Hodnotenie TRENDU

Casa Inka

212
Foto: Casa Inka
ročník hodnotenia: 2018
Jégého 12, Bratislava
0911 756 058
Po -Štv: 11:00 – 22:00, Kuchyňa: 11:00 -15:00 a 17:00 - 21:00 Pia: 11:00 – 24:00 Kuchyňa: 11:00 -15:00 a 17:00 - 21:30 So: 12:00 – 24:00 Kuchyňa do 21:30, Ne: 12:00 – 16:00
peruánska
2cenová úroveň

Peruánska reštaurácia neďaleko hokejového štadióna Ondreja Nepelu na prízemí jednej bytovky funguje už niekoľko rokov, takže priaznivcom etnických kuchýň ju netreba predstavovať.

Kto sem ale ide prvý krát, je vhodné, keď si pozorne pozrie jej adresu, keďže nie je nápadná. Interiér je jednoduchý, ale vďaka fotkám na stenách môžete čerpať trochu peruánskej kultúry. Fotky dopĺňa aj hudba. Pred jej návštevou sme sa tešili na zmenu tradičných chutí a tak sme boli plní očakávaní.

Po usadení nám obsluha priniesla jedálny lístok. V ňom boli zastúpené viaceré druhy mäsa, ale takisto sa tam nachádzali aj bezmäsité jedlá a šaláty. Medzi nápojmi sme si mohli vybrať aj z domácich limonád, čo sme aj využili a objednali si limonádu Jugo de piňa (1,69€). Ako predjedlo sme si dali Causa de pollo (3,30€). Išlo o pretlačené varené zemiaky, ochutené peruánskymi papričkami ají amarillo, limetkovou šťavou, soľou a čiernym korením. Medzi dvoma vrstvami tejto zmesi je plnka z varených kuracích pŕs, pokrájaného avokáda a majonézy. Chute boli veľmi výrazné, no zároveň zaujímavá kombinácia korenín a limetky. Z polievok sme si vybrali Dieta de polo (2,80€), čo bol vlastne kurací vývar so zeleninou s tenkými rezancami.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Lomo saltado (11,80€), kde sme si mohli vybrať druh hovädzieho mäsa a to buď roštenka, alebo sviečková. Sú to vlastne šťavnaté kúsky hovädzieho mäsa zmiešané s osmaženou červenou cibuľou, paradajkami, žltými papričkami, koriandrom, octu a sójovej omáčky. Dané jedlo spája peruánsku a čínsku kuchyňu. Je mierne pikantné a korenisté, ale chute boli dobre zladené a bolo to veľmi chutné. Akurát ryža k nemu sa kuchárovi nevydarila, bola pripálená.

Ako dezert mali v ponuke aj tradičný peruánsky puding, tak sme neodolali. Názov mal Crema volteada (2,40€) a je z kondenzovaného mlieka, vajec a pokrytý karamelom. Je to naozaj špecifický dezert, ktorý má svoju jedinečnú chuť aj keď podľa ingrediencií by ste to netipovali.

Zhrnutie:

Plus: Na Slovensku netradičná kuchyňa

Mínus: Obsluha sa v jedálnom lístku veľmi neorientovala (dodatočne sme sa dozvedeli, že nás obsluhoval brigádnik)

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel