Hodnotenie TRENDU

Hotel Kaskády – reštaurácia

66
Kaskády
ročník hodnotenia: 2017
Letecká 12, Sliač – Sielnica
045/5441 122 – 4
denne 12:00 - 22:00
medzinárodná
Marek Brezina
3cenová úroveň

Hotelová reštaurácia prešla tento rok čiastočnou rekonštrukciou a od mája funguje v novom šate. Opravená bola vzduchotechnika a zrušené nefunkčné jazierko, čo čiastočne prispelo aj zväčšeniu kapacity. Reštaurácia je obľúbená hlavne pre kvalitu kuchyne a neopakovateľnú atmosféru. Nábytok je štýlový, steny v teplých žltkastých odtieňoch, na nich veľa obrazov, živé kvety a sviečky na stole samozrejmosťou. Je síce priestranná, ale zároveň aj útulná a každý návštevník si tu nájde svoj kútik pre seba. Hostia si tu môžu večer vybrať z bufetových stolov, alebo z jedálneho lístka. Ubytovaní volia predovšetkým stravovanie formou polpenzie, ktorá nijako nezaostáva za výberom z a la carte.

Príjemné posedenie poskytuje aj terasa s umelým ratanovým nábytkom, z ktorej je nádherný výhľad na okolie. V jedálnom lístku nájdete pekný výber tradičných slovenských a medzinárodných pokrmov a vo vínnej karte zase reprezentatívnu kolekciu slovenských a svetových vín. Šéfkuchár Marek Brezina mení jedálny lístok sezónne. Používa výhradne čerstvé suroviny a to najmä od regionálnych dodávateľov. Cez leto bolo menu zostavené najmä z grilovaných jedál, ktoré sa pripravovali priamo na terase na drevenom uhlí, čo im dávalo skvelú vôňu a chuť.

V reštaurácii ponúkajú rôzne druhy výborných domácich limonád, podľa sezóny a možností. Niektoré suroviny pochádzajú z vlastných zdrojov. Tá naša bola s výraznou chuťou bazy a pomaranča (1,5 litra/7 eur). Treba upozorniť aj na to, že ak si tu dáte chlieb, alebo bagetu, dostanete zaručene čerstvú, upečenú ráno priamo v reštaurácii. Nepraktizujú tu žiadnu „dopekáreň“ mrazených polotovarov, ale pravú pekáreň.

Keďže sme boli v hoteli v lete, z letnej ponuky sme ochutnali z predjedál chrumkavú tigriu krevetu s marinovanou paprikou (7,20 €) a grilovanú mozzarellu s paradajkami (3,50), ktorá by pokojne nahradila aj funkciu hlavného jedla. Odporúčame ochutnať napríklad špíz z kuracieho stehna a zeleninou (8,30). Kuracie stehno bolo mäkké a šťavnaté, zelenina bola len zľahka ugrilovaná a rozohrala na našom tanieri farebnú hru.

Veľmi chutný bol aj losos s grilovaným feniklom (15,60). Nebol suchý ako sa to niekde stane, tu bol jemný, rozpadal sa na jazyku a chuťovo ho výborne doplnil aj fenikel so zemiakom.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel