Hodnotenie TRENDU

Hotel Grand - reštaurácia

128
Grand
ročník hodnotenia: 2019
Palackého 3477, Trenčín
032/7434 353
denne 9.30 - 22.00 h
medzinárodná
3cenová úroveň

Reštaurácia trenčianskeho Grand Hotela sa nachádza v suteréne hotela. Už sme v nej pred časom obedovali, teraz sme prišli do vynoveného interiéru. Oproti minulosti tu vymenili stoličky i stoly a sedieť sa dá už aj v kreslách. Sú pohodlnejšie a krajšie. Interiér je ladený do svetlých tónov, čo pôsobí oveľa lepším dojmom, ako bol pôvodný interiér.

Príprava jedla trvá 35 – 45 minút. Takýto užitočný oznam sme našli na prvej strane jedálneho lístka. Návštevník teda vie, že neprišiel do „menučkovej“ jedálne, kde mu na obed bude stačiť dvadsať minút. Ponuka v jedálnom lístku je pestrá. Nájdete v ňom tri predjedlá, medzi nimi grilované mini steaky, grilované krevety s medom a sezamom podávané s parmezanovou rolkou plnenou šalatom. Nasledujú tri polievky (paradajková, slepačí vývar a boršč).

Medzi siedmimi mäsovými špecialitami je bravčový rezeň, marinovaný kurací steak s kuriatkovou omáčkou, hovädzí stroganov so šapióňonmi, poľovnícky guláš, steaky. Kto obľubuje cestoviny na rôzny spôsob, ich výber je tu pestrý. Ak máte radi tradičné slovenské regionálne jedlá, nájdete tu pirohy aj halušky, tiež šaláty, tri jedlá z rýb a štyri dezerty.

Ak ste v tejto reštaurácii prvýkrát, chutilo vám a chystáte sa sem opäť, môžete si v prehľade Kulinárske dni, ktorý je súčasťou jedálneho lístka, pozrieť, na ktorý mesiac a aké tematické varenie chystá šéfkuchár. Napríklad vo februári varia pre zamilovaných, keďže je sviatok sv. Valentína. V marci boli jarné špeciality, na apríl majú naplánovanú mexickú kuchyňu a na máj špargľové špeciality.

Z predjedál sme si vybrali pečený kozí syr s flambovanými jablkami (6,99), čo bola dobrá chuťová kombinácia. Naservírovali nám ho na toaste a zaflambovaný a posypaný s píniovými orechmi. Boršč (2,50) chutil tak, ako mal – tradične. Zjemňovala ho kyslá smotana. Bravčová panenka v pistáciovej kruste bola podávaná s pečenými baby zemiakmi a sladkastou šípkovou omáčkou (11,50).

Hoci bol väčší kúsok mäsa dobre prepečený a chrumkavý, s klasickým nožom sa nám nekrájal dobre. Preto sme požiadali o steakový. Veľmi výdatné bolo druhé hlavné jedlo – bravčová panenka. Kuchár kúsky panenky totiž naplnil oštiepkom a naservíroval ich netradične – na zemiakových špenátových haluškách (11,59). Sladkým zavŕšením obedu bol dezert créme brulée, ktorý podávali s ovocím v osobitnej miske a palacinky s ovocím (3,99).

Zhrnutie:

Plus: vydarená obmena reštaurácie, pestrá ponuka

Mínus: počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel