Hodnotenie TRENDU

Chef Restaurant & bar

432
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2016
Národná 4, Žilina
0915 905 881
Po-Štv: 8.00-23.00, Pia: 8.00-01.00, So: 11.00-01-00, Ne: 11.00-22.00
regionálna
Michal Hudec
2cenová úroveň

Na jednu z najnovších žilinských reštaurácií sme dostali tip, ako na miesto kde v meste pod Dubňom dobre varia. Podnik je v úplnom centre mesta, ale pravdu povediac, by sme si ho, ak by sme nešli cielene, asi nevšimli, aj keď je dobre označený. Lebo vývesných tabúľ sa nachádza na budovách na rušnej Národnej ulici množstvo. Chef reštaurant je sídli v jednom z dvorov, menu si môžete pozrieť už pod bránou, ako sem idete. Samotná reštaurácia je v pivničných priestoroch, tvoria ju dve miestnosti. Zariadené sú jednoducho, moderným sedením.

Chef Restaurant je šéfkuchárska reštaurácia, hoci šéfkuchár spolumajiteľ Michal Hudec figuruje v jedálnom lístku len ako „zodpovedný vedúci“. Jedálny lístok je zaujímavý, stručný, snažia sa tu o poctivú domácku kuchyňu za veľmi prijateľné ceny, pričom suroviny kombinujú aj menej tradičným spôsobom. Napríklad Pečené bravčové rebrá podávajú s kapustovými strapačkami doplnené petržlenovým čipsom (6,50 EUR) , Bravčovú panenku so syrom Roquefort na krupote so sušenými slivkami (6,70), atď. My sme tu vyskúšali tiež netradičnú kombináciu Pirohy plnené údeným pstruhom a bryndzou preliate smotanovo-kôprovým dipom (5,20)  - boli výborné, jednoznačne ich môžeme odporúčať.  Z mäsitých jedál sme si dali Steak zo sviečkovice s hubovým rizotom a viedenskou cibuľkou (10,80), steak bol výborný, obsluha sa opýtala na stupeň prepečenia, taký nám ho aj doniesli, bol mäkký, šťavnatý. Aj rizoto bolo také ako má byť, krémovité, dobre dochutené, kombinácia jedného a druhého človeka nasýti, je skôr pre veľkých jedákov, ale evidentne je momentálne populárna, lebo sme sa s ňou stretli aj v iných reštauráciách.

Jedli sme mu aj výborný dezert zo sezónnej ponuky – Domácu orechovú zmrzlinu s lesným ovocím. Takže v centre Žiliny je Chef Restaurant nenápadná, ale vhodná možnosť kde sa dobre najesť a za nie veľa peňazí. 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding