Hodnotenie TRENDU

Casa Inka

212
Foto: Casa Inka
ročník hodnotenia: 2017
Jégého 12, Bratislava
0911 756 058
Po -Štv: 11:00 – 22:00, Kuchyňa: 11:00 -15:00 a 17:00 - 21:00 Pia: 11:00 – 24:00 Kuchyňa: 11:00 -15:00 a 17:00 - 21:30 So: 12:00 – 24:00 Kuchyňa do 21:30, Ne: 12:00 – 16:00
peruánska
2cenová úroveň

Casa Inka je malá reštaurácia na prízemí panelového domu v širšom centre mesta,  a ak tam idete prvý krát, je dosť nenápadná a musíte vedieť adresu, aby ste ju našli. Ale pre milovníkov etnických kuchýň je už roky známou inštitúciou.

Vybrali sme sa do nej podkutí naštudovaním ponuky jedál na ich internetovej stránke. Ceny sa nám zdali dobré a zloženie jedál zaujímavé. Majiteľ sa interiérom podniku nesnaží ohúriť, je tu jednoducho ale čisto, na stenách sú obrázky s peruánskou tematikou, jeden kútik je vyhradený typickým potravinám, ktoré sa dajú kúpiť.

Cez obed podávajú menu a mávajú nával hostí, preto má kuchyňa poobede pauzu. My sme mali  rezerváciu na 17.-stu hodinu. Prišli sme o niečo skôr, ale milá slečna nám automaticky priniesla jedálny lístok. V tomto čase mali prázdno a naozaj sa venovali nám. Objednané jedlo sme dostali rýchlo, ponúkli nám najprv nápoje, v ponuke majú napríklad rôzne ovocné šťavy.

Na úvod sme si objednali Šalát s Quinuou (Ensalada de quinua – 3,50 €), priniesli nám ho vo vysokom pohári a chutil výborne, šťavnatý a príjemne ochutený, dobre padne hlavne tomu, kto má rád koriander. Jeho chuť sme našli aj v hlavných jedlách, je to niečo, čo v slovenskej kuchyni príliš nenájdeme a dodá jedlám špecifickú chuť. 

Z hlavných jedál sme ochutnali Lomo saltado z hovädzej sviečkovice (11,80) – bola to veľká porcia šťavnatého mäsa s hranolkami a ryžou, s osmaženou červenou cibuľou, paradajkami, žltými papričkami, koriandrom, troškou octu a sójovej omáčky. V jedálnom lístku sme sa dozvedeli, že spája peruánsku a čínsku kuchyňu.

Druhé jedlo Filete de lomo fino con risotto salsa verde (12,00) pozostávalo zo šťavnatého steaku  z hovädzej sviečkovej (150 g) na platni, podávaného  s ryžou, zmiešanou so zelenou krémovou omáčkou zo špenátu, bazalky, papriky, kukurice, hrášku, mrkvy, koriandra, cesnaku a cibule, s troškou smotany a nastrúhaného parmezánu. Zelená kopa ryžovej zmesi bola veľká a chutila výborne, ale zdolať sme ju nedokázali, bola pre väčšieho jedáka. Mäso bolo vynikajúce, mäkučké.

Chceli sme vyskúšať aj dezert  Platános fritos, ale sa nám ospravedlnili, banány nemali tú správnu zrelosť a neboli ešte vhodné na prípravu. Namiesto toho sme dostali misku peruánskej praženej kukurice ako pozornosť podniku. Posedeli sme si tu príjemne, veľmi nám chutilo a oceňujeme aj prívetivú obsluhu, ktorá nám dala pocítiť, že sme tu hostia. 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding