Hodnotenie TRENDU

Fou Zoo

211
Foto: Fou Zoo
ročník hodnotenia: 2017
Ševčenkova 34, Bratislava
0901 747 474
po - pia 11.00 – 23.00, so 12.00 – 23.00, ne 12.00 – 20.00
panáźijská, suši
Michal Konrád, Tomáš Lysý - sušimajster
5cenová úroveň

Už niekoľko rokov je Fou Zoo tou najžiarivejšou stálicou na slovenskej gastroscéne o čom svedčí aj niekoľko prvenstiev v rámci Trend TOP reštaurácie a hotely. A tiež je potvrdením toho, že výnimočný podnik nepotrebuje pre úspech výnimočnú lokalitu, stačí, keď sa tam dá dobre parkovať. Aj počas našej návštevy v jeden štvrtkový večer, bola reštaurácia prakticky plná.

Fou Zoo sa definuje ako panázijská reštaurácia, je šťastnou kombináciou pre dvojice alebo skupinky, ktorí majú radi suši a surové ryby aj pre tých ktorí ich „nemusia“, lebo v aktuálnej ponuke, kde je od novembra 14 nových jedál, je aj kačacina alebo kuracina.

Kto má rád suši, môže si vybrať a nakombinovať z naozaj bohatej ponuky, ak sa vám nechce vyberať, možno si nechať poradiť, alebo si dať degustačné menu pre dve osoby za 100 eur. My sme ale zo suši ponuky ochutnali tento krát len sašimi z úhora (12 eur štyri kúsky), bolo efektne naservírované, jemné, ľahko zaúdené mäsko sa dobre dopĺňalo so šťavnatou na jemné rezance nastrúhanou reďkovkou a prísadami, ktoré sa k suši podávajú.

Opäť sme neodolali Gyoza taštičkám plneným hovädzím mäsom, foie gras s teryaki omáčkou (16,00), je to jedlo, kvôli ktorému sa sem rozhodne oplatí zájsť, ozajstná lahôdka. Rovnako ako Kačka s mandarínkami (26,00) z nového menu, mäso mäkké, šťavnaté, kombinácia s ovocím ho príjemne osviežovala a „oplátky“ z foie gras mu dodali „bodku na i“, navyše krásne naservírované. Chutili nám aj Krevety v tempure s riasami nori (16,00). Menej sme sa „našli“ v Hovädzom ramene s riasami nori (18,00), ktorý ako pol litrový môže byť aj hlavným jedlom, alebo vám ponúknu polovičnú porciu, ak ho chcete ako polievku.

Vo Fou Zoo majú v ponuke aj niekoľko zaujímavých dezertov, naším favoritom je Dračie vajce (10,00), opäť jedna z vecí, len kvôli ktorej sa sem oplatí prísť – kombinácia čokolády, karamelu a marakuje je geniálna, od jedného z hodnotiteľov zazneli slová, že lepší dezert ešte nejedol.

Pili sme tu výbornú kávu, majú tu aj vlastnú zmes, ktorú robia špeciálne pre nich, ale ak chce niekto ochutnať povestnú Kopu Luwak aj tú v ponuke nájde. Keď sme už pri odporúčaniach, somelier tu vytvoril vynikajúcu hustú ananásovú limonádu so zázvorom a škoricou (5,00). Ak niekto dbá napríklad na líniu a nechce si dať dezert, pokojne môže slúžiť ako sladká bodka za jedlom. Vedeli by sme ich vypiť niekoľko. 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding