Hodnotenie TRENDU

Hotel Amade Château – reštaurácia

234
Amade
ročník hodnotenia: 2019
Vrakúň 333, Vrakúň
031/5903 800
Denne 12.00 – 22.00
regionálna, slow food
Imre Bindics, Peter Czuzc
4cenová úroveň

Reštaurácia ako miesto, kde sa dá aspoň na pár chvíľ uniknúť pred rušnou a často aj rýchlou vonkajšou „realitou“. Presne taká je reštaurácia 5-hviezdičkového hotela Amade Chateau. Elegantná a honosná vnútri, komfortná a veľmi príjemná na vonkajšej terase. Ani človek nevie posúdiť, čo je lepšie – či večerať pri sviečkach v honosnom interiéri, alebo obedovať na krásnej terase s výhľadom do parku, kde sa dá stráviť aj pár hodín, čo bola možnosť, ktorú sme v teplom októbrovom počasí využili my.

Jedálny lístok je stručný, vzhľadom korešponduje s konceptom podniku a riadi sa sezónnosťou a pokiaľ sa dá aj regionálnosťou. Varí sa tam podľa zásad slow food a časť surovín pochádza z hospodárstva majiteľov hotela.

Obed sme začali polievkami, ale ešte predtým sme dostali amuse bouche a košík výborného domáceho chleba. Medzi polievkami sme si vybrali medzi Krémovú so sezónnej zeleniny (10,00 eur) a Halászlé z kapra s filetom zo sumca (10,00). Obidve spĺňali prísne kritériá, zeleninová bola chuťovo jemná, mušelínová, halászlé bolo trochu iné, ako ho poznáme z iných podnikov - nebolo husté, bolo číre, ale malo výraznú chuť a veľký kus upečeného sumca nám preliali polievkou.

Pokračovali sme Hovädzím angus steakom s pečenými zemiakmi a jarnou cibuľkou (29,00), steak bol pripravený ukážkovo, presne tak, ako sme si želali, mäso bolo tak mäkké, že by sa dalo krájať aj lyžičkou, príloha ho chuťovo vhodne dotvárala. Ako druhé jedlo sme sa rozhodli pre ľahkú alternatívu k steaku - Hlivu kotúčovú s quinoou, višňou, kakaom a zrejúcim syrom (16,00), ľahko stráviteľné, ale výrazné jedlo.

Z dezertov sme si vybrali Tortu Amade z francúzskej čokolády a Amade žerbo rezy zo špeciálnej ponuky (6,50) – jeden dezert bol ódou na čokoládu, kombinovanú a osvieženú ovocím, druhý z kategórie raw  založený na orechoch a ovocí, na obidvoch sme si pochutili.

Veľkú pochvalu musíme udeliť aj mladej obsluhe – odborne erudovaná, pekne jedlá prezentovala a neustále dávala (ale so všetkou diskrétnosťou) pozor, aby nám nič nechýbalo.

Zhrnutie:

Plus: chutné jedlo, veľmi príjemná obsluha, krásne prostredie

Mínus: počas našej návštevy nijaké

 

 

 

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel