Hodnotenie TRENDU

D Steakhouse

408
D Steakhouse
ročník hodnotenia: 2017
Hviezdoslavovo nám. 21, Bratislava
0911 75 41 92
Denne 12.00-24.00
steaky
Zoran Jovanovic
5cenová úroveň

Bola absolútne nevľúdna, sychravá novembrová nedeľa, keď sme sa vybrali na neskorší obed do bratislavskej reštaurácie D Steakhouse. Počasie o ktorom sa oprávnene hovorí, že by človek ani psa von nevyhnal... ale keďže sme mali urobenú rezerváciu, tak sme sa teda do toho nečasu vybrali. Predpokladali sme, že budeme asi obedovať sami a prvé prekvapenie bolo, že sme sami neboli, dva či tri stoly už boli obsadené. Ešte väčšie, že do podniku stále prichádzali hostia, takže nakoniec sa v podstate zaplnil.

D Steakhouse patrí k tomu najlepšiemu, čo sa na bratislavskej gastroscéne ponúka. Ako už názov naznačuje, ide tu najmä o mäso - a to najkvalitnejšie z kvalitných. Steaky tu ponúkajú z najkvalitnejšieho amerického hovädzieho USDA Prime, unikátom medzi slovenskými reštauráciami je slovenské hovädzie, ktoré sedem týždňov vyzrieva v ich vlastnom zrejúcom boxe. Najnovšie môžu hostia vidieť mäso, z ktorého sa pripravuje jedlo, vo vitríne priamo v reštaurácii.

Pýchou D Steakhouse sú „mäsové unikáty“ ktoré si inde na Slovensku nedáte. Napríklad absolútne chudé mäso z plemena Piemontese, ktoré si napriek nižšiemu obsahu tuku ako kuracie zachováva krehkosť a šťavnatosť. V ponuke tu majú aj najdrahšie mäso na svete – Kobe, pričom nejde o nijaké „Kobe style“, ale pravé Kobe, ktoré sa do Európy začalo dovážať len pred dvoma rokmi a na jeho predaj a servírovanie treba mať špeciálne certifikáty. Každé mäso sa ponúka v niekoľkých gramážach a kto sa nevie rozhodnúť, čo si dať, môže sa rozhodnúť pre mäsový tasting – ochutnávku z troch alebo štyroch fillet steakov z rôznych plemien.

My sme nemohli nevyskúšať už spomínané Kobe (100g za 69 eur) – servírujú ho na špeciálnych tanieroch so zlatým dekorom, ako si to kráľovské mäso zaslúži. Podáva sa len minimálne tepelne upravené, keďže má veľmi vysoký obsah (zdravého) tuku. Ochutnať ho je určte zážitok.

Okrem Kobe sme skúsili z Raw sekcie Ceviche z dorády kráľovskej s papájou (12 eur) čo bola surová marinovaná ryba nakrájaná na kúsky. Pôsobením marinády chutila už ako by bola trochu tepelne upravená. Nezvyčajnou, ale lahodou kombináciou sú Pečené dubáky s foie gras a vajíčkom (14,00). Hladinu cholesterolu v krvi vám asi krátkodobo zvýšia, ale tá chuť zase stojí za to...

Kto má chuť napríklad a burgre, ale „normálny“ mu je veľa, môže si dať Wagyu mini burgery v domácich žemličkách (16,00) ako menšie hlavné jedlo. Domáce žemličky boli chrumkavé, mäso v nich dobre dochutené.

V D Steakhouse si veľmi dávajú záležať aj na ponuke dezertov, lebo je dosť hostí, pre ktorých je dezert bodkou na i. Tá celé stolovanie buď vydarene zavŕši, alebo môže aj dobrý dojem pokaziť.

Aj pri dezertoch tu dbajú na sezónnosť, dali sme si tu famózny Gaštanový veterník, okrem neho ľahké Mangové créme brulée (8,50), čo bolo klasické créme brulée s rozmixovanou mangovou dužinou v spodnej časti misky. Veľmi lahodné a osviežujúce.

Spomenúť musíme aj výbornú prácu s vínom, to je tu veľmi dôležitou súčasťou konceptu reštaurácie. Časť si môže hosť pozrieť aj v pôsobivej vínnej stene, výber je tu bohatý, vrátane rozlievaných vín. Reštaurácia pravidelne pozýva zaujímavých vinárov na Wine a Steak club, kde spájajú kvalitné vína s rovnako kvalitným jedlom.

Návšteva D Stekhouse je (nielen) pre milovníka kvalitného mäsa zážitok – lebo okrem výborného jedla môže získať o ňom aj množstvo zaujímavých informácií. Na peknej webovej stránke aj v menu sa dozviete všetko o kvalite mäsa, ktoré tu pripravujú aj o spôsobe, ako ho pripravujú. Od suchého zrenia – dry ageing až po tepelnú úpravu na josper grile. Majitelia, manželia Gergeľovci sú v podniku takmer stále prítomní a často chodia medzi hostí. Aj to je dôvod, prečo mali plnú reštauráciu v nevľúdnu novembrovú nedeľu.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding