Hodnotenie TRENDU

Horský hotel Sliezsky dom - reštaurácia

384
Sliezsky dom
ročník hodnotenia: 2016
Tatranská Polianka 32, Vysoké Tatry
0911 882 879
medzinárodná, regionálna
3cenová úroveň

Náš najvyššie položený hotel má dve možnosti ako nasýtiť hladných pocestných. Buď v samoobslužnej reštaurácii s terasou, ktorú využívajú najmä turisti, ktorí tu neplánujú stráviť noc či hľadajú lacnejšiu alternatívu, alebo v hotelovej reštaurácii. V príjemnom prostredí, prepojenom s lobby s krbom. Jedálny lístok sme si preštudovali na internete a urobili sme si predstavu, čo by sme chceli ochutnať, no celkom nám to nevyšlo.

Na večeru sme totiž prišli o siedmej a dozvedeli sme sa, že si môžeme vybrať buď jedlá ponúkané ako polpenziu (čo uprednostňuje dosť veľa hotelových prevádzok), alebo z jedálneho lístka  -ale len tie, uvedené v sekcii Tradičné, čo nám kvôli diétnym obmedzeniam nevyhovovalo. Podľa informácií obsluhy, platí kompletný jedálny lístok, ktorý je uvedený aj na web,e len do sedemnástej hodiny. Z tradičnej kuchyne sme teda ochutnali kurací vývar (2,50€) a kapustnicu s domácou údenou klobáskou  (3,00), chutili nám, zahriali aj na začiatok zasýtili. Kuchyňa bola ochotná a keď sme hovorili, že múčne jedlá jesť nemôžeme, pripravili nám jedlo aj zo sekcie „Špeciality Sliezskeho domu“, ktoré oficiálne už neponúkali  – Jelenie ragú na brusniciach s varenými zemiakmi  (12,50), ktoré bolo veľmi chutne pripravené, mäso mäkké a dobre ochutené.

Len sme ľutovali, že iné z jedál sa nám nepodarilo ochutnať.  Možno by na to recepcia mohla hostí upozorňovať, prišli sme totiž dosť skoro na to, aby sme „stihli“ aj  celý jedálny lístok a diétne obmedzenie sme nahlásili už pri rezervácii. No a zákusok sme ochutnali z tých, ktoré boli k dispozícii k polpenzii – čokoládový krém. Inak obsluha v reštaurácii je profesionálna, ponúkané nápoje sú v dostatočnom sortimente a v rámci polpenzie je dostatočný výber. Večer sa reštaurácia niekedy  zmení na prednáškovú miestnosť a tak to bolo aj počas nášho pobytu  – prebiehal tradičný večer s horským vodcom.

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel