Hodnotenie TRENDU

Hotel Kaskády - Original Restaurant & Wine Bar

311
Kaskády
ročník hodnotenia: 2018
Letecká 20, Sliač-Sielnica
45/ 530 00 20, 0905 898373
Denne 12.00-22.00 h
lokálna
Ján Palenčár
3cenová úroveň

Štýlové prostredie, profesionálny personál, výborné jedlá a bohatá ponuka kvalitných ročníkových vín, tým všetkým lákajú hostí v kolibe, ktorá je v areáli hotela Kaskády. Ponúka najmä slovenské jedlá v modernejšom prevedení. Kuchyňa tak plne vyhovuje najnovším gastronomickým trendom. Plno bolo cez obed, kedy sme si sem zaskočili od bazéna, ale aj večer, keď sme posedeli trochu dlhšie.

Návštevníka, ktorý je tu prvýkrát, zaujme do detailov zvládnutý koncept, v ktorom majú svoje miesto štýlový nábytok, moderné svietidlá, doplnky a takmer dokonalé prestieranie. V podniku vsadili na mladý a snaživý personál.

V čase našej návštevy bol stály jedálny lístok doplnený o špeciálnu ponuku na leto. V rámci nej ponúkali napríklad pečené rebrá, bravčové líčka s tekvicovou omáčkou, alebo napríklad aj balkánsku pleskavicu. Šéfkuchár Ján Palenčár, ktorý je tu už druhý rok, kladie dôraz na kvalitu surovín a preferuje hlavne výrobky od regionálnych farmárov a výrobcov. V detskom menu  je preto obľúbený vyprážaný syr z farmy aj so zemiakmi (3,90 eur), pečené kuriatko, ryža a kompót (4,50 eur). Porcie by pokojne stačili aj pre dospelého.

Ako kuvert, s ktorým si aj príjemne skrátite čas pri čakaní na hlavné jedlo podávajú výborný domáci chlieb s tvarohovo-chrenovou nátierkou.

Z predjedál radíme vyskúšať domácu paštétu z kačacích pečienok, dekorovanú so želé a šalotkou (5,90 eur), k tomu už spomínaný tunajší domáci chlieb. A keďže kačice nikdy nie je dosť, z  ponuky nás oslovilo aj pečené kačacie stehno. Mäso sa od kosti oddeľovalo už len pri samotnom dotyku, kôrka bola prepečená do chrumkava, jeho veľkosť obdivuhodná. Podľa slov personálu ho vopred pripravovali štyri hodiny. K tomu úžasná červená kapusta a kombinácia lokše s knedľou (13,50 eur). Ak knedle nemusíte, pridajú vám lokše.

Vynikajúca bola aj klasika v podobe bryndzových halušiek so slaninkou (6,90 eur). Ako dezert si môžete vybrať z rôznych druhov palaciniek, alebo šúľancov. My sme ochutnali vynikajúce tvarohové guľky s malinovou omáčkou (4,90 eur).

Dezerty sú trochu sýte, ak máte chuť na klasickejšie torty a zákusky, dostatočný výber majú v lobby bare hotela. Ak nevládzete zjesť svoju porciu, ochotne vám ju zabalia.

Ceny sa od minulého roka výraznejšie nemenili. Odchádzali sme s vedomím, že za peniaze tu utratené dostanete vždy zodpovedajúcu hodnotu, čo nie je všade samozrejmosťou.

Len škoda, že jedálny ani nápojový lístok nenájdete na inak solídnej webovej stránke.

Ponuka gastronomických služieb zahŕňa tiež celkové zaistenie spoločenských a firemných akcií na "kľúč", alebo hotel pre svojich hostí organizuje množstvo kultúrnych akcií práve v kolibe.

Okrem bohatého výberu slovenských vín z rôznych oblastí, nájdete tu aj zahraničné vína

TIPY:

© 2017 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel