Hodnotenie TRENDU

Falkensteiner Hotel Bratislava – Seasons

168
Falkensteiner
ročník hodnotenia: 2016
Pilárikova ulica 5, Bratislava
02/5930 0047
po-ne: 6.30 – 22.00
medzinárodná
Michal Málik
3cenová úroveň

Svoju reštauráciu nazýva bratislavský hotel Falkensteiner samostatným menom Seasons, ale funguje predovšetkým pre hostí hotela a konferencií. Ľudí zvonka sa snaží lákať najmä na obedové menu.

Reštaurácia je priamo v parteri hotela, vstupuje sa cez časť určenú pre raňajky. Bližšie k Staromestskej ulici je viac reštauračný priestor, aj s boxmi s vysokými operadlami pre trochu súkromia. Interiér zvykne mať večer príjemnú intímnu atmosféru - varí sa až do 23. hodiny. Pozor ale ak by ste chceli prísť jesť len tak popoludní - reštaurácia je otvorená počas obedov a večerí.

Ponuka á la carte je celkom zaujímavá, plná značiek ako low-fat, vegetarian, gluten-free a prísľubov jedál zo surovín z alpsko-adrijského regiónu (v nemčine sa uvádza len Alpský). A, ako hovorí názov, aj sezónnych špecialít. 

V trojjazyčnom jedálnom lístku nájdete výber medzinárodných pokrmov, ale aj reprezentatívnu slovenskú špecialitu (kačka pečená na husacej masti -  namiesto klasických lokší a kapusty bylinkové pyré s jarnou cibuľkou, karotkou a mrkvovým chipsom za 12 EUR). Hlavné jedlá sú rozdelené na malé a veľké, ponuku ročného obdobia zvyknú dopĺňať ešte špeciality - aj v júli to ešte bola špargľa. Vo vínnej karte nájdete kolekciu slovenských, českých a svetových vín.

Ochutnali sme quiche (9) s bryndzovým dressingom a hľuzovkovým olejom - príklad ťažšieho, no chutného predjedla. Naproti tomu údené kačacie prsia (7) sú zasa príkladom veľmi ľahkého prejedla. Podávali sa údené, dva jemné plátky, so zázvorovo-jahodovým (hoci chuť zázvoru sme necítili) tartarom - ten mimochodom priložili aj ku quichu, jedlá sa podávali aj s rovnakým šalátom.

Ostrá rybacia polievka s kokosovým mliekom (5) bola chutná, na ľahkosti jej uberalo príliš smotany. Šošovicovú s chrumkavou šunkou (4) podávali s krutónmi. Polievka bola netypicky priezračná, kyslá smotana bola doplnená na záver - veľmi chutný nápad, len nám robili problémy veľké kusy slaniny - lyžicou boli ťažko konzumovateľné a zároveň robili polievku príliš slanou.

Filet z lososa (16) na bylinkovej omáčke so špargľou a mladým hráškom nám veľmi chutil, najmä ak sme z kože odstránili veľké kryštály soli. Steak z brazílskej sviečkovice (23) prišiel bohužiaľ well done namiesto rare. Tak ako bol neuvedeným jednotiacim prvkom predjedál “zázvorovo-jahodový” tartar, hlavné jedlá prišli s rovnakým cesnakovo-smotanovým dipom.

Hoci dezerty prezentujú ako domáce, asi sme sa netrafili do správneho dňa (nedeľa večer). Mrkvový (4,50) bol suchý a sorbety (4,50) obsahovali kúsky ľadu, hoci malinová časť bola výborná.

Vo svojich priestoroch reštaurácia podáva jedlá len cez pracovné dni, cez víkend slúži ako reštaurácia lobby bar s malými kaviarenskými stolíkmi.To by vôbec nevadilo, ak by sa inak milej obsluhe nebolo treba stále pripomínať. Hlavné jedlá stoja od 12 do 18 Eur, nad 20 idú len steaky. Reštaurácia ale ponúka výhodnú ponuku kombinácie akýchkoľvek troch (27) alebo 4 chodov (33).

 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel