Hodnotenie TRENDU

Ciro´s Restaurant

371
ročník hodnotenia: 2014
Hviezdoslavovo nám. 3, Bratislava
0910 188 818
po-štv. 10.00-24.00, pia: 10.00-01.00, so: 11.00-01.00, ne: 11.00-23.00
slovenská, stredomorská
3cenová úroveň

Schoppa Restaurant na bratislavskej Kolibe patrí k podnikom, ktoré si našli svoju klientelu. Aj keď o polohe nad filmovými ateliérmi (a televíziou Joj) sa určite nedá hovoriť ako o centrálnej, väčšinou o hostí nemajú núdzu. Dokonca ani v menej frekventovaných časoch, ako je skoré piatkové poobedie.

V máji šéfkuchár a majiteľ Schoppy Milan Rákoczi otvoril ďalšiu reštauráciu s názvom Ciro's Restaurant. Ak o Schoppe hovoríme ako o podniku na okraji mesta, Ciro's už centrálnejšiu polohu azda ani mať nemôže. Nachádza sa na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí, na rohu hotela Radisson Blu Carlton oproti starej budove Slovenského národného divadla.

Na tomto mieste už niekoľko reštaurácií sídlilo. Tá posledná, Gallo Rosso, vydržala len niečo vyše roka. Dúfajme, že Ciro's bude mať dlhší život –že tak ako si Schoppa našla klientelu na Kolibe, nájde si ju jej sestra aj v centre Bratislavy. Koncept reštaurácie je rovnaký, takmer identické sú aj jedálne lístky a ceny – na centrum Bratislavy veľmi sympatické.

Reštaurácia je priestranná, delí sa na nefajčiarsku a fajčiarsku časť. Zariadenie evokuje francúzsky vidiecky štýl, no v noblesnejšej verzii: masívne drevené stoly, čalúnené stoličky a kreslá doplnené historizujúcim nábytkom. Interiér zdobia kuchynské artefakty na stenách, ale aj fľaše vína.

Teraz v lete hrá prím pekne zariadená priestranná terasa s výhľadom na námestie a divadlo. Jedálny lístok Ciro's Restaurant je rovnako ako v Schoppe zmesou tradičnej kuchyne s ľahšou stredomorskou, najmä talianskou. V kombinácii s francúzsky ladeným interiérom a obsluhou v oblečení pripomínajúcom niečo medzi slovenským krojom a rakúskym dirndlom to pôsobí trochu nesúrodo. No ako sa hovorí, proti gustu...

Dôležité je, že podnik pracuje s čerstvými a sezónnymi surovinami a varia tu chutne. Vyskúšali sme niečo z talianskej aj tradičnej kuchyne. Ešte pred jedlom sme dostali výbornú škvarkovú nátierku s teplými bagetami. Hoci ku škvarkám by sa nám zrejme viac hodil chlieb, pochutili sme si.

Chutná bola aj slepačia polievka s domácimi rezancami (2,60 €) a carpaccio (6,50 €). Na tom síce nie je veľmi čo pokaziť, pokiaľ teda mäso naň nie je napríklad zmrznuté. To v Ciro's bolo také, ako má byť. Z tradičnej kuchyne sme sa rozhodli pre rebierka (10,90 €) podávané s opečenou cesnakovou bagetou (opäť, možno by sa viac hodil domáci chlieb). Boli výborne pripravené, mäso dobre namarinované, mäkké, šťavnaté.

Z čerstvých cestovín sme sa rozhodli pre kuriatkové tagliatelle (7,90 €). Tagliatelle s kuriatkami na masle, cesnakom, sušenými paradajkami, cherry paradajkami, petržlenovou vňaťou, olivovým olejom a parmezánom je vydarená kombinácia chutí. A cestoviny vyzerali naozaj čerstvé.

Ponuku dezertov tvoria palacinky, zmrzlinové poháre, štrúdľa, tvarohová torta a sezónna ponuka, čo je v tomto období panna cotta. Tvarohová torta s prelivom z čiernych čerešní (4 €) bola vlastne variácia na cheesecake, ale vydarená, panna cotta (4 €) bola servírovaná s čerstvými jahodami.

Kladne hodnotíme, že za džbán domácej limonády nechcú hosťom vyprázdniť peňaženku, ako je to v mnohých bratislavských podnikoch. Sedem deci stojí 3,90 €.

TIPY:

© 2013 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel