Hodnotenie TRENDU

Casa Inka

212
Foto: Casa Inka
ročník hodnotenia: 2016
Jégého 12, Bratislava
0911 756 058
po-st: 11.00-22.00, pia: 11.00-24.00, kuchyňa má od 15.00 do 17.00 prestávku a varí do 21.00, resp. v pia do 21.30. so: 11.00-24.00, kuchyňa do 21.30, ne: 11.00-16.00
peruánska
2cenová úroveň

Zemiaky, paradajky, kukurica, kakao, niektoré druhy fazúľ, avokádo, pálivé papričky ají. Všetky tieto prísady by neobohatili mnohé národné kuchyne po svete, keby Španieli v 16. storočí neobjavili Peru. Peruánci, ktorí tieto ingrediencie používali od nepamäti sú skutočnými majstrami vo svojom odbore. Overiť si to môžete aj v Bratislave hneď na dvoch miestach. Reštaurácia Casa Inka má dve prevádzky, na Jégeho aleji a v nákupnom centre Cubicon. Autentické pokrmy tu pripravuje kuchár priamo z Peru a servírované sú na originálnom porceláne. V prevádzke na Jégeho si šéfkuchár povolal zo svojho domova ďalšiu výpomoc, svojho brata. Zatiaľ ešte čakajú kým si vybaví všetky vízové a pracovné povolenia, ale od začiatku leta by mal byť už k dispozícii.

V reštaurácii podávajú kvalitné peruánske jedlá za prijateľné ceny. Samozrejme u exotických reštaurácií záleží na celkovom zážitku. Majitelia podniku si to uvedomujú a preto svojim hosťom ponúkajú útulný interiér s veľkými fotografiami prírodných krás Peru a miestnych ľudí na stenách. O pohodlie sa stará príjemná a veci znalá obsluha. V pracovných dňoch podávajú denné menu, preto je lepšie si stôl vopred zarezervovať, inak si zväčša musíte vystáť rad kým sa nejaký neuvoľní.

Jedálny lístok je bohatý, nájdete v ňom všetky typické jedlá peruánskej kuchyne. Každý neznámy pojem je v ňom vysvetlený, dokonca aj so správnou výslovnosťou, takže netreba čakať na obsluhu, ktorá by vám musela všetko vysvetľovať.

Na začiatku sme si objednali Sopa de quinoa (zeleninová polievka s quinoa, hráškom, kukuricou, mrkvou a zemiakmi 2,80 EUR). Polievka nemala výraznú chuť, kto quinoi v nej bolo bohato, kto ju nepozná – chutí ako krúpy. Tým, ktorých čaká prvý kontakt s peruánskou kuchyňou, odporúčame ochutnať z hlavných jedál miestnu špecialitu, ktorou je Anticuchos (8,00). Je to hovädzie srdce marinované peruánskymi koreninami na špíze a pripravené na grile. Ak nemáte odvahu na srdce, ktoré bolo mimochodom veľmi chutné, šťavnaté, v reze ružové, majú pripravenú variantu s kuracím mäsom (7,00). Ako príloha sa podávajú zlaté zemiaky s omáčkou. Ak máte radi veľké porcie sýteho jedla, tak odporúčame Tacu tacu con salsa de mariscos (9,90). Je to opečená zmes ryže, pomletej čiernej fazule prekrytá omáčkou z darov mora. Na morských plodoch nešetrili.

Výber je bohatý aj pri nápojoch. K jedlu si môžete dať niektorú z domácich malinoviek z čerstvého ovocia, alebo španielske a čílske víno, prípadne niektoré z dovážaných miestnych pív. Niekoľko vzoriek si mimochodom môžete v papierovej prepravke kúpiť aj domov.

Pokiaľ požadujete nejakú sladkú bodku, potom odporúčame ochutnať asi najtypickejší peruánsky dezert crema volteada (2,40), čo je sladký vaječný puding s karamelovou polevou.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding