Hodnotenie TRENDU

Flamender Restaurant

455
Flamender
ročník hodnotenia: 2018
Polus City Center, Vajnorská 100, Bratislava
0948 797 741
Pi-Pia: 8.00-21.00, So-Ne: 11.00-21.00
regionálna
Peter Petráš, executive chef
3cenová úroveň

V reštaurácii Flamender sme boli pred niekoľkými mesiacmi, ale keďže do svojej ponuky pridali niekoľko špecialít, ktoré sme nechceli premeškať, rozhodli sme sa ju navštíviť opäť .

Podnik sídli v nákupnom dome Polus City Center v Bratislave, takže s dostupnosťou, značením či parkovaním nebol žiadny problém. Keďže bolo sobotné poludnie, rozhodli sme sa pre istotu rezervovať si stôl pre dve osoby. Využili sme na to praktický webový formulár, ktorý nám rezerváciu obratom potvrdil. Nerobím to často, ale musím samostatne pochváliť webovú stránku Flamenderu, ktorá ma milo prekvapila. Obsahuje kopu užitočných a zaujímavých informácii pre zákazníka. Dozviete sa, ako vznikol samotný názov reštaurácie, alebo sa môžete dočítať čo znamenajú rôzne gastronomické pojmy. Nájdete tam odporúčania, kompletné menu aj so sezónnou ponukou, ale aj to najhlavnejšie a to zoznam dodávateľov. Za to osobne dávam reštaurácii jedno veľké plus. Nechýbajú ani hodnotenia od zákazníkov a ani klasické informácie ako otváracie hodiny a mapka. Mimochodom, Flamender cez týždeň otvárajú už o 8.00 hod.

Reštauráciu nájdete na poschodí a otvorený priestor vás upúta na prvý pohľad. Napriek nie veľkej rozlohe pôsobí celý interiér vzdušne. Dispozícia je využitá na maximum a účelne. Počas letnej sezóny je k dispozícii aj  terasa, ktorá presvetľuje svojou sklenou stenou celú reštauráciu. Zariadenie je v modernom štýle, ktorému dominujú zemité farby. Z materiálov je to zas drevo a kov. Všetko spolu ladí a vďaka kvalitným materiálom pôsobí vkusne.

Ako predjedlo sme ochutnali Grilovaný kozí syr s miešaným šalátom (9,80 €). Bolo to výborné. Ale ako prvé nám servírovali chuťovku v podobe tekvicovej nátierky a čerstvého pečiva, ako pozornosť podniku. Následne sme si objednali špecialitu, ktorá pribudla do jedálneho lístka a to bol Tafelspitz (20,90 €). Pozostáva z troch chodov a to z vývaru v ktorom máte mäso. To po zjedení vývaru naservírujú zvlášť s rôznymi prílohami. Medzi tým si môžete dať z daného mäsa špikovú kosť, ktorá je podávaná s opečeným domácim chlebom. Následne nám priniesli mäso s oblohou, ktorú tvorí blanšírovaný kel, dusený špenát na cesnaku, restované zemiaky s cibuľou a to je dopĺňané perfektným žemľovým chrenom a pažítkovým dresignom. Tafelspitz nás veľmi milo prekvapil a bol to naozaj zážitok.

A i keď sme už vôbec nemali miesto, nevedeli sme odísť bez dezertu. Voľba padla na Horúcu čokoládovú tortičku  s vanilkovou zmrzlinou a malinovou espumou(4,70 €) a Kaiserchmarrn s hrozienkami a domácimi nakladanými slivkami s levandlou.

Takže čo na záver?  Všetko bolo na špičkovej úrovni vrátane fundovanej obsluhy. Zostáva len žeať si, aby na tejto úrovni zotrvali, lebo nás poriadne rozmaznali. 

Zhrnutie:

Plus: kvalita jedla a surovín z ktorého je pripravované, veľmi ochotný a fundovaný personál

Mínus:  k štýlu reštaurácie nám „nesedeli“ taniere, čo je samozrejme otázka individuálneho vkusu

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel