Hodnotenie TRENDU

Hotel Liptovský dvor – reštaurácia

67
Fpto: etrend
ročník hodnotenia: 2015
Liptovský Ján, Liptovský Ján
044/5280 840
denne: 12.00-21.00
regionálna
Miroslav Gemzický
3cenová úroveň

Reštaurácii hotela Liptovský dvor v Liptovskom Jáne sa nedávno dostalo veľkého vyznamenania. Získala najvyššie ocenenie - tri hviezdy v hodnotení liptovských reštaurácií, ktoré robila oblastná organizácia cestovného ruchu. Dobrý chýr o nej sa evidentne šíri a asi nielen vďaka tomuto oceneniu, pretože, keď sme tam v jednu decembrovú nedeľu boli na obede, medzi návštevníkmi prevažovali hostia zvonka, nie hoteloví. A to sa podnik nachádza v podstate na konci Jánskej doliny, takže náhodný návštevník, ktorý ide okolo, sem takmer určite nezavíta.

Reštaurácia sa nachádza v peknom a štýlovom interiéri, ktorého zariadenie aj vybavenie je inšpirované ľudovým umením. Všade dominuje, ako to má v tomto type stavieb byť, drevo. Reštaurácia je celkom priestranná, ale človek sa v nej necíti stratený a zároveň má dosť súkromia.

Jedálny lístok zostavil šéfkuchár Miroslav Gemzický, ktorého podnik na webovej stránke prezentuje veľmi pekne. V podstate všetky jedlá sú zaujímavými kombináciami, ani sa neviete rozhodnúť, ktoré si máte dať. Kuchyňa využíva aj v gastronómii menej používané suroviny, ako je pohánka, špalda, či krúpy a čierny koreň. Hoci sme neokúsili, určite nás zaujal napríklad Hovädzí pupok s krúpovým ragú a dubákmi. My sme mali chuť na klasiku – Domáce pirohy plnené bryndzou s kyslou smotanou, upečené do zlatista (5,90 eura), žiaľ sme sa dozvedeli, že ich práve nemajú, tak sme si museli nechať zájsť chuť.

Zato nám chutila Paštétka z husacej pečene s černicovou omáčkou a vlašskými orechmi (4,50 eura), aj Liptovská kapustnica s lesnými hríbami, klobáskou a údeným mäsom (3,50 eura), akurát bola na náš vkus trošku slanšia. Z hlavných jedál sme sa potom rozhodli pre Pečené kačacie stehno s pyré z červenej kapusty a slaninkovým trhancom (9,30 eura) a Flambovanú bravčovú kotletu na smotanových hríboch a sušených slivkách so žemľovou knedľou (11,80 eura). Obidve jedlá boli chutné, pekne naservírované, pochutili sme si, aj keď kačacina nám chutila viac.  Ako sladkú bodku odporúčame Čokoládový koláčik s domácou šľahačkou a horúcim nugátom (4.60 eura), pre milovníkov čokoládových vecí je to naozaj vydarený záver obeda alebo večere.

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel