Hodnotenie TRENDU

Fabrika the Beer Pub

420
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2016
Štefánikova 4, Bratislava
0901 902 683
Po - Štv: 11:30 - 00:00, Pi: 11:30 - 01:00 So - Ne: 11:30 - 00:00
medzinárodná
Andrej Legerský
3cenová úroveň

Pivovarské reštaurácie sú už niekoľko rokov u nás hitom a zdá sa že kombinácia dobrého piva a slušného jedla neprestane hostí len tak lákať. Jedným z posledných „prírastkov“ na tejto scéne, je Fabrika the Beer Pub, ktorá sa nachádza v areáli hotela Loft za Prezidentským palácom.  Nejaký čas pôsobila v tomto priestore španielska hotelová sieť abba hotels s reštaurácia, ktorá bola súčasťou hotela bola v postate neviditeľná, navštevovaná len hotelovými hosťami.  Po odchode Španielov sa zmenil názov hotela, koncept podniku na pivovarskú reštauráciu a trochu smutno pôsobiaci  priestor na prízemí hotela sa zrazu začal zapĺňať.

Cez deň a cez obed ľuďmi, ktorí pracujú v bližšom či vzdialenejšom okolí – tí určite ocenia, že v cene obedového menu majú aj dve hodiny parkovania zdarma, ale aj počas obeda sme na príjemnej terase registrovali skupinky „pivujúcich“ turistov.  A večer tými, ktorí si chcú dať kvalitné pivo a niečo k tomu.

My sme začali chutnou Kačacou paštétou, podávanou s brusnicami (7,90 € ) a Nárezom z jelenej klobásky (7,20 €) a pokračovali jedným z burgerov, ktorých je v ponuke niekoľko -  Paprika Chedar Burgerom ( 10,90 €) s hovädzím mäsom, syrom cheddar, slaninou, paradajkami, šalátom a kyslou uhorkou, podávaný s paprikovými hranolkami, ktoré sú efektne servírované osobitne v plechovom kornútku a neodolali sme ani slovenskej „klasike“, ktorú tu majú tiež na jedálnom lístku – Vyprážanému syru s hranolkami a domácou tatárskou omáčkou (8,90 €).

Ponuka dezertov je, ako to v pivovarských reštauráciách býva skromnejšia, zaujala nás Hlinená guľa (3,50 €) čo je vlastne vanilková zmrzlina s horúcimi malinami, ale ozvláštnená tým, že bola obalená v čokoládovej „hline“.

Kuchyňa pracuje rýchlo, aj keď bol podnik plný, na jedlo sme čakali primerane dlho, obsluha je neformálna, príjemná, pracuje tiež rýchlo ale nechýba jej ani profesionalita.

 

 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel