Hodnotenie TRENDU

Hotel Diplomat – reštaurácia

156
Diplomat
ročník hodnotenia: 2016
1. Mája 14, Rajecké Teplice
041/5004 455
Denne: 11.30 – 22.00
medzinárodná
Vladimír Lokšík
4cenová úroveň

Reštaurácia hotela Diplomat patrí medzi tie, ktorých ambíciou nie je len nasýtiť ubytovaných ponukovými stolmi. Kuchyňa je tu moderná, zaujímavá, jedlá efektne servírované, s dobrou obsluhou. Kto tu jedol pred niekoľkými rokmi, ocení, že oproti minulosti sa úroveň reštaurácie určite zlepšila – to sme skonštatovali už minulý rok a tento nás v tom utvrdil.

Reštauráciu nájdete na prízemí hotela, je to priestranná sála s radom okien do vnútorného dvora a na bazén. Keďže v čase našej návštevy prebiehala firemná akcia, jedli sme v konferenčných priestoroch na poschodí a na výber sme mali zo zúženého menu.

Dostali sme kuvert so chutným šmirkasom s výraznou chuťou po paprike. Sušená šunka z karé na bryndzovej pene s pórom a domácou hriankou (4,00 EUR) ukázala, že kuchyňa vie pracovať s detailom - drobné kúsky rozmiestnené istou rukou po tanieri vyzerali efektne - a to sa potom opakovalo aj pri estetike ďalších jedál.

Piroh s údeným mäsom v kapustnici (4,00) bol veľmi chutný, kapustnica by sadla tým, čo majú radi veľmi kyslé verzie - k výrazným chutiam v polievke patrila aj surová jarná cibuľka. Karotkový krém s pomarančom s haluškou opraženou na kokosovom oleji (3,50 eur) sľubuje exotiku a tú aj prináša, akurát na našu chuť bola polievka trochu sladká.

Filet z morského vlka (15,00) sa podával s pyré zo sladkých zemiakov predkladaným cuketou a omáčkou s veľkými kúskami cherry paradajok. Chutné a zaujímavé. Kačacie prsia (17,00) mali byť servírované na zapekanom kalerábe s brandy omáčkou a  “kompótom z jabĺčka a chrenu”. Kompót pôsobil ako skôr ako restované kúsky jabĺčka s bylinkami, chren sme necítili. V ponuke bolo napríklad aj kukuričné kura na cícerovom pyré so slaninou a cibuľou (11,50) či Rizoto s krevetami a mozarellou (17,00). Ak máte radi cestoviny, robia si domáce papardelle.

Pre konzervatívnejších má jedálny lístok šéfkuchára Vladimíra Lokšíka aj kategóriu klasických jedál - Stašky s ovocím a karamelovou strúhankou (7,00), Bryndzové halušky (8,00) či Teľacie líčka s pučenými zemiakmi a hubami (15,00). Ponúkajú aj steaky. Z dezertov môžeme odporučiť Lávovú tortičku (5,00) s malinovou omáčkou a vanilkovou penou - efektná a výdatná.

Mladý tím v obsluhe je dobre trénovaný, aj v sťažených podmienkach provizórneho priestoru nevychádzal z roly nadštandardnej obsluhy, pracovalo sa v rukavičkách. Ak sme dlhšie čakali, ospravedlnili sa.

Ceny a la carte patria medzi vyššie  v meste, a reštaurácia chce  takto ponúkať vyššiu gastronómiu pre náročnejších. Pre tradičných zákazníkov ponúkajú polopenziu a bufetové stoly.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel