Hodnotenie TRENDU

Carnevalle

308
Carnevalle
ročník hodnotenia: 2019
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Hviezdoslavovo námestie 20, Bratislava
02/2086 36 37
Po-So: 11.00 - 24.00 Ne: 11.00-23.00
medzinárodná
ex.chef Michal Pažák
4cenová úroveň

Reštaurácia na Hviezdoslavovom námestí s jednoznačným názvom (pre tých, ktorí rozumejú), ktorej konceptom je mäso -vo všetkých podobách a dostať ho tu nielen na tanieri, ale kto má záujem, môže si ho objednať a odniesť aj domov.

Hlavným lákadlom sú tu steaky pripravované na Josper grile, ale hovädzie je len jedným z druhov mäsa, ktoré tu ponúkajú. Keďže nie každý z dvojíc, či spoločností, ktoré podnik navštevujú musí byť „mäsožravec“, v ponuke sú aj alternatívy v podobe rizota, špagiet, šalátov, ale napríklad aj hummusu.

Interiér reštaurácie je priestranný, zariadený v industriálnom štýle, po stenách sú zaujímavé ilustrácie a umelecké artefakty. Veľa hostí asi ale uprednostňuje, keď je miesto, sedenie v  zimnej záhrade s výhľadom na Hviezdoslavovo námestie.

Keďže sme prišli do reštaurácie zameranej na mäso, zostali sme pri výbere pri ňom. Po tom čo sme si objednali jedlo, nám priniesli košík domáceho chleba – bol výborný, len asi v ňom nejaký čas už stál, lebo vrchný krajček bol obschutý. Ale odhliadnuc od toho, keďže sme do reštaurácii prišli hladní, potešil.

Z predjedál sme sa rozhodli pre Zapečený hovädzí špik, bylinkový chlieb grilovaný v Josper grile, kaparová gremolatu a  nakladanú červenú kapustu (9,90 eura), povedali sme si, že keď sme už tu, nebudeme diétovať. Špik bol uložený na kosti, tak aby sa dal ľahko natrieť na hrianky, sladkokyslá kapusta jedlo dobre dopĺňala, jej sviežosť a kyslosť neutralizovala mastnotu špiku.

Z hlavných jedál sme nemohli obísť steaky – v jedálnom lístku sú uvádzané ceny za 100 gramov, ale veľmi ochotná a príjemná obsluha sa nás spýtala, akú gramáž si želáme. My sme si dali 200 gramový Rib Eye (100 gramov za 14,90), priniesli nám ho presne taký, aký sme si želali, niečo medzi rare a medium rare. Kto má rád kvalitné steaky, tu sa na nich určite pochutí.

K steakom je v menu bohatý výber príloh a omáčok (príloh sme napočítali deväť druhov od 3,90 do 5,90), my sme zostali pri tej najklasickejšej – zemiakových hranolčekoch (3,90). Tie tu vedia naozaj pripraviť výborne, na povrchu chrumkavé, vnútri mäkké, ani tento krát sme neodolali.

Ako druhé jedlo sme si dali Marinované kuracie kúsky v panko strúhanke, zemiakové hranolčeky, sweet-chilli majonézu (16,90), v podstate jednoduché jedlo, ale  niekedy má človek nutkanie, pochutiť si aj v reštaurácii na nekomplikovaných jedlách a toto tieto kritériá do bodky spĺňalo.

Keďže porcie tu robia celkom veľké, dať si ešte aj dezert sme ťažko zvládali, ale aspoň jeden sme vyskúšali - Tortičku z belgickej čokolády, karamel, maliny (6,90). Kombinácia sladkej čokolády a sviežeho ovocia je kombinácia, ktorá nesklame.

V menu sa nám páčil aj Chesscake s medom a karamelom, kde sme si prečítali, že je robený zo slovenských syrov s bielou čokoládou, s polevou z medu a smotany, podávaný na grilážovom orechovom prachu s karamelovou butterscotch omáčkou, ale ten by sme už naozaj nezvládli, necháme si ho na budúce.

Zhrnutie:

Plus: výborná kuchyňa, vhodné miesto pre milovníkov kvalitných steakov

Mínus: počas našej návštevy nijaké, drobným mínusom bol len obschnutý krajček chleba

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel