Hodnotenie TRENDU

Divná múza

445
Divná múza
ročník hodnotenia: 2016
Radničná 1, Bratislava
0905 435661, 0911 43566
Po: zatvorené, Ut-Štv: 11.00-22.00
medzinárodná, regionálna
3cenová úroveň

Pred dvomi rokmi otvorili novú reštauráciu v zrekonštruovaných priestoroch starej bratislavskej radnice, na krásnom nádvorí Apponyiho paláca. To poskytuje pokojné a príjemné posedenie aj napriek tomu, že sa nachádza v turisticky exponovanej lokalite. Napriek tomu, že v jej tesnom okolí je množstvo ďalších prevádzok, našla si svoju stálu domácu klientelu a často tu zavítajú aj zahraniční turisti.

V historických priestoroch s klenutými stropmi všetko ladí, šéfkuchár starostlivo zostavil jedálny lístok, obsluha je milá a pozorná a stoly sú prestreté aby poslúžili na príjemný gastronomický zážitok. Na stenách sú veľké obrazy, ktoré pripomínajú krásy starej Bratislavy. V podniku venujú pozornosť výberu surovín a dávajú prednosť tým osvedčeným a kvalitným. Ako sa dozviete z jedálneho lístka, Divná múza je špecialista na teľacie jedlá, domáce koláče a varia tu aj bez múky. Medzi tie najkvalitnejšie suroviny patrí určite aj výborné argentínske hovädzie vyzreté metódou suchého zretia (Dry Ageing). Napriek tomu všetkému nie sú tu ceny na veľmi slušnú úroveň gastronómie „prestrelené“.

V ponuke predkrmov dominuje fantastická sušená šunka Jamón Serrano (6,90 EUR), poteší teľací tatarák s hriankami (9,90), alebo vynikajúci výber syrov (9,90). Polievku majú každý deň inú, podľa dennej ponuky, v čase našej návštevy to bola hustá sedliacka hrachová s údenou slaninkou (2,90 eur). Keďže sa reštaurácia špecializuje na teľacie mäso, určite sa oplatí vyskúšať andalúzske Teľacie medajlónky so šafranovými zemiakmi (16,9 eur). Spokojní sme boli aj so šťavnatým Pfeffer steakom (220 gramov za 22,50), ku ktorému sme si objednali grilovanú zeleninu. Pripravili ju pre nás aj keď ju v jedálnom lístku nemali.  Neboli to žiadne kúsky čo prešli cez mraziarenské pulty veľkoobchodných reťazcov, ale čerstvá paprika, paradajky, baklažán, cibuľa, ktoré na tanieri aj farebne ladili. Stupeň prípravy steaku bol presne podľa nášho výberu.

Ako skvelá voľba sa ukázala aj pražma na cesnaku, citrónoch a šalvii (14,9 eur). Aj keď si strážite každú prijatú kalóriu, určite sa oplatí zhrešiť práve tu a ochutnať jeden z miestnych vynikajúcich dezertov. Na ich krásne prevedenie lákajú návštevníkov aj cez sociálnu sieť Facebook, kde má už aj slušnú komunitu priaznivcov. Pochutnali sme si a nepripadali sme si „okradnutí“, čo je v tejto časti mesta celkom výhra. Obsluha je príjemná a ochotná, aj keď bez „veľkých“ čašníckych spôsobov. Ponuka vínnej karty, ktorá je zameraná na kvalitné vína domácej produkcie len podtrhujú príjemne strávený čas v prostredí.

V susedných priestoroch sa nachádza národný salón vín Slovenskej republiky, takže reštaurácia tak má obrovský potenciál predovšetkým vďaka ich vzájomnej spolupráci. Určite padne vhod pohár dobrého vína hlavne v lete na nádvorí pri niektorom z mnohých hudobných predstavení. Jedálny lístok je variáciou na medzinárodnú kuchyňu, zaslúžil by si ale dôstojnejšie prevedenie. Jednotlivé hárky papiera na písacej podložke s klipom boli častým používaním trochu opotrebované.

Divná múza ako mnohé reštaurácie v centre rieši aj to, ako sem pri parkovacej mizérii v Starom meste sem prílákať motorizovaných hostí. Ak sa v reštaurácii preukážete platnou parkovacou kartou z ktoréhokoľvek parkovacieho domu, z účtu vám odrátajú tri eurá začatú  každú hodinu.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel