Hodnotenie TRENDU

Grandhotel – Restaurant Lefèvre

30
Foto: Grandhotel
ročník hodnotenia: 2017
Starý Smokovec 38, Starý Smokovec
052/4780 000
Denne 18.00 – 21.00
regionálna, medzinárodná
Peter Pikovský
4cenová úroveň

Reštaurácia v smokoveckom hoteli Grand môže byť príjemnou zastávkou na ceste Tatrami. Luxusné svietidlá, drevené obklady stien, dobové príborníky vytvárajú s množstvom výtvarných diel elegantný reštauračný interiér. Secesné priestory dokonale ladia s vybranými pokrmami, ktoré sú na tanieri efektne naaranžované. Zárukou spokojnosti je aj vysoko profesionálny a skúsený personál, ktorý svojim hosťom pripraví neopakovateľný gastronomický zážitok. Ochotne vám poradí, bolo vidieť že naberal skúsenosti aj v zahraničí a že sa vyzná v tom, čo ponúka.

Precízne zostavený jedálny lístok šéfkuchárom Petrom Pikovským je inšpirovaný kuchyňou z čias Rakúsko-Uhorska. Po vzore našich predkov, avšak moderným spôsobom tu šéfkuchár varí prevažne z toho, čo mu dáva okolitá príroda s dôrazom na kvalitu surovín. Snažia sa podporovať regionálnych dodávateľov, ktorí ich zásobujú čerstvými bylinkami, hríbmi, mäsom a rybami. Aj preto sme neváhali a ochutnali pravého tatranského pstruha pečeného na masle s prílohou restovaných šampiňónov (13,90 Eur). Ak ste doteraz boli zvyknutí len na pstruhy z chladiacich boxov hypermarketov, potom pochopíte a nebude vám prekážať, keď si za kvalitu aj trochu priplatíte.

V jesennej časti menu nás zaujala polievka, konkrétne Krémová pena z topinambur. V strede taniera s polievkou bolo hniezdo zo zemiakovej kaše ozdobenej pečenou cibuľkou, ktorá dopĺňala jej lahodnú chuť (3,90). Rovnako vysokú úroveň si drží aj Hovädzia polievka s celestínskymi rezancami (3,00). V tej správnej atmosfére sa oplatí vyskúšať aj rakúske národné jedlo Tafelspitz z teľacieho mäsa s opekanými zemiakmi, špenátom, chrenovým jablkom a chlebovou majonézou (17,90). Na jeseň sme neobišli ani prepečené a chrumkavé kačacie prsia na mede s tekvicovým pyré (15,90), ktoré len podčiarklo jej dokonalú chuť. Vysloviť pochvalu si zaslúži aj obľúbený francúzsky dezert Créme brulée s jahodami marinovanými v balzamiku (4,90). Efektne servírovaný, ešte so zapáleným cukrom na povrchu. Skvelým predstavením je aj servírovanie čokoládovej gule Kráľovnej Alžbety (7,10), ktorá poteší nielen chuťové zmysly, ale aj tie zrakové.

Jedálny lístok môžete podrobne preskúmať na internetovej prezentácii hotela. Bohatú vínnu kartu, tam síce nenájdete, ale obsahuje nielen nové ročníky, ale aj o staršie archívne kúsky. Okrem pozoruhodného výberu slovenských vín, nájdete v nej aj slušný prierez vinárskeho sveta. V ponuke majú aj špičkové whisky, rumy, koňaky a iné liehoviny.

Reštaurácia funguje počas obedov a večerí, je od tretej do šiestej hodiny zatvorená. Ak sa ale váš neskorší obed o niečo predĺži, nikto vás ani po tretej vyhadzovať nebude. Ak by ste sa predsa len po ceste na obed zdržali, môžete sa mimo otváracích hodín reštaurácie najesť v priestoroch kaviarne Castro Café a Wilson Baru, ktoré ponúkajú na neskorý obed Retro menu alebo sezónne menu.

 

 

 

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel