Hodnotenie TRENDU

Hotel Impozant – reštaurácia

190
Foto: Hotel Impozant
ročník hodnotenia: 2013
Snowland Valčianska Dolina, Valča
043/324 1014
Denne: 11.00 – 22.00
medzinárodná
Daniel Brida
3cenová úroveň

Hotel Impozant vo Valčianskej doline neďaleko Martina je centrom komorného lyžiarskeho strediska, no aj mimo zimnej sezóny má čo ponúknuť. Popri malebnom prírodnom prostredí sú to najmä služby reštaurácie. Učite vás príjemne prekvapia. Stačí pohľad do jedálneho lístka a je vám jasné, že šéfkuchár Daniel Brida je osobnosť, ktorá sa tu profesionalne realizuje.

Zaujme vás už predjedlami, budete rozmýšľať, či si dať ako prvú chuťovku lososové cornetto  s kôprovým mascarpone a limetkovým posypom, kozí syr na ľadovom šaláte s guacamole dressingom alebo jahňaciu kotletku na šalotkovej glazúre s gaštanovým pyré. A to ste ešte len pri predjedlách. Rozsahom neveľký jedálny lístok hýri fantáziou, je v ňom štipka experimentu a hojná dávka dobrého kulinárskeho vkusu. Jedlá sú zväčša vyšperkované domácimi surovinami (cvikla, brusnice, marhule, hríby, orechy),  menu neatakuje len náročnejšiu klientelu, ale uspokojí aj priaznivcom lacnejšej domácej kuchyne.  Jedinou nedokonalosťou  jedálneho lístka je prekomplikované uvádzanie gramáže jedál – pri mäsitých sú až tri hmotnosti (zrejme hmotnosť celej porcie, hmotnosť mäsa v surovom stave a hmotnosť po tepelnej úprave).

Všetky jedlá nám chutili, vyzerá to tak, že kuchyňa nevypustí medzi hostí tanier, ktorý  by ju nereprezentoval. Aj keď sa nám stalo, že sem-tam nejaká surovina bola zamenená oproti tomu, čo bolo uvedené v jedálnom lístku. Obsluha bola príjemná, aktívna, jedlo príkladne naservírované, napriek snahe o gastronomické modernu boli aj porcie pomerne veľké. Hosťom s deťmi dobre padne, že v rohu reštaurácie je pekný detský kútik.  Ponuka vín je zostavená zo zaujímavých a kvalitných titulov.

Jedinou chybou tejto výbornej reštaurácie je len to, že sa o nej málo vie. Ani v samotnom hoteli ju nijako nepropagujú, čo je nielen pre šéfkuchára, ale najmä pre mnohých potenciálnych hostí velikánska škoda.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel