Hodnotenie TRENDU

Hotel Lindner - Outlook Bar & Lounge

390
Lindner
ročník hodnotenia: 2015
Metodova 4, Bratislava
02 3993 0000
medzinárodná
Martin Šišolák
4cenová úroveň

Reštaurácia hotela Lindner Gallery Central slúži ráno a na obed najmä ubytovaným a účastníkom konferencií na treťom poschodí jedného z vežiakov nákupného centra. Večer sa viac otvára aj širšej verejnosti - ponúka totiž jedno z najpôsobivejších prostredí v Bratislave. Večere tu servírujú na 13. poschodí, v Outlook Bar & Lounge s panoramatickým výhľadom.

Na treťom poschodí budete obslúžení v atmosfére viac či menej rušnej jedálne (špeciálne v lete odporúčame terasu), pri stole sa nám mihlo niekoľko praktikantov. Takže ak chcete jesť v kultivovanom prostredí s pozornou obsluhou, rozhodne odporúčame ísť večer do Outlook Bar & Lounge. Tu čakajte skúsených a pozorných profesionálov. Menu šéfkuchára Martina Šišoláka je stručný, moderný medzinárodný mix, ktorý neurazí ani neprekvapí. Ponuka hlavných jedál má šesť položiek, jedlá v ostatných kategóriách väčšinou tri.

Predjedlá boli malá, chutná a jednoduchá radosť. Lososová pralinka (6,20 eur) bola rybia rolka s krémovým syrom vo vnútri, doplnená guľočkou žltého melónu, šalátom a medovo - kôprovým dresingom. Tanier marinovanej grilovanej zeleniny (4,50 eur) splnil úlohu predjedla výborne.

Dubákový krém (3,60 eur) bol výborne doplnený rozmarínovým pestom, možno na náš vkus trochu slaný. Hovädzí vývar (3,40 eur) s mäkkým rozpadávajúcim sa krupicovým knedlíkom a mladým hráškom nám chutil.

Až tak sa kuchyni nevydarili hlavné jedlá - Argentínsky rib eye steak (28,00 eur) podávajú s gratinovaným zemiakom a omáčkou zo zeleného korenia. Chceli sme rare, ale dorazil ružový a pevný - po poznámke, že nie je taký ako sme chceli, obsluha len odvetila, že teplota prípravy bola dodržaná. Niektoré časti sa ale nedali požuť. Grilovaný losos (16,50 eur) mal zase tak suchú kôrku, že pripomínal jemný plast. Studené a úplne vysušené kúsky brokolice sme dali vymeniť, potom prišli správne. Spätne sme si však uvedomili, že v receptúre ani nemali byť - spomínali sa pečené paradajky.

Ponuku hlavných jedál, ktorá obsahuje aj teľací rezeň ozvláštnený kaparmi (14,60 eur) či vegetariánske tagliatelle so smotanovým krémom, hubami a čiernymi olivami (8,90 eur) dopĺňa aj ponuka šalátov vo veľkosti hlavného chodu.

Dezerty nám síce automaticky neponúkli, ale rozhodne odporúčame – napríklad osviežujúcu ľahkú a výraznú limetkovú Panna cottu s maracujou (3,60 euro) či Čokoládové suflé so šťavelovým sorbetom a drobným ovocím (3,80 eur).

Obedy (12-14:30) podávajú aj v cene 8,50 eur za vlastný výber dvoch chodov. Večera vo vyhliadkovom bare sa potom podáva po 17-tej, no za to sa môžete najesť až do polnoci. To už je aj čas na tunajšie výborné kokteily.

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel