Hodnotenie TRENDU

Green Buddha

337
ročník hodnotenia: 2019
Zelená 4, Bratislava
+42148904404
Po-Štv: 11:00-23:00, Pia: 11.00-24.00, So: 11.00-24.00, Ne: 11.00-22.00
thajská, fusion
Miroslav Stycinskij
3cenová úroveň

Green Buddha Restaurant je medzi milovníkmi ázijskej a thajskej kuchyne už niekoľko rokov pojem. My sme sa rozhodli, že sa sem vyberieme na večerné menu, ktoré je podávané po 18 h , vtedy je ponuka jedál širšia. Denná ponuka, ktorá sa podáva od 11 h do 18 h je síce skromnejšia, ale na druhej strane je zložená z cenovo priaznivejších jedál. Takže keď sme dostali chuť na orientálnu kuchyňu voľba bola jasná.

Dostupnosť je veľmi dobrá, pretože Green Buddha Restaurant sa nachádza v centre starého mesta.  Ak ale prídete autom, budete musieť zaparkovať o ulicu ďalej. Počas letnej sezóny sa prijemne sedí aj na malej, ale útulnej terase. Napriek tomu, že priestory nie sú klimatizované  a bol horúci letný podvečer, my sme sa rozhodli pre sedenie vo vnútorných priestoroch, ktoré sú ladené do prírodných zemitých odtieňov a pôsobia veľmi harmonicky.

Dominantné sú zlaté orientálne prvky, ktoré však neurážajú ani vycibrený vkus. Priestory nie sú veľké, ale stoly sú umiestnené tak, že je zabezpečené súkromie. Osobne sa mi veľmi páčili stoličky, ktoré boli veľmi pohodlné.

Bol štvrtok a neďaleko sa konal street food festival, ktorý je v Bratislave obľúbený, no napriek tomu sa reštaurácia veľmi rýchlo zaplnila. Klientela bola rôznorodá od párov, cez oslavujúci kolektív až po mamičky s deťmi. Kompletne plná bola aj terasa. Čašníci a aj kuchyňa však všetko s prehľadom stíhali.

Nemali sme konkrétnu predstavu o tom, čo by sme chceli večerať a o to ťažšie sa nám vyberalo, pretože ponuka je vyskladaná lákavo. Musím spomenúť, že jedálny lístok bol napísaný prehľadne a okrem verzie v anglickom jazyku obsahoval aj značenie pikantnosti.

Predjedlo sme mali spoločné a voľba padla na Gai Satai (7,00) tradičné thajské grilované špíziky so sladkou domácou arašidovou omáčkou, nakladanými uhorkami a bylinkami. Mäsko bolo šťavnaté, akurát ochutené a kombinácia sladkej arašidovej omáčky a nakladaných uhoriek ho výborne dopĺňala. Z nápojového lístku sme si vybrali kvalitné nealkoholické pivo značky ERB z Banskej Štiavnice a pomarančovo-kokosovú limonádu z manga. Večer sa nám teda začal viac než dobre.

Pri kokose sme aj ostali a ochutnali sme Tom Khai Gai (7,00) kuraciu kokosovú polievku s hubami, kafírovým listom, citrónovou trávou a koreňom galangalu a Pancit Molo (7,00) filipínske consommé z údeného bravčového s knedličkami plnenými mletým bravčovým a krevetami, čerstvými bylinkami a zázvorovým olejom. Porcie boli veľké, servírovanie vrátane tanierov krásne, chuť lahodná a vyvážená. V žiadnej z polievok sa nešetrilo ingredienciami a všetky boli čerstvé a kvalitné.

Duck Season ( 20,50) je jedno z najdrahších jedál z jedálneho lístku ale oprávnene. Ide o pečené kačacie prsia s brusinkovou Teriyaki glazúrou, kurkumovou hruškou, vodným špenátom v kari tempure s omrvinkami z čiernych olív. Mäso bolo pripravené naozaj profesionálne, šťavnaté a vodný špenát v tempure chrumkavý. Fantastické!

Druhé hlavné jedlo bola špecialita z woku Phad Thai ( 10,00) ktoré sa označuje aj za pýchu Thajska. Prudko opekané ryžové rezance s domácou tamarindovou omáčkou si tak ako pri väčšine jedál  môžete vybrať buď s kuracím  mäsom, krevetami alebo s tofu a hubami. Ochutnali sme s kuracím a nemáme čo vytknúť.  Obidve jedlá boli z kategórie mierne až stredne pikantné. My pikantné obľubujeme a ale ak niekto nie, netreba sa obávať, značenie v jedálnom lístku je spoľahlivé.

Na dezert sme síce už miesto nemali, lebo porcie boli výdatné a jedlá sýte, ale veľmi som sa tešila na Golden Age (8,50), ktorý síce patrí medzi drahšie dezerty v Bratislave, ale sú to zlaté nite & guot, Foi Thong & guot, čerstvé mango, mangové sago perličky, mangovo černicové želé a mangová zmrzlina. Dezert bol absolútne netradičný, nikdy som nič podobné nejedla a bol veľmi svieži, takže počas leta a po pikantnom jedle ideálny.

Ak obľubujete mango, určite ochutnajte. Ak by vám aj „nesadol“, zážitok z netradična bude príjemný. Ako druhý dezert sme si dali tradičnejšiu tortičku z horkej čokolády a kávy s čokoládovým krémom, jahodovým prachom a čokoládovou zmrzlinou s bobuľovým čerstvým ovocím. Rovnako svieža a chuťovo síce neprekvapila, ale ani nesklamala.

Pri vedľajšom stole sedel pár z Ázie a na prvý pohľad bolo vidno,  že si naozaj pochutnávali a boli spokojní. Dali si dokonca zabaliť ďalšie porcie so sebou. Nič iné už nie je potrebné dodávať. Takže Green Buddhu sa určite oplatí navštíviť.

Zhrnutie:

Plus: príjemná atmosféra, kvalita a čerstvosť jedál, ktoré sme vyskúšali.

Mínus: počas našej návštevy sme nezaznamenali

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel