Na návštevu vychýrenej reštaurácie v Petržalke sme boli tento rok obzvlášť zvedaví. Od našej ostatnej pred rokom sa tu udiali veľké personálne zmeny, odišla dlhoročná tvár reštaurácie, šéfkuchár Michal Konrád, zmenil sa aj manažment. Preto nás zaujímalo, ako sa toto všetko prejaví na kvalite, ktorou bol podnik od svojho otvorenia povestný.

A treba povedať, že počas našej návštevy sme mali pocit, že neprejavilo, teda rozhodne nie negatívne. Inak povedané – keby sme prišli a o ničom v pozadí nevedeli, tak by sme si nijaké zmeny v kvalite jedla či servisu nevšimli. Čo je pre súčasný kolektív podniku určite potešujúca správa.

Keď sme vo Fou Zoo boli, ešte robili jedlá z menu, ktoré zostavil bývalý šéfkuchár. Rozhodli sme sa skombinovať suši a jedlá panázijskej kuchyne.

Začali sme vynikajúcim Tuniakovým tatarákom (18,50 eura), ktorý bol veľmi nápadito servírovaný na chrumkavých čipsoch, kombinácia šťavnatého rybacieho mäsa, výborne dochuteného a chrumkavého chipsu bola vynikajúca. Ako druhé predjedlo sme si dali evergreen, ktorý sme tu už jedli, ale znovu sme neodolali – Gyoza taštičky s hovädzím mäsom, foie gras a teryiaki (15,80 eura) a opäť sme si pochutili.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Thajské zelené kari s krevetami (25,90 eura), servírované s ryžou. Bola to dosť veľká porcia kreviet v naozaj lahodnej omáčke.

Ako druhé hlavné jedlo sme sa rozhodli pre suši rolky, ktoré tu servírujú po osem kusov. Dali sme si Fou Zoo rolky, ktoré boli plnené homárom a foie gras, sójová omáčka k nim bola parfumovaná hľuzovkou – a bola to pochúťka. Dostali sme k nim aj ďalšie dve omáčky, spolu s ostatnými ingredienciami a výkladom. Servis v reštaurácii musíme pochváliť, bol pozorný, ku všetkým jedlám sme dostali podrobný opis.

Z dvoch chodov sme sa slušne najedli, preto sme sa rozhodli dať si len jeden dezert pre dvojicu. Milá čašníčka nám povedala, že síce jeden z dezertov v menu už nemajú, ale majú iný, ktorý tam ešte ani nezaradili – na báze čokolády, marakuje a kávy. Tak sme ho vyskúšali a bola to spolu so silným espressom tá akurátna bodka za vydareným obedom a návštevou reštaurácie.

Momentálne je na „spadnutie“ menu, ktoré pripravil súčasný šéfkuchár Michal Takács a budú v ňom napríklad Kari krevety, Kotteri vegetarian ramen, Kimchi ramen, Wagyu tatarák či Tuniakové tataki, ako jedlo s tajomným názvom Selekcia Toro, alebo dezert s nie menej tajomným menom Paris Brest.

Zhrnutie:

Plus: výborná kuchyňa v štýlovom prostredí, bezproblémové parkovanie priamo pred reštauráciou

Mínus: počas našej návštevy nijaké