Hodnotenie TRENDU

Castel Pension & Restaurant

399
Castel
ročník hodnotenia: 2019
špeciálne ocenenia: TREND TIP
Mierovo 20, Mierovo
0902 717 888 , 031 56 93 750,
1. január – 31. marec: po-ut: zatvorené, st-pia: 11:00–19:00, so–ne: 12:00–20:00 1. apríl – 31. december: po-ut: zatvorené, st-pia: 11.00-21.00, so-ne: 12.00-22.00
medzinárodná
Ladislav Gányovics
3cenová úroveň

Castel Pension & Restaurant  nie je obyčajným penziónom s reštauráciou. Bez preháňania – je to miesto, kde sa budete cítiť naozaj ako vítaný hosť. Od prvého okamžiku až po ten posledný.

Záhrada je krásne upravená a v lete musí byť zážitkom sedieť tu na terase. V Castel Mierovo sa nielen najete a môžete tu aj prenocovať, ale známy je najmä organizovaním svadobných služieb. Diskutujúci na sociálnych len chvália. Zorganizujú vám tu celú hostinu, napečú výborné koláče, svadobnú tortu, vyzdobia stoly... Vraj sú v tom „jednotkou“.

My sme si tu síce svadbu a oslavu neorganizovali, ale presvedčili sme sa, že jednotkou sú aj v inom – taký príjemný a profesionálny personál budete inde len ťažko hľadať.

V Casteli majú v pondelok a utorok zatvorené a aj inak odporúčame návštevu si rezervovať. Objednali sme si stôl pre dvoch cez telefón na presnú hodinu. Pred otvorenými vchodovými dverami nás už čakala čašníčka s úsmevom na tvári a hneď za dverami nám pomohol odložiť kabáty ďalší milý zamestnanec. Ten nás aj uviedol do reštaurácie ku krásne prestretému stolu s kyticou žltých tulipánov.

Na jedálnom lístku majú štyri predjedlá –  variácie  vegetariánskych krémov, šalát z grilovanej zeleniny s kozím syrom, pochutiny z mangalice a husaciu pečeň. My sme si vybrali salámové výrobky z mangalice (6), ktoré nám krásne naservírovali. Husaciu pečeň podávali s jemne fermentovanou  zimnou zeleninou (9,60).

Polievka z kohúta s koreňovou zeleninou a cestovinami (3,50) príjemne zohriala. Tekvicový krém bol netradične ochutený s pomarančovým olejom a zázvorom (4,10). V ponuke bola aj kapustová polievka so sušenými hríbmi s klobásou z mangalice (4,10).

Medzi ôsmimi hlavnými chodmi bolo rizoto s gaštanom a tekvicou, vyprážaný bio syr s batátovými hranolčekmi a tiež klasický teľací rezeň so zemiakovým pyré. Panenku z mangalice tu pripravujú na lesných hríbikoch a s kroketami ako prílohou.

Ryby zastupoval losos s maslovým feniklom, tagliatelle a citrusovou omáčkou a šťuka so zimnou zeleninou a šafranom. Supreme z kukuričného kuriatka skombinovali s mäsovou omáčkou a ryžovým pilaf.

Ako hlavné jedlo sme si zvolili kačacie prsia. Naservírovali nám ich s lahodným višňovým krémom a batátovými textúrami a hranolčekmi (17,50). Bolo to sústo, ktoré nepotešilo len náš žalúdok ale aj oči tým, ako jedlo upravili na tanieri.

Druhé naše hlavné jedlo bol jelení chrbát podávaný so šípkovou omáčkou a karotkou v pomaranči. Prílohou bol zemiakový gratin, ktorého chuť ozvláštnil zázvor (22).

Na jedálnom lístku majú tri dezerty – sorbet z hrušky, tvarohový cheescake s vanilkou a malinami (3,50) a sacherovu tortu so snehovými pusinkami (3,50).

Jedlá boli nielen vynikajúce, ale kuchár ich s invenciou naservíroval tak, že sme si pripadali ako v galérii, keďže vyzerali na tanieri ako obrazy. A po konzumácii sa personál nezabudol opýtať, ako nám chutilo.

Top jedlo a profesionálny servis a to len niekoľko kilometrov od Bratislavy v malej obci Mierovo.

Zhrnutie:

Plus: profesionálny personál, chuťovo vynikajúce a kreatívne naservírované jedlo

Mínus: žiadny

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel