Hodnotenie TRENDU

DoubleTree by Hilton Hotel Bratislava – Toscana

268
DoubreTree by Hilton
ročník hodnotenia: 2018
Trnavská cesta 27/A, Bratislava
02/3234 0111
Denne 8.30-23.00
talianska
4cenová úroveň

Zažiť kúsok Toskánska aj v centre Bratislavy umožňuje reštaurácia hotela DoubleTree by Hilton. Tradičné talianske špeciality v modernom poňatí, pohodová atmosféra a štýlové prostredie – to je živá reštaurácia Toscana. Kľúčovým bodom a zároveň hlavnou dominantou jej interiéru je otvorená kuchyňa, ktorá dovoľuje nahliadnuť pod ruky šikovných kuchárov. Môžete s nimi zdieľať kulinárske dojmy. Je miestom vhodným na obed s pohárikom vína, slávnostnú večeru so zaujímavou fľašou vína, uvoľnený víkendový rodinný obed, alebo len popoludňajšiu kávu s priateľmi. Keďže ide o taliansku reštauráciu, dobrá káva je tu základ. V sobotu posedenie spríjemňuje aj živá hudba. Priestor je delený na reštauračnú a kaviarenskú časť.

Všetky jedlá a ich prevedenie spája talianska niť, takže tu nájdete domáce cestoviny, rizotá, ryby, krevety, alebo hovädzí vývar so zeleninou a domácimi rezancami. Originálna talianska kuchyňa, to sú kvalitné talianske suroviny, tradičné, miestami až rodinné receptúry. Kuchyňa je postavená na poctivej ručnej práci. Reštaurácia pracuje aj so sezónnymi surovinami a sezónnym menu. Okrem toho stály jedálny lístok dopĺňa aj denné menu, ktoré je k dispozícii v pracovných dňoch od 11.30 do 14.30h.

O našu spokojnosť sa v podvečerných hodinách tesne pred Vianocami, kedy podnik nebol plne obsadený starala pozorná obsluha. Pomohli nám pri výbere jedla, vedeli poradiť, odobrali nepoužitý riad, priniesli nôž na steak, nápoje a jedlo servírovali v správnom poradí. Len čo čašník odovzdal kuchárovi objednávku, prišlo na rad domáce pečivo s maslom. Okrem už spomínaných vlastných cestovín si tu vo vlastnej réžii robia aj pečivo, koláče a tiež si tu podomácky vyrábajú aj rôzne pestá, salsy a plnky.

Zážitok z hodovania začína už pri ľahkom predjedle – grilované tigrie krevety s chili maslom podávané s opečenou bruschetou (9 eur). Splnili naše očakávania a chili dali len zľahka. Keďže boli nelúpané, nechýbal ani vlhčený obrúsok na ruky.

Vyskúšali sme základ talianskej kuchyne - paradajkovú polievku, tak ako ju pripravujú v Toskánsku (5 eur) a tiež hovädzí vývar so zeleninou a domácimi rezancami (4 eur). Obidve boli hutné a pritom chutné. V hovädzom vývare okrem rezancov a mäsa bolo aj veľa zemiakov, čo nás celkom slušne zasýtilo.

Pravé talianske, ktorému sa nedalo nič vytknúť bolo aj rizoto s mäkkými kúskami hovädzej sviečkovice na červenom víne, sušenými paradajkami a toskánskou omáčkou (14 eur). Milovníci steakov si tu tiež prídu na svoje, ak ochutnajú klasický, hovädzí s koňakovou omáčkou a grilovanou zeleninou (22 eur). Obsluha sa vopred pýtala na spôsob prepečenia. Aj keď v porovnaní s minulým rokom ceny mierne stúpli, ešte stále sú primerané.

Nakoniec sme celú túto hostinu korunovali čerstvými domácimi dezertmi. Vyskúšali sme ich aktuálnu novinku - čokoládovú penu s karamelom (4 eur), ale aj klasický Creme brulle (4 eur). Vynikajúce dezerty podľa dennej ponuky z hotelovej cukrárne tu vytvára hlavný cukrár Adám Soóša.

Rezervovať miesto si môžete telefonicky, alebo na dobre spracovanej internetovej stránke, na ktorej nechýba jedálny lístok, ani vínna karta. V nej nájdete slušný prierez vinárskeho sveta, ale významné zastúpenie tu majú aj slovenskí vinári.

Zhrnutie:

Plus: príjemné prostredie chutná kuchyňa

Mínus: počas našej návštevy nič vážnejšie

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel