Hodnotenie TRENDU

Hotel Hills – reštaurácia

98
Hills
ročník hodnotenia: 2017
Stará Lesná 153, Stará Lesná
052/4467 533, 515
denne: 12.00-22.00
regionálna, medzinárodná
Milan Šavel, ex. chef Peter Ďurčo
3cenová úroveň

Vo Vysokých Tatrách sa kvalitná kuchyňa koncentruje do hotelov a jednu z najlepších v tejto lokalite, majú v hoteli Hills v Starej Lesnej. Dá sa povedať, že výborná gastronómia môže byť dokonca jedným z lákadiel, prečo sa ubytovať práve tu. Má ju pod palcom jeden z najlepších slovenských šéfkuchárov Peter Ďurčo a v podobe tunajšieho šéfkuchára Milana Šavela má zdatného zástupcu. Určite sa sem oplatí prísť sem aj zvonka na obed, alebo večeru. A veru ľudia z okolitých penziónov sem aj chodila.

Priestor reštaurácie pôsobí príjemne, z jednej strany je presklený, takže je tu veľa svetla, opticky ho rozdeľujú stĺpy zdobené tatranskými prírodninami a tehlami. Časť stolov má tak v podstate úplné súkromie.

Jedálny lístok je moderný, stručný, dá sa povedať, že sú v ňom len špeciality. Zaujme používanými surovinami aj ich kombináciami. Okrem „kmeňového“ lístka si hosť hneď vpredu môže pozrieť časť nazvanú Špeciálna ponuka a z nej sme si nakoniec vybrali aj my. Ak by ste si ale vybrať nevedeli, veľmi ochotný personál s výberom pomôže. Ochutnali sme Ružový chrbát z králika na jesennom šaláte s bylinkami, dresingom z kremžskej horčice a horského medu (7,70 EUR). Je vedený medzi predjedlami, ale môže poslúžiť ako ľahké hlavné jedlo „šalátového“ typu. Králičie mäso bolo na šaláte nadrobno nakrájané, mäkké, šťavnaté, šalát chrumkavý, dresing dobre dochutený. Z polievok sme si dali Domácu hubovú s kyslou smotanou (4,20), chuťovo bola tiež výborná a neodolali sme Čučoriedkovým pirohom s maslom a posýpkou (6,90). Tú si možno vybrať, či chcete orechy, mak alebo strúhanku. Cesto na pirohy bolo tenučké, plnky dosť, rovnako aj masla a posýpky na pirohoch, zdobené boli čerstvými čučoriedkami. Môžeme len odporučiť. Rovnako ako návštevu tejto reštaurácie.

TIPY:

© 2016 News and Media Holding