Hodnotenie TRENDU

El Gaucho

102
El Gaucho
ročník hodnotenia: 2019
Ventúrska 1, Bratislava
+421 918 700 200
Denne od 12:00 do 24:00 hod
steaky
5cenová úroveň

Začiatkom tisícročia bolo El Gaucho na Hviedoslavovom námestí „TO“ miesto kam sa v Bratislave chodilo, ak ste chceli niečo iné ako minútkovú kuchyňu, alebo si ísť večer sadnúť do štýlového prostredia na rovnako štýlový koktail.

Tak to trvalo roky, pokiaľ majiteľ zo Slovenska neodišiel... aby sa po niekoľkých rokoch vrátil a voľakedy slávnu reštauráciu znovu otvoril. Už niekoľko mesiacov má Bratislava El Gaucho naspäť, akurát o pár desiatok, (lebo o stovkách sa hovoriť nedá), metrov ďalej. V Erdodyho paláci, kde bola voľakedy vychýrená kaviareň.

Vybrali sme sa tam na neskorý obed, v jednu naozaj nevľúdnu októbrovú sobotu, o tom väčšie bolo naše prekvapenie, že reštaurácia bola úplne plná, vyprázdnila sa až cca okolo štvrtej hodiny. Keď sme sa usadili a vybrali sme si, dostali sme na skrátenie čakania milý pozdrav z kuchyne, ešte horúci bochník chleba s hlavičkou konfitovaného cesnaku a omáčkami.

El Gaucho bolo pred rokmi priekopníkom v príprave steakov a mäso je to hlavné aj v ponuke „nového“ El Gaucho. Dostanete tu niekoľko druhov steakov v rozličných gramážach z najkvalitnejšieho amerického hovädzieho USDA Prime a tiež z wagyu (od 36 eur do 155 eur za kilový Fillet Steak USDA Prime), k tomu naozaj pestrý výber príloh a omáčok. 

Ako alternatíva pre tých, ktorí sa tu „vyskytnú“ ako sprievod vášnivých mäsožravcov, ale sami nimi nie sú, majú v ponuke bohatý sortiment šalátov, jahňacie mäso ,dva druhy rýb a tiež vykostené pečené kurča.

My sme si ale dali z toho, čo je v El Gaucho kľúčové – hovädzie mäso. Najprv Jemne krájaný wagyu tatarák s toastami (28 eur), z čistej zvedavosti, lebo z takto kvalitného mäsa sme ešte tatarák nejedli. Nie je to jedlo na každý deň, ale chutilo.  Z nemäsového sortimentu sme ochutnali Polievku z homára a krabieho mäsa (8 eur), môžeme odporúčať, krémová, chuťovo výrazná.

Z ponuky steakov sme si dali 200 gramový Fillet Steak USDA Prime (38 eur), k nemu omáčku zo zeleného korenia a klasiku hranolky. Mäso bolo výborne pripravené, mäkkučké, dalo by sa krájať vidličkou, alebo lyžičkou, šťavnaté, hranolky chrumkavé na povrchu, sypké vnútri.

Ako druhé hlavné jedlo sme si vybrali El Gaucho burger s husacou pečienkou - domáci hovädzí burger s hranolčekmi, listovým šalátom, BBQ omáčkou a husacou pečienkou (24 eur). Statná porcia (600 g všetko spolu), žemľa akurát, mäso šťavnaté, dobre dochutené, ani k prílohám sme nemali nijakú výhradu. Jedine husacia pečienka bola na jednej strane viac opečená, ako mala byť, ale našťastie nie zhorená.

Výber dezertov tvoria v El Gaucho jednoduché receptúry typu créme brullée či cheescake, ale priznajme si, kto po takýchto mäsových hodoch zvládne ešte aj dezert. Ani my sme klasický „nedali“ zato nám dobre padlo Affogato - espresso shot s vanilkovou zmrzlinou. Silné espresso používajú napríklad Taliani ako digestív a aj nám tak poslúžilo, aj keď bolo so zmrzlinou.

Zhrnutie:

Plus: veľký výber steakov z najkvalitnejšej suroviny

Mínus: počas našej návštevy nijaké

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel