Hodnotenie TRENDU

Hotel Kukučka - reštaurácia

357
Foto: Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2013
Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
0910/ 11 33 22
medzinárodná
4cenová úroveň

Reštaurácií so zaujímavými jedálnymi lístkami, ktoré sa odlišujú od bežného priemeru nie je stále dosť a preto každá nová pritiahne pozornosť. Nedávno nás tak zaujalo menu reštaurácie Kukučka v Tatranskej Lomnici, ktorá má ambíciu rozšíriť ponuku gastronomických služieb vo Vysokých Tatrách smerom k vyššiemu štandardu.

Reštaurácia sa nachádza na prízemí hotela Kukučka, čo sú nedávno otvorené apartmánové domy s rezidenciami, z ktorých časť slúži ako hotelové ubytovanie. Nachádzajú sa pri hlavnej ceste cez Tatranskú Lomnicu a len niekoľko minút chôdze od lanovky na Skalnaté pleso. Reštaurácia je pomerne priestranná, ale keďže je členená spolu so zimnou záhradou na tri miestnosti, hostia sa necítia stratení. Má otvorenú kuchyňu, takže z časti stolov možno sledovať, ako vaše jedlo pripravujú.

Zariadená je podobne ako celý komplex, štýlovo, dominujú tu prírodné materiály, drevo, kameň, kombinácia hnedej, béžovej a zelenej farby. Jedálny lístok je moderný, obsahuje v podstate len niekoľko jedál, dalo by sa povedať , že len špeciality. Aj ich prezentácia na webe a v materiáloch hotela je veľmi pekná. Škoda len, že meno šéfkuchára sme našli len v hotelových materiáloch a nie aj v jedálnom lístku.

Podľa úpravy jedál na tanieri sa šéf kuchyne evidentne vyzná v trendoch a v tom, čo momentálne v gastronómii letí. Len sme mali pocit, že niektoré detaily tu neboli dotiahnuté, resp. boli zanedbané, takže trochu pokazili inak dobrý dojem zo zaujímavého podniku.

Ochutnali sme Domáceho údeného pstruha (4,50 eur), ktorý bol výborný, aj kombinácia so zemiakovým dolkom a brusnicovým chutney sedela a Tekvicovú krémovú polievku s nakladaným zázvorom a pečenými semiačkami (3 eurá). Krémová bola, aj pikantná po zázvore, len chutila viac po zemiakoch ako po tekvici. Z hlavných jedál sme mali Bravčovú panenku v orechovej kruste so zemiakovo-hráškovým štokom, mätou a redukciou jus s červeným vínom (9,50). Mäso bolo chutné, mäkké, šťavnaté, príloha k nemu ale viac vlažná ako teplá. To isté sa stalo pri Filete z divého zajaca s gaštanovo-čokoládovou omáčkou, kukuricou a petržlenovými gnocchi (21 euro). Mäso vynikajúco pripravené aj dochutené, omáčka k nemu tiež, ale gnocchi sme dostali vlažné a navyše tvarom veľmi pripomínali hotový produkt, ktorý dostať v obchodoch. Opekaná kukurica, ktorá bola jednou z príloh, bola vnútri na jednej strane takmer ľadová, takže zrejme bola vytiahnutá z mrazničky.

Naopak vynikajúci bol dezert Malinovo-čokoládový koláč s ríbezľovým sorbetom a Cabernet Savignon rosé (4.50 eura) servírovaný aj s kalíškom ružového vína a efektným logom hotela urobeným z kakaa.

Prekvapili nás niektoré ceny – napríklad 3,50 eura za pohár mätového alebo zázvorového čaju, aj keď vám ho servírujú s limetkou, je predsa len mierne povedané premrštená cena.

Obsluha mala tiež lepšie a horšie chvíľky, resp. k výkonu jej dámskej časti sme nemohli mať výhrady , ale u čašníka, ktorý nás tiež obsluhoval, prevládala rutina - zostali sme napríklad v miernom údive, keď nám polievku položil na tanier, na ktorom bol ešte položený papierový aj látkový obrúsok. Tiež nechať hostí chodiť po reštaurácii a neujať sa ich, by sa v tomto type podniku nemalo stávať. -     

 

 

 

 

TIPY:

© 2013 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel