Hodnotenie TRENDU

Château Béla - Baldacci

395
Chateau Bela
ročník hodnotenia: 2014
Belá 1, Belá
036/ 7577 600
Denne 12.00 - 23.00
regionálna, medzinárodná
David Cibula
4cenová úroveň

Reštaurácia hotela Chateau Béla je navštevovaná  hotelovými hosťami, ktorí si tu večer spríjemnia pobyt v kaštieli, ale aj návštevníkmi z okolia, ktorí sem chodia za výbornou kuchyňou a štýlovým prostredím.

Stoluje sa buď vo veľkolepej oranžérii, alebo v jednom zo salónikov. Atmosféra tam sa nám zdá komornejšia a pre mnohých hostí asi aj príjemnejšia. Jedálny lístok je zameraný sezónne a regionálne, postavený na kvalitných surovinách a domácich produktoch.  Okrem a la carte menu si možno vybrať aj sedemchodové degustačné menu. K jedlu sa podávajú vína z vinárstva Chateau Belá, ktoré sa nachádza v priestoroch kaštieľa a vedie ho známy slovenský vinár Miroslav Petrech.

Pri výbere sme sa rozhodli pre jedlá z miestnych surovín – vydarené Paté z husacej pečienky (16 euro) a Pstruh trio, teda kombináciu marinovaného pstruha, údeného pstruha a kaviáru (14 euro) a rovnako chutný Vývar z bažanta (4,50 eura).

Len odporučiť môžeme aj hlavné jedlá – Karé z mangalice s omáčkou z čierneho piva, lekvárom z cibule a knedľami (18 euro) a Grilovanú prepeličku s citrónovo hráškovým rizotom (22 euro), obidve kombinácie boli chuťovo vyvážené, mäso šťavnaté.

Na pretrávenie sme sa rozhodli dať si namiesto dezertu domáce sorbety –keďže sme sa nevedeli rozhodnúť, ktoré tri zo štyroch si máme vybrať, priniesla nám obsluha „kompletku“, teda všetky štyri, Všetky boli delikátne, ťažko niektorý z nich vyzdvihnúť. Čo ale treba vyzdvihnúť treba, je obsluha. Počas večere bola maximálne úctivá, profesionálna, vždy ochotná poradiť a poslúžiť, ale pritom nevtieravá a nechýbal jej šarm.

TIPY:

© 2014 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel