Hodnotenie TRENDU

D Steakhouse

408
D Steakhouse
ročník hodnotenia: 2019
Hviezdoslavovo nám. 21, Bratislava
0911 75 41 92
Denne 12.00-24.00
steaky, medzionárodná
5cenová úroveň

Vyhlásený bratislavský D. Steakhouse na jar tohto roka oslávil už päť rokov svojho pôsobenia a majitelia prichystali návštevníkom ďalšie novinky. Steaková kuchyňa je tu precízna, okrem vynikajúcich steakov ponúka pestrý výber šalátov, marinované ryby a morské plody servírované vo forme ceviche, ale napríklad aj grilovanú špikovú kosť, foie gras, alebo wagyu mini burgery. Tento rok sa rozhodli rozšíriť sortiment o ďalšiu špecialitu a to živé kraby kráľovské dovážané letecky z Nórska. Tie boli dovtedy výsadou susednej reštaurácie, ktorú rovnako vlastnia.

Výhodou tohto podniku je skutočnosť, že sem človek môže prísť nielen na klasický obed či večeru, ale tiež na fľašu dobrého vína, ku ktorej si nechá naservírovať napríklad „len“ ručne škrabané tataráky z viacerých druhov mäsa. Tunajší someliéri Peter Majerník a Jaroslav Marušic vybrali návštevníkom skutočne reprezentatívnu kolekciu slovenských, ale aj svetových vín špičkovej kvality nielen od veľkých a slávnych, ale aj od malých a zaujímavých vinárov.

Hlavnú úlohu tu hrá ale mäso, ktoré tu nechávajú dozrieť vo vlastnom zrejúcom boxe sedem týždňov. Hostia môžu vidieť mäso, z ktorého sa pripravuje jedlo vo vitríne priamo v reštaurácii. Zároveň ako prebieha tento zložitý proces si môžu počas čakania na ten ich steak prečítať v jedálnom lístku. Navyše sa pripravujú na bio argentínskom uhlí pri vysokej teplote, ktoré mu prepožičiava jemnú dymovú arómu.

Prišli sme do reštaurácie pred piatou ako prví hostia. Okolo šiestej sa ale reštaurácia úplne zaplnila. Preto je rozumnejšie si miesto vopred poistiť rezerváciou, rovnako ako v teplých mesiacoch miesto na terase. Býva tu plno a to aj napriek tomu, že konkurencia na Hviezdoslavovom námestí je veľmi veľká.

Rezervovať sa dá buď telefonicky alebo cez online formulár. V porovnaní v minulým rokom ceny pri niektorých jedlách mierne stúpli. Podnik má množstvo stálych hostí, tí tu chodia nielen na pracovné, ale rodinné posedenia. Majitelia, manželia Gergeľovci sú v podniku takmer stále.

Hneď pri vchode sa nás ujala obsluha, ktorá nás odprevadila na poschodie cez šatňu k vzorne prestretému stolu. Napriek tomu, že sme boli v podniku dlho sami, na prvé jedlá sme čakali dosť dlho, mali sme pocit, že v kuchyni nestíhajú.

Z ponuky predkrmov odporúčame napríklad klasický Hovädzí tatarák z plemena Simmental (13,50 eura).s chrumkavým domácim chlebom. Mimochodom chlieb, rovnako ako dezerty si v reštaurácii pečú sami. Hovädzí vývar s mäsovými guľôčkami a zeleninou (6,5 eura) bol číry, dobre dochutený, naservírovaný v peknej bielej polievkovej miske, ale dostali sme ho takmer vriaci.

Pýchou D.Steakhouse sú „mäsové unikáty“ ktoré si inde na Slovensku nedáte. Napríklad aj najdrahšie mäso na svete – Kobe, na ktorého predaj a servírovanie treba mať špeciálne certifikáty.

Pri predchádzajúcich návštevách, keď sme si tu vybrali akýkoľvek steak, vždy sa pred nami ocitol šťavnatý kus s nezameniteľnou chuťou. Tento raz sme si chceli objednať Lady fillet Piemontese (175 gramov za 32 eur), ale tento druh mäsa práve nemali.

Čašník nám ponúkol adekvátnu náhradu, mäso z plemena slovenské strakaté. Keďže sme si vybrali stupeň úpravy well done, teda prepečený, o niečo viac tuku v mäse bola len výhoda. Nevýhodou zase bola jeho hrúbka, lebo pri dlhšej úprave sa im na povrchu pripálil.

Ak si neviete vybrať jeden druh, odporúčame ochutnať fillety z troch rôznych druhov sedem týždňov vyzretej sviečkovej (300 gramov za 39,50 eura). Aby sme vedeli porovnať, boli ozdobené aj vlajočkami podľa krajiny pôvodu (Taliansko, USA a Slovensko). Slováci si tu podľa obsluhy objednávajú približne rovnaký pomer slovenského a amerického mäsa.

Dva druhy hrášku, fava fazuľky na ančovičkovom masle (6,00 eura) a grilovaná mediteránska zelenina boli ako prílohy dostatočné, aby sme zvládli aj nejaký dezert.

D. Steakhouse má aj pekný výber dezertov, tie si tu pripravujú sami. V ponuke je ich sedem, ľahšie a hutnejšie a k tomu ešte aj denná ponuka. My sme si dali mangové crème brulée s exotickým ovocím (9,50 eura) a k tomu skutočne dobré espresso (2,50 eura).

Zhrnutie:

 

Plus: Príjemná atmosféra, vhodné miesto pre milovníkov kvalitného mäsa.

Mínus: Stalo sa nám to tu prvýkrát, ale steaky boli na povrchu pripálené viac, ako bolo žiadúce

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel