Hodnotenie TRENDU

D Steakhouse

408
D Steakhouse
ročník hodnotenia: 2016
Hviezdoslavovo nám. 21, Bratislava
0911 75 41 92
Denne 12.00-24.00
steaky, medzinárodná
Zoran Jovanovic
5cenová úroveň

Každý podnik, ktorý stojí zato navštíviť a stráviť tam pár príjemných chvíľ, by mal mať svoju dušu. D.Steakhouse, sídliaci na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí si ju počas svojej krátkej existencie našiel. Dôvod? Jeho majitelia, manželia Gergeľovci do nej vdýchli skvelý kokteil decentného prostredia, príjemnej obsluhy a hlavne pokrmov pripravených z kvalitných surovín. V nich hraje prím dobre vyzreté hovädzie mäso.

Zatiaľ čo v minuloročnom hodnotení sme sa zamerali na pozadie otvorenia podniku, ktorý vznikol na poschodí nad svojou staršou sestrou - reštauráciou Kogo a druhmi mäsa v ponuke, tentokrát sme si zobrali viac na mušku samotné prostredie reštaurácie. Ešte viac sme si posvietili na chute a techniku spracovania jednotlivých pokrmov.

D.Steakhouse sme navštívili teste pred vianočnými sviatkami. Dôvodom bolo nasatie „hektickejšej atmosféry“, keďže v tomto období ťaží podnik najmä z firemných večierkov a neformálnych stretnutí. Veď kedy inokedy si manažéri po dlhom pracovnom roku doprajú príjemné stretnutia pri poriadnom kuse šťavnatého mäsa a pohári kvalitného vína, bourbonu či koňaku? To nám hneď napadlo ako prvé, keď sme sa do reštaurácie dostali po točitých schodoch s červeným kobercom a uvideli prevažnú časť jej klientely.

Oblečená v štýlových oblekoch, no bez kravaty, si vychutnávala prostredie a jedlo. A bolo jedno či boli hostia usadení v miestnosti s výhľadom na Hviezdoslavovo námestie, ktorej dominuje plafón s maľbou nočnej oblohy so súhvezdím býka, alebo v tej, kde prvé husle hrá presklená stena s fľašami výberových vín. Nás však príjemná obsluha usadila v menšom salóniku pre dvoch až štyroch ľudí. Z neho sme mali výhľad na značnú časť podniku s príjemnou atmosférou.

Potešila nás nielen atmosféra, ale aj pohľad do jedálneho lístka. Ako prvý nás v ňom zaujal pikantný ázijský tatarák s avokádom (15 EUR). Priznávame, šli sme tak trochu na istotu. No takú, ktorá sa ozaj oplatí a kde lahodné kúsočky mierne pikantného surového mäsa s maslovou chuťou avokáda tvoria skvelý tandem.

Ak chcete pri predjedle vyberať z tepelne upraveného mäsa, skvelou voľbou sú Wagyu mini hamburgery v domácich žemličkách (16). Až pri tomto jedle pochopíte, že dobrý hamburger nepotrebuje nič iné, len kvalitné mäso (v tomto prípade z plemena Tajima pôvodom z Austrálie) a dobré pečivo, ktoré spája iba jednoduchý dresing zmiešaný z majonézy, domáceho kečupu, soli a korenia. Nič viac – nič menej, no funguje to.

Zvedaví sme boli aj na hovädzí vývar s mäsovými guľkami a zeleninou (6,50), ktorý v mnohých podnikoch zaostáva za očakávaniami. Nie však v D.Steakhouse. V tunajšej kuchyni vo veľkých hrncoch pomaly buble 5 hodín spolu so zeleninou a hovädzími kosťami. Napriek relatívne krátkemu času varenia, polievka stihne do seba vstrebať všetky chute, ktoré podčiarkujú mäsové guľky. Okrem toho si tak vývar zachováva svetlejší odtieň, ktorý pri dlhších „ťahoch“ varenia nie je možný, keďže viac hnedne.

Vrcholom večere sa stali samozrejme steaky. Pri prvom sme trochu experimentovali. Obsluhu sme totiž požiadali, aby nám ho pripravili takmer well done. Samozrejme vieme, pre „mäsožravcov“ je to veľký hriech, no nie každému hosťovi je červenkastý odtieň mäsa po chuti. „Obetným baránkom“ experimentu sa stal sedem týždňov vyzretý 300 gramový Rib eye (25). Mäsu ani takáto úprava ale neublížila a zachovalo si prijateľnú šťavnatosť. Keďže viac tepelne upravené steaky obľubujú skôr dámy, odporúčame lahodnú krémovú dubákovú omáčku (5), ktorá nemá v sebe korenistejšie chute a k tomu ľahkú prílohu.

Ako krvavejšiu verziu (medium rare) sme zvolili nádherný 600-gramový a 7-týždňov vyzretý T-bone (34). Skvelo sa k nemu hodila Martel V.S. koňaková omáčka (5,50). Aby toho nebolo dosť, vyskúšali sme k nemu trikrát vysmážané domáce hranolky v hovädzom tuku (4). Dobre zvolený druh zemiakov (Agria) ich zachoval po 3-násobnom kúpeli vo vnútri jemné a na povrchu primerane chrumkavé.

Ak sa po takejto dávke dobrého jedla dostanete k dezertom, skúste Koláčik z čokolády a arašidového masla s domácou slanou karamelovou zmrzlinou (7,50). Už len pre skvelú krémovitosť a návykovú chuť zmrzliny sa oplatí dezert vyskúšať.

Ak budete mať v hlavnom meste chuť na steak, vo vašom hľadáčiku by D.Steakhouse určite nemal chýbať. Už len pre príkladnú starostlivosť o mäso, alebo prostredie, kde si ho budete môcť vychutnávať. A práve pre tieto detaily si podnik zaslúži zastúpenie medzi najlepšími nielen v Bratislave.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding