Hodnotenie TRENDU

Café-Restaurant u Septima

427
www.villauseptima.sk
ročník hodnotenia: 2016
Velické námestie 1189, Poprad
052/ 7768 396
Denne 10-23
medzinárodná
2cenová úroveň

Grand Restaurant pána Septima – tak sa volala jedna z komédií s Luisom de Funésom v hlavnej úlohe. V reštaurácii sa síce odohrával len začiatok, názvom filmu sa ale inšpirovali v Poprade. V časti Veľká (ak nie ste spod Tatier a nič vám to nehovorí, je to časť mesta smerom od Mengušoviec a letiska) sa nachádza penzión Vila u Septima a populárna popradská reštaurácia, ktorá tiež nesie názov filmového hrdinu. Aj my sme na ňu dostali tip, ako miesto., kde sa dá pod Tatrami dobre najesť.

Keďže bol jeden z pekných septembrových dní, využili sme na obed príjemný dvor reštaurácie, interiér tvorí hlavná miestnosť a dve menšie, ktoré slúžia aj ako salóniky. Podnik je jednoducho zariadený, v štýle ktorý má evokovať predvojnové časy minulého storočia, že ste u „Septima“ naznačujú napríklad fotografie Louisa de Funésa na stenách.

Jedálny lístok tiež zdobia obrázky z filmu ale neponúka francúzsku kuchyňu, ako by možno názov podniku evokoval, skôr rôzne variácie na tému medzinárodných kuchýň. Je celkom obsiahly, ponúka pre každú skupinu stravníkov jedlá tak, aby vyhovel každému, alebo aspoň väčšine. Okrem toho tu majú aj sezónnu ponuku. Na zložení jedál ale vidno, že si tu dajú záležať na kvalitných surovinách a chute miestnych stravníkov sa snažia edukovať sofistikovanejšími kombináciami aj postupmi. Škoda len, že sna webovej stránke aj na facebooku reštaurácie a penziónu zostáva v utajení, sú tam len fotografie jedál.

Podľa toho, čo sme ochutnali – varia tu naozaj dobre a dávajú si záležať aj na tom, ako jedlá na tanieri vyzerajú. Jedli sme tu vynikajúce Hráškové cappucino 2,60 EUR), smotanovú polievku z čerstvého hrášku, ktorá chutila presne tak ako tá, ktorú poznáme z domácich kuchýň. Taktiež Parmezánové rizoto (7,20) bolo urobené tak ako malo byť – krémovité, výborne dochutené. Zo sezónnej ponuky sme si dali Kačacie prsia a šafránové rizoro (12,50)  aj tu sme si pochutili. Prsia boli šťavnaté, koža chrumkavá a rizoto len dokázalo, že to tu robiť vedia. Z dezertov nás zaujali dve variácie na mascarpone  – Kávové mascarpone so slivkovým chutney a ananásovým sorbetom a rozhodli sme sa pre Mascarpone s čučoriedkami, vanilkovým krémom a vaječným likérom (po 3,70) . Obidva boli výborné, osviežujúce, nie príliš sladké. Plusom je aj rýchla kuchyňa a príjemná obsluha.  

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel