Hodnotenie TRENDU

Hotel Devín – Francúzska reštaurácia

7
Foto: Hotel Devín
ročník hodnotenia: 2019
Riečna 4, Bratislava
02/5998 5852
denne 11.30 - 15.00 a 18.00 - 23.00 h
medzinárodná
5cenová úroveň

Reštaurácia, ktorá dýcha noblesou. Taký pocit musí mať každý návštevník, ktorý príde prvýkrát do Francúzskej reštaurácie hotela Devín. Bezchybné prestieranie, elegantný interiér, originály majstrov slovenského výtvarného umenia po stenách. Komorné prostredie, vhodné keď niekto hľadá podnik na pokojný obed alebo večeru.

Slovo Francúzska v názve je určitým reliktom, tak sa reštaurácia vždy volala, ale pre tých ktorý ju nepoznajú – neznamená, že sa tu varí francúzska kuchyňa, ale spôsob servisu. Minulé dva roky sme mali menšie výhrady k niektorým jedlám, tak sme boli zvedaví, či sa kuchyňa v pozitívnom slova zmysle posunula. S potešením musíme konštatovať, že áno, tentokrát bolo všetko bez chyby.

Dokonca Konfitované teľacie líčka so šafranovými haluškami, brokolicovým pyré a glazovanou karotkou (23,90 ) označil jeden z hodnotiteľov za oveľa lepšie, ako jedol niekoľko dní predtým v Prahe u mediálne najznámejšieho českého šéfkuchára.

V čase keď sme v Devíne boli, tu mali Dni ruskej kuchyne a z nej sme si aj vybrali dve z jedál - Bliny s údeným lososom, kaviárom a kyslou smotanou (10,90) z predjedál. To je tradičný recept tejto kuchyne a boli také, aké sme ich voľakedy pred rokmi v tejto časti sveta jedli, rovnako ako Tvarohové syrníky s ovocným coulis a šľahačkou (6,50), ktoré sme si dali ako dezert.

Z polievok sme vyskúšali Slepačí vývar s mäsom a niťovkami (4,90), ktorý bol chuťovo štandardný, vo februárovom sychravom počasí zahrial.  Na druhej polievke Paradajkovej s raviolou plnenou syrom stracciatella, parmezánom a bazalkovým olejom (5,90 €) sme si ale vyslovene pochutili, bola hustá, mala správny pomer sladkosti a sviežosti a kombinácia so syrovou raviolou a bazalkou vydarená.

Líčka sme spomínali v úvode, boli naozaj ukážkové, šťavnaté, mäkké, doslova sa rozpadávali, výborne dochutené.

Z dezertov sme si vybrali Čokoládové suflé s kokosovou zmrzlinou a ovocím (7,20 €), ktoré je momentálne pod rôznymi názvami hitom slovenských reštaurácií, ale treba povedať, že tu ho pripravovali ako v jednej z prvých. Dezertov tu majú naozaj širokú ponuku, len v kmeňovom menu je ich šesť, od ľahkých ovocných až po hutné, čokoládové.

Suflé patrí do druhej skupiny, pripravené bolo ukážkovo, výrazná čokoládová chuť, správna konzistencia, tekutý stred, svieža zmrzlina a ovocná zložka na vybalansovanie sladkosti. K dezertu tu vedia urobiť kvalitné espresso.

Zhrnutie:

Plus: Noblesné prostredie, komorná atmosféra, chutné jedlo.

Mínus: Počas našej návštevy nijaké.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel