Hodnotenie TRENDU

Fou Zoo

211
Foto: Fou Zoo
ročník hodnotenia: 2019
Ševčenkova 34, Bratislava
0901 747 474
po - pia 11.00 – 23.00, so 12.00 – 23.00, ne 12.00 – 20.00
panázijská, suši
5cenová úroveň

Aktualizácia: Reštauráciu sme navštívili v lete 2018, keď tam ešte šéfoval kuchyni Michal Konrád, ktorý pôsobil v podniku od jeho založenia a vytvoril koncept kuchyne. Od novembra M. Konrád vo Fou Zoo už nepôsobí, preto je toto hodnotenie už neaktuálne Preto sa reštaurácia ani nenachádza v rebríčkoch Trend TOP reštaurácie a hotely 2019. Obhájiť svoju pozíciu na čele poradia z minulých rokov s novým šéfkuchárom bude môcť v ďalšom ročníku hodnotení.

Reštaurácie, ktoré v Bratislave nemajú terasu, to majú v lete, resp. keď je teplo, ťažké. Preto v petržalskom Fou Zoo s úsmevom hovoria, že sú radi, keď prší, škaredé počasie im vraj prihráva hostí... My sme boli vo Fou Zoo v príjemný letný júlový večer, ako stvorený na posedenia na terase a napriek tomu a faktu, že už boli prázdniny a Bratislava čiastočne vyprázdnená, bol podnik celkom slušne obsadený.

Pretože Fou Zoo si udržiava už roky kvalitu, ktorá znamená špičku slovenskej gastronómie. Polohu, že nie je priamo na „rane“ v širšom centre mesta kompenzuje pohodlným prístupom a parkovaním priamo pred dverami reštaurácie (a tiež zástavka MHD z centra mesta je len pár metrov).

Reštaurácia sa od svojho otvorenia orientuje na panázijskú kuchyňu, teda fusion Európy a Ázie a tiež na suši v tej najfajnovejšej forme – v tomto je príkladne konzistentná, nijaké prevratné zmeny konceptu. Presne viete, čo vás čaká, aj keď sem prídete napríklad po roku.

V jedálnom lístku je niekoľko sekcií – okrem klasických ako predjedlá, polievky, hlavné jedlá, šaláty a dezerty aj suši rozdelené podľa druhov a tempura, teda suroviny vyprážané v špeciálnom cestíčku. Okrem toho biznis menu, ktoré podávajú cez obed počas pracovných dní. Kto má chuť na väčšie hodovanie, môže si dať 7-alebo 10 chodové degustačné menu, to tu pripravujú pre dvoch a dajú sa k nemu napárovať aj nápoje.

My sme aj tento krát vyskúšali z každého rožku trošku a ako vždy, opäť to bol gastronomický sviatok.

Najprv sme vyskúšali tuniakové sašimi (11,90 EUR ), ktoré nám priniesli veľmi efektne naservírované. Z predjedál Gyoza taštičky plnené hovädzím mäsom a foie gras s teriyaki omáčkou (15,90). Taštičky z tenučkého cesta s delikátnou chuťou kačacej pečene sú tunajším evergreenom a boli aj tento krát výbornou voľbou. Z polievok sme si dali Hovädzí ramen s marinovaným vajcom, ktorý v originálnej veľkosti slúži ako hlavné jedlo ale na želanie ho podávajú aj v menšej porcii. Chuťovo bol vyvážený a naladil nás príjemne na hlavné jedlá.

Rozhodli sme sa pre Jahňacie lýtko s kešu kari, thajskou bazalkou a čili olejom (38,90) a na jemno nakrájané Kuracie prsia s thajskou bazalkou, pak choi a zeleninou (22,90). Jahňacie mäso bolo mäkké, šťavnaté, chuťovo s ostatnými prílohami vyvážené. To isté môžeme povedať aj o kuracích prsiach – aj keď, voľakedy sme tu jedli podobnú kombináciu s kačacími prsami a tá nám chutila o štipku viac... Zo sekcie tempura sme si dali Krevetovú (13,90) , teda vyprážané krevety v cestíčku, nekomplikované jedlo, ale rozhodne chutné.

Tak ako sú evergreenom medzi predjedlami gyoza taštičky plnené kačacou pečeňou, tak medzi dezertmi je to Dračie vajce (9,90) – kombinácia sladkej čokolády, krému a sviežo-kyslej marakujovej omáčky je jednoducho famózna a aspoň nám sa nikdy nezunuje. Ale samozrejme, kto nemá vzťah k čokoláde, môže si vybrať napríklad klasiku ako je Mango sticky rice.

Ako vždy, musíme pochváliť vo Fou Zoo obsluhu – šarmantná, profesionálna, všetko čo chcete vedieť, alebo čomu v jedálnom lístku nerozumiete, ochotne vysvetlí. Stolovanie sa začína prinesením obrúska na ruky, šálkou nápoja a malým „pozdravom z kuchyne“ , či po slovensky jednohubkou. Potom už hodovanie môže začať.

Zhrnutie:

Plus : vynikajúce jedlo, milá a erudovaná obsluha

Mínus: pre niekoho možno poloha, ale vyvážená dobrou dostupnosťou autom aj verejnou dopravou

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel