šťavnaté, pohánkové rizoto výborné s krémovou konzistenciou. Jediné čo nám celkom nesedelo, bol spôsob servírovania – prsia boli podávané vcelku v hlbokom tanieri položené na rizote, uprednostnili by sme skôr, keby boli servírované vedľa seba.

Na dezert – Crumble z rebarbory a jabĺk s teplým vanilkovým krémom (všetky dezerty stoja 2,50 €) sme čakali trochu dlhšie, obsluha nás upozornila, že bude s lesným ovocím, aj tak bol výborný.

TIPY:

© 2013 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel