Hodnotenie TRENDU

Grand Hotel River Park – River Bank

239
River Bank
ročník hodnotenia: 2016
Dvořákovo nábr. 6, Bratislava
02/32238611
Po-so: 6.00,-10.30, 12.00-15.00, 18.00-22.30, Ne: 6.30.-11.00
regionálna
Igor Čehy
4cenová úroveň

Elegantná reštaurácia River Bank na dunajskom nábreží vždy ponúkala výbornú kuchyňu a servis. Od leta má nového šéfa kuchyne – známeho slovenského šéfkuchára Igora Čehyho a niekoľko týždňov aj nový koncept, zameraný viac na lokálnosť a regionálnosť surovín, čo zodpovedá konceptu Grand Hotela River Park. Ten je tiež viac zameraný na previazanosť s miestom, kde sa nachádza, ako to bolo predtým, keď bol hotel manažovaný medzinárodnou sieťou. 

Postupne čakajú reštauráciu aj zmeny v interiéri a najmä – plánované je aj jej väčšie otvorenie priamo na dunajskú promenádu, vchádzať sa sem bude aj priamo z nej. Raz darmo... našinci sa ešte stále akoby ostýchali vchádzať do reštaurácie cez hotelovú lobby a hotelové reštaurácie majú u nás ťažký život. Aj tie, ktoré varia výborne a servis je tu na jednotku.

River Bank je určite miesto, kde si môžete posedieť pri výbornom jedle v elegantnom a komornom prostredí a dostanete tu prvotriedny servis. Vybrať si môžete z moderného prehľadného a la carte menu, alebo v čase obeda z dvoj- alebo trojchodového obedového biznis menu. Čo práve v ten deň varia, vám povie ochotná obsluha. My sme sa rozhodli pre ponuku A la carte. Grilovaná foie Gras s tvarohovými slížami a grilovanou šalotkou (16 EUR) nás zaujala preto, že to nie je kombinácia, ktorá sa v našich končinách veľmi vyskytuje, chutila výborne. Rovnako môžeme len odporúčať Prešporskú polievku z poddunajských rýb a koreňovej zeleniny (11), hustá, veľa rybacieho mäsa, výborne dochutená, ozajstná delikatesa. To isté možno povedať aj o Prsiach z prepeličky na rizlingu s domácimi slížami a zeleninovými guľočkami (22)– mäso bolo naozaj lahodné, rizling mu dodal delikátnu príchuť. Chutil nám aj Mladý kohútik na víne s jarným bôbom na masle, zemiakovou penou s muškátovým orieškom (19). Len sa nám z hlbokého taniera, v ktorom bol servírovaný príborom trochu nešikovne jedol, keďže mäso sa pri krájaní zabáralo do zemiakovej peny na ktorej bolo servírované. Kuchyňa nám potom odporučila kombináciu vidlička-gurmánska lyžica keďže mäso bolo naozaj mäkučké, ukázala sa táto „metóda“ jedenia ako vhodnejšia.

V River Parku si určite pochutíte aj na dezertoch. Obidva, ktoré sme vyskúšali – Pena z bielej čokolády s makom a jahodovou omáčkou a Krémový čokoládový tart s malinovým sorbetom (obidva 8 EUR) sú servírované ako malé kulinárske dielka, ľahké a lahodné. Takže – River Bank je určite podnik, ktorý stojí za návštevu, aj keď musíte (zatiaľ) pri vstupe „prekonať“ hotelovú lobby.

TIPY:

© 2015 News and Media Holding