Hodnotenie TRENDU

Hotel GOLFER – Ile de Ré

304
Golfer
ročník hodnotenia: 2020
J. Horvátha 910/50, Kremnica
045/ 6743767, 0918 898 152
Po: zatvorené, Ut-Sob: 11:30 – 14:30 a 18.00-21.00, Ne: 11.30.-14.30
medzinárodná, francúzska
Alexandre Koplewsky
3cenová úroveň

Ako často sa vám stalo, že sa vás prišiel v reštaurácii šéfkuchár spýtať, ako vám chutilo a vysvetlil vám, ako jedlo pripravoval? Nám teda často nie, presnejšie, úplne výnimočne. Takéto milé prekvapenie sme zažili v reštaurácii hotela Golfer v Kremnici.

Hotel ani reštaurácia sa nenachádzajú v centre mesta, je trochu bokom a hoteloví hostia majú väčšinou polopenziu, takže na webovej stránke hotela sa dozviete, že reštaurácia funguje len na rezervácie. Ale obed sme tu dostali aj bez predošlej rezervácie.

Keďže sme sa v hoteli ubytovávali, jedálny lístok sme si pozreli už na recepcii a aj nám ponúkli, že si môžeme jedlo hneď objednať. Tak sme aj urobili, potom sa šli ubytovať, takže keď sme prišli z izby do reštaurácie, naservírovali nám jedlá veľmi rýchlo. Interiér je elegantne zariadený, stoly vzorne prestreté. Keďže bolo teplo, využili sme stolovanie na pekne urobenej terase. 

Jedálny lístok je stručný, na jednu stranu A4 a robia ho vždy na ten konkrétny deň. Niektoré jedlá sú ale stálice, napríklad slimáky medzi predjedlami. My sme ochutnali Slimáky na červenom víne (5,50 EUR) a boli výborné. Asi si hovoríte, čo robia slimáky na jedálnom lístku v Kremnici? Dôvod je jednoduchý, v hoteli šéfuje kuchyni Francúz – Alexandre Koplewsky.

Pochutili sme si aj na polievke- Hovädzom vývare (3,00) , bol silný, ale nie prislaný, ako sa niekedy stáva, s dostatkom zeleniny.

Z hlavných jedál sme si dali Hovädzí steak na koňakovej omáčke (20,50) a k tomu grilovanú zeleninu. Obidvoje boli ukážkové,. Steak presne taký, aký sme si želali, mäkký, šťavnatý, vnútri ružový. Opäť sa potvrdilo, že dobrý steak je v prvom rade o kvalitnom mäse a samozrejme aj o umení kuchára. Rovnako zelenina bola ukážková – chrumkavá, správne dochutená.

Druhé jedlo sme si dali ľahšie – Listový šalát s kozím syrom a chlebovými krutónmi, v teplom letnom dni to bola vhodná voľba.

Dezert – Francúzsky čokoládový fondant (4,20) sme si tento krát nedali, ale na základe minulej skúsenosti, rozhodne môžeme odporučiť aj ten.

Zhrnutie:

Plus: Chutná, domácka kuchyňa

Mínus: Počas našej návštevy nijaké, ale odporúčame, ak v hoteli nebývate a chcete sa sem vybrať na obed, alebo na večeru, si stôl vopred rezervovať.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel