Hodnotenie TRENDU

Hotel Holiday Inn Žilina – Cosmopolitan

117
Foto: etrend
ročník hodnotenia: 2014
Športová 2, Žilina
041/5050 100, 102
po-pia: 6.30 – 23.00, so-ne: 7.30 - 23.00
medzinárodná, regionálna
Roman Martinkovič
3cenová úroveň

Rušná hotelová reštaurácia v tom najlepšom zmysle slova ponúka príjemný interiér, vynikajúci servis, výbornú kuchyňu a kvalitné pitie. Servis je profesionálne kvalitný, tak ako to má v podniku tohto typu byť. Kuchári pod taktovkou šéfkuchára Romana Martinkoviča pracujú len s vybranými surovinami. Jedálny lístok menia sezónne, okrem toho pripravujú aj denné menu. Za 7,5 alebo 5,5 eur dostanete polievku, jedno z troch druhov hlavných jedál, kuvert a tiež dezert dňa. V čase našej návštevy bol iba krátko nasadený nový jedálny lístok. Domáci a turisti sem môžu prísť ochutnať kreatívne variácie na obľúbené slovenské a medzinárodné jedlá, gurmánske šaláty a výborné dezerty.

Z predkrmov môžeme vyzdvihnúť domácu paštétu z foie gras s taktiež domácim figovým džemom (6,5 eur) a pečený kozí syr podávaný na čakankovom šaláte s hruškami, pečenými orechmi a domácim balsamicovo medovým dresingom (7,5 eur). Domáce boli aj teľacie raviolky v silnom hydinovom vývare so zeleninou brunoise (3,5 eur). Aj zelenina v polievke bola uvarená rovnomerne, nič prevarené, nič nedovarené.  Z ponuky slovenských špecialít odporúčame ochutnať medailónky z bravčovej panenky a grilovanej teľacej pečene s marinovanými hruškami a hubovými krúpkami (16,0 eur). Panenka bola mäkká, tak ako sa vyžaduje, s jemne ružovým prúžkom v strede. Rizoto Gamberi bolo skvele ochutené, s maslovou jemnosťou zdôraznenou chuťou kreviet a vína.

Osvedčenú taliansku klasiku Cosmopolitan opodstatnene zvládol. Jedlá boli aj efektne naaranžované na veľkých, bielych obdĺžnikových tanieroch.

Obsluha sa tu o vás vie dobre postarať. Keď vám počas hostiny čokoľvek chýba, objaví sa skoro okamžite, pričom je väčšinu času diskrétne neviditeľná a má príjemné vystupovanie.

Tešili sme sa na posledný chod, kedy mal prísť k slovu cukrár. A treba povedať že skutočne nesklamal. Jemná čokoládová dekadencia s malinovou šťavou (5,0 eur) sa rozplývala na jazyku. Tanier zdobila aj klasická, dobre vyšľahaná šľahačka, žiadna náhrada v spreji. Vynikajúca bola aj jemná limetková panna cotta s ovocím (4,5 eur). Ceny nie sú na takúto úroveň gastronómie ani pre Žilinu privysoké.

Aj susedný Aquarium bar je pripravený pre príjemné zakončenie úspešného dňa. Obsluha sa aj tu vyzná a môžete smelo pokračovať v degustácii vín, či niečoho ostrejšieho. Vo vinotékach je návštevníkom k dispozícii viac druhov slovenských, medzinárodných a šampanských vín špičkovej kvality. Do neskorších ranných hodín je hosťom k dispozícii nočný Panorama bar na desiatom poschodí.  

TIPY:

© 2013 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel