Hodnotenie TRENDU

Hotel Fis - reštaurácia

379
ročník hodnotenia: 2018
K Vodopádom 4028/6, Štrbské Pleso
052/ 4492 221-5
medzinárodná
Miloš Červenka
3cenová úroveň

Hotelová reštaurácia hotela FIS býva v lete ale aj v zime vyťažená najmä hosťami, ktorí sa ubytovali v hoteli. Najesť sa však dá aj na poschodí v priestoroch kaviarne. Aj z nej môžete mať pekný výhľad na tatranské štíty.  

Jedálny lístok v reštaurácii je moderne prehľadný, má len dve strany – nie je to však problém, keďže výber jedál je dobrý. Varia tu normálne jedlá, pri ktorých si kuchár overil, že hosťom chutia, nijaké expwrimenty.

Nájdete v ňom dve predjedlá – Tartar z reďkovky s bryndzou a toastom (3,80) a Domáci marinovaný losos s horčicovou omáčkou a bagetkou (8,90).

Vybrať si môžete z troch polievok – Slepačia (3,30), Ruský boršč (4,50) a Thajská polievka s krevetami, chilli papričkou a kokosovým mliekom (4,90). Ďalšiu polievku nájdete v sezónnom menu. Ak máte gopass kartu, tieto dve polievky dostanete o čosi lacnejšie plus zbierate body.

V hlavných jedlách sú rôzne variácie steakov z kuracieho a hovädzieho mäsa, bravčovú panenku a vyprážaný bravčový rezeň, tiež dve ryby – pečené filety zo zubáča na citrónovej omáčke a steak z lososa na kaparách so smotanovou omáčkou.

A nemôžu chýbať bryndzové halušky a strapačky, ktoré vám tu naservírujú pol na pol, tiež strapačky s kyslou kapustou a sladké šuľance s makom alebo orechmi. Tieto jedlá sú na cenovej úrovni okolo 6 eur.

Pre tých, ktorí mäso nemusia, pripravia špagety s pestom zo sušených rajčín a rizoto s kuriatkami, parmezánom a rukolou.

Pre deti tu varia kurací prírodný rezeň s ryžou alebo vyprážaný v kukuričných lupienkoch s hranolkami a cestoviny s brokolicou a syrovou omáčkou.

Tip šéfkuchára Miloša Červenku bol tradičný ruský boršč (4,50). Tak sme si ho dali. A dobre sme urobili – obľúbená polievka nesklamala. Druhá polievka bola zo zimného menu – fazuľová na kyslo (4,30). Zahriala a aj zasýtila, keďže bola s údeným mäsom. Slaninový chips príjemne chrumkal.

Aj obe hlavné jedlá, ktoré sme si v reštaurácii hotela dali na obed boli zo zimného menu. Jelení guláš s lesným ovocím (9,80) sa kuchárovi vydaril. Mäso sa v ústach rozpadávalo, šťava bola dobre vychutená. Možno by mohli k takýmto jedlám podávať na osobitnom tanieriku feferónku pre tých, ktorí to majú radi ostré.

Bravčová panenka tiež nemala chybu. Bola opásaná v šunkovom opasku (11,80). V reštaurácii FIS ju podávajú na hríbovom ragú s pažítkovými zemiakmi.

Čašník bol rýchly a pozorný. Stíhal popri obsluhovaniu aj konverzovať s hosťami. Ochotne nám odporučil z dezertov skúsiť krupicovú tortičku (3,90) so slovami, že hostia tento dezert chvália a keď do reštaurácie opäť prídu, zase si ho dajú.

Ide o jednoduchý dezert z krupice – akási obdoba francúzskej špeciality créme brulée. Vynikajúcu chuť dodával dezertu smotanový karamel, ktorým bola tortička preliata, pričom ovocie dodalo sladkosti sviežosť.

Ani druhý dezert – čokoládová torta s mandľovým cream fresh (3,80), nesklamala, ale na krupičkovú tortičku tento dezert chuťovo nemal. My sa teda už teraz tešíme na krupicovú tortičku, keď sme opäť prídeme. Dúfame, že ju šéfkuchár nechá v ponuke medzi dezertami.

Zhrnutie:

Plus: domácka kuchyňa

Mínus: počas našej návštevy nijaké

 

 

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel