Hodnotenie TRENDU

Grand Hotel Kempinski High Tatras – Grand Restaurant

221
Kempinski
ročník hodnotenia: 2019
Kúpeľná 6, Štrbské Pleso
052/3262 222
Denne: 7.00 - 11.00 h, 12.30 - 23.00 h
medzinárodná, regionálne
Miroslav Zamiška
5cenová úroveň

Elegantná reštaurácia na prvom poschodí 5-hviezdičkového tatranského hotela má dve tváre a je v podstate len na hosťovi, ktorú z nich uprednostní (alebo obidve). Kto vyhľadáva pri jedle pokoj, súkromie, odporúčame prísť sem na obed, vtedy je veľký predpoklad, že jedno aj druhé naozaj bude mať.

Väčšina hotelových hostí asi uprednostňuje cez obed podniky mimo hotel. Kto si naopak jedlo správne nevychutná bez reštauračného ruchu a množstva hostí okolo, odporúčame večernú návštevu. Vtedy je tu väčšinou naozaj živo, resp. my sme párkrát tak Grand Restaurant zažili.

Reštaurácia pri prvej návšteve zaujme elegantným interiérom v tlmených farbách a tiež výhľadom na okolie, ktorý je od stolov, umiestnených pri veľkých oknách. Jedálny lístok je moderne stručný a sezónny a v kuchyni sa neboja ani lokálnych jedál a surovín.

V reštaurácii sme boli cez obed, takže sme si vyberali z obedového menu, ktoré je stručnejšie ako to večerné. Po tom, ako sme si objednali sme dostali košík pečiva s troma druhmi masla – najmä to s červenou repou a hľuzovkou bolo naozaj delikátne.

Z predjedál nás zaujala Grilovaná kačacia foie gras s prílohami ako cviklová lokša, dehydrované maliny, a hroznový mušt (20,40 eura). Kačacia pečeň je klasika, cviklová lokša k nej bol zaujímavý nápad, vyzerala pekne vizuálne a chuti to nijako neublížilo.

Z hlavných jedál sme si vybrali Grilovaný filet zo pstruha potočného, červená quinoa, hrášok, biela reďkovka, citrónová tráva (27,60) Opäť klasické jednoduché jedlo, ozvláštnené zaujímavými prílohami, ktoré ho vhodne dopĺňali. Mäso bolo mäkké šťavnaté, porcia celkom veľká, nemuseli sme ju na tanieri „hľadať“.

Ako druhé hlavné jedlo sme si dali Grilované prsia z perličky, zemiakové gnocchi / mangold pesto s orechmi / slanina / hrozno (25,20), aj tomto jedle sa dá povedať to, čo o predošlom - klasická surovina, výborne zvládnutý spôsob prípravy, ale „povýšená“ použitými prísadami a prílohami. Pochutili sme si.

Z dezertov sme sa rozhodli pre Čučoriedku, zmrzlinu z ovčieho jogurtu a bielu čokoládu (15,00) a ako druhý pre kombináciu Tekvica/Vanilka/Orechy (8,00). Obidva dezerty boli vlastne cukrárskymi kreáciami na tanieri, boli vidno, že kuchyňa sa s nimi naozaj vyhrala.

Zhrnutie:

Plus: Kuchyňa na vysokej úrovni v elegantnom interiéri.

Mínus: Počas našej návštevy nič, až na to, že nám namiesto objednaného espressa priniesli lungo, mlieko k nemu bolo ale predpisové – horúce, našľahané.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel